2019. aasta lõpus rohkem järelturu tehinguid

Statistika ja andmed

Detsembris tõusis järelturu tehingute arv märgatavalt juba teist kuud järjest. Kokku tehti detsembris tehinguid 899 113 € eest, mis on 14,2% rohkem kui novembris. Tõusu oli märgata kõigis kolmes kategoorias, enim aga käsitsi tehtud tehingutes, mida oli 20% rohkem ja kokku 357 624 € eest.

Sec Market total volume - December 2019

Graafikus olevad laenud

Tehingud graafikus olevate laenudega tõusid 5,9% ja neid tehti 776 797 € eest. Erinevalt üldisest trendist vähenes käsitsi tehtud tehingute summa ja see oli 241 923 €. Kahanemise peamine põhjustaja oli 13,5% langus kallimalt ostetud laenude kategoorias.

Sec Market current loans - December 2019

Viivises olevad laenud

Pärast 40,3% langust möödunud kuul tehti tehinguid viivises olevate laenudega detsembris 36 088 € eest. Oluliselt rohkem osteti neid kallimalt, kokku 14 733 laenu, mis moodustab 32,1% kõigist viivises olevate laenudega tehtud tehingutest.

Sec Market overdue loans - December 2019

Võlas olevad laenud

Võlas olevate laenudega tehtud tehingute hulk kasvas ja see ületas detsembris viivises olevate laenudega tehtud tehingute arvu. Kokku kaubeldi võlas olevate laenudega 76 227 € eest, mis on 201,9% rohkem kui möödunud kuul. Nagu ikka, tehti enamik neist tehingutest käsitsi, kuid sel kuul tõusis märgatavalt nimiväärtusega ostetud laenude hulk, mis moodustas kõigist võlas olevate laenudega tehtud tehingutest 30,7%, kusjuures novembris oli see vaid 5,3%.

Sec Market deafulted loans - December 2019

Järelturul rohkem tehinguid võlas olevate laenudega

Harva, kui võlas olevate laenudega tehtud tehingute hulk ületab viivises olevate laenude oma. Detsember oli Bondora järelturul väga huvitav kuu ning tehingute summa suurem kui novembris.

Pea alati meeles, et laenude ostmine ja müümine järelturul ei tohiks olla kõrgemate tootluste teenimise viis.

Loe lähemalt Bondora järelturu kohta siit, või võta ühendust kogenud investorsuhete töötajaga aadressil [email protected].

*Investeerimine on alati seotud riskidega ning investeeringud ei ole tagatud. Tootlus on kuni 6,75% aastas. Enne investeerimisotsuse tegemist tutvu ülevaatega riskidest, vajadusel konsulteeri finantsnõustajaga.