2019. aasta finantstehnoloogia trendid, tehnika ja finants Jaapanis ning palju muud

Finantsnipid

Uudiseid maailmast

Bloomberg vestles hiljuti finantstehnoloogia tulevikust valdkonna spetsialistidega, kes tõid välja mõned trendid, mida 2019. aastal oodata. Enim mainiti IPOsid, tehnoloogia ja finantsvaldkonna jätkuvat (aeglast) põimumist, kiiremaid makseid ning jätkuvat rahastusbuumi. Bloomberg teatab:

Bondora news and mentions

Meie eksperdid olid ühel nõul, et on palju idufirmasid, kes on leidnud piisavalt toetust, et silma jääda, kuid pole samas kasvanud nii suureks, et nende omandamine ei oleks võimalik.

* * *

Jaapani netivestlusteenuse pakkuja Line Corp lõi koos Mizuho Financial Group Inc-iga oma panga ja hakkab pakkuma mobiilseid makseid. Tehnika- ja finantsettevõtete vastastikku kasulikud koostööd on Jaapanis tõusev trend – tehnikaettevõtetel tekib lisarahavoog, finantsettevõtted jällegi võidavad (tehnikaettevõtetega ühinedes) nooremaid kliente. Reuters teatab:

Line Corp will now offer mobile payment services

“Finantsteenused hakkavad kasumisse panustama keskpikemas perspektiivis,” ütles Takeshi Idezawa tegevdirektor strateegia koosolekul. “Investeerime praegu peamiselt finantstehnoloogiasse ja tehisintellekti arendamisse,” lisas ta.

Jaapani tehnikaettevõtted otsivad üha enam kasvuvõimalusi pakkudes oma klientidele finantsteenuseid. Sarnast trendi on näha ka jaemüügiettevõtetes, kus möödunud kuul liitus pangandussektoriga näiteks väikepoode haldav ettevõte Lawson Inc (2651.T).

* * *

Brexit muudab investorid rahutuks ning Oxfordi ja Cambridge’i ülikoolide väärtpaberitest tahetakse vabaneda. Bloomberg teatab:

unrest over Brexit

Sel kuul on olnud palju kauplemist legendaarsete Briti ülikoolide väärtpaberitega, sest investorid püüavad riskantsemad investeeringud asendada investeeringutega riigivõlga või kõige turvalisematesse võlakirjadesse. Mõlemad ülikoolid on müünud ka pikaajalisi võlakirju, mis on muutuva turu suhtes väga tundlikud, ja hinnad on olnud ülepaisutatud.

* * *

Majanduse stabiliseerimiseks ei võeta kasutusele euroala eelarvet, leiti EL-i hiljutisel tippkohtumisel. Reuters teatab:

Eurozone budget for economic stabilization

Reedel kiidavad kõiki EL-i juhid, välja arvatud Suurbritannia, kes lahkub EL-ist uue aasta märtsis, heaks eelnõud, mille eesmärk on süvendada euroala riikide vahelist majandussuhtlust ning muuta seeläbi ühtne valuuta kriisidele vastupidavamaks.

Tegemist ei ole eraldi rahareserviga, nagu pakkus Prantsusmaa president Emmanuel Macroni, vaid osaga kogu Euroopa Liidu eelarvest, mis allub euroala riikide “kriteeriumidele ja strateegilistele juhistele”.

* * *

Bondorast

Crowdfund Insider avaldas hiljuti artikli meie väljastatud laenude rekordkuu kohta.

Ühendkuningriigi Citywire ja Saksamaa Immobilien Zeitung kirjutasid Bondora hiljutisest uuringust jalgpallitähtede finantsnäitajate ja investeerimisstiilide kohta.

Kas oled viimase kuu jooksul Bondora kohta artikli või video avaldanud? Saada see aadressile [email protected] ning avaldame selle järgmises valdkonna uudiseid kajastavas postituses.