2019. aasta juulikuu viis enim küsitud investeerimisküsimust – vastab Kairi

Bondora uudised

Kairi tuli Bondorasse tööle rohkem kui viis aastat tagasi, siis kui siin töötas vähem kui kümme inimest. Ta alustas assistendina, kuid on nüüdseks töötanud erinevates osakondades ning teab seetõttu ettevõtet läbi ja lõhki. Praegu juhib ta meie investorsuhete meeskonda, kelle eesmärgiks on pakkuda investoritele parimat klienditeenindust.

1. Alustasin investeerimist Portfellihalduriga, kuid tahaksin nüüd Go & Grow’ peale üle minna. Kuidas seda teha?

Ühe toote teise vastu vahetamine on väga lihtne. Uut kontot avada ei ole vaja. Kui soovid kogu oma portfelli Go & Grow’sse üle viia, võid seda teha lihtsalt vaid paari näpuliigutusega. Siin on lühike videojuhis, kuidas oma olemasolevaid investeeringuid Go & Grow’sse üle viia. Tähelepanu – seda saab teha vaid kogu portfelli üleviimisel, mitte osaliselt.

2. Kust näen oma investeeringute infot, eriti nende tähtaegu?

Laenud saab reastada vastavalt nende staatusele “Investeeringute” alamlehelt leitavate filtrite abil.

Filtrid asuvad luubi sümboli all üleval paremas nurgas. 

filter out loans - Bondora

Laenud, mille tähtaeg läheneb, on märgitud oranži või punasega vastavalt hilinetud päevadele, et neid oleks lihtsam märgata.

3. Investeerin Portfellihalduri kaudu. Kuidas saan oma investeeringud rahaks teha?

Kui soovid kogu portfelli likvideerida enne, kui laenud on makstud, on kõige lihtsam müüa kogu oma portfell Go & Grow’le. Seda saab teha vaid siis, kui müüd kogu portfelli korraga. Siin on lühike videojuhis, kuidas oma olemasolevaid investeeringuid Go & Grow’sse üle viia.

Teine võimalus on müüa investeeringud järelturul teistele investoritele, kuid seda saab teha vaid käsitsi. Kui tead kedagi, kes sooviks osta Sinu portfelli, näiteks sõber või sugulane, siis võid ka seda teha. Selleks kasuta nuppu “Otsemüük”. Lisainfo Klienditoest ja blogist.

Pea meeles, et müümine võib kaasa tuua esialgse põhiosa kadu, sest pikaajalise tootlusega osa portfellist on just see, mis aitab tasa teenida portfelli mitte nii tootlikust osast tingitud võimalikud kahjud. Üldiselt me ei soovita kiiret ega allahindlusega müüki, sest ainus viis, kuidas oma teenitavat tootlust mitte vähendada on peatada reinvesteerimine ja likvideerida portfell ning võtta raha välja vastavalt sellele, kuidas laenumaksed iga kuu laekuvad.

PS! Peata investeerimine enne, kui teed mingeid tehinguid – nii väldid müügiga teenitud raha reinvesteerimist.

4. Olen märganud sotsiaalmeedias Bondora logoga pusasid ja T-särke – kuidas võiksin ühe ka endale saada? 

Hetkel ei saa Bondora logoga tooteid kuidagi muudmoodi, kui erinevate kampaaniate kaudu võites.

Korraldame ikka aeg-ajalt uusi kampaaniaid ning tulevikus ootab ees ohtralt auhinnamänge.

5. Mis on Bondora Soovinimekiri?

See on lihtne moodus, kuidas jagada meiega oma suurepäraseid ideid teenuse arendamise kohta. Esita idee, ava mõtet pisut laiemalt ja teised investorid saavad selle poolt hääletada – nii jõuab Sinu idee nimekirja tippu. Idee kulgemise jälgimine läbivaatusest ja arendusest täide viidud ideede sekka on väga lihtne.

Bondora Wishlist

Lisaküsimuste korral võta meiega kindlasti ühendust – aitame rõõmuga! Võid saata meile e-kirja [email protected] või helistada tööpäeviti kella 9-17 telefonil +44 1568 6300 06.