2019. aasta tootlusmäärad aprillis ikka eesmärkidest kõrgemad

Statistika ja andmed

Bondora tootlusmäärad hoidsid majanduslikult ebakindlal ajal aprillis taset ning sarnanesid märtsi omadega.

Nagu ikka on tootlust illustreerivas tabelis ära toodud teatud ajaperioodil väljastatud laenude arv riigiti. Oranž tähistab vähem kui 50, sinine 51-200 ja valge rohkem kui 200 laenu.

Bondora tootlused tugevad

Kuigi maailmamajanduse olukord pole kiita, on Bondora tootlused olnud püsivad. 2019. aasta kumulatiivne tootlusmäär oli 20,9% ja 2018. aasta oma 15,7% – need mõlemad on eesmärkidest kõrgemad. Endiselt on kõige kõrgem Hispaania tootlusmäär, Soome laenude oma järgmine.

Bondora Portfolio Performace yearly Apr 2020

Kvartali tootlus

Kõige viimase ehk 2019. aasta neljanda kvartali tootlus oli võrreldes möödunud kuu 16,1%-ga seekord 15,7%. Kvartalite tootlus viimases seitsmes kvartalis ületab endiselt eesmärke. 2019. aasta teine kvartal teenib jätkuvalt kõrgeimat tootlust ja see on 10% eesmärgist kõrgem ehk 25,0%.

Bondora Portfolio Performance quarterly April 2020

Soome

Soome kõige viimase kvartali tootlused olid peaaegu samad mis märtsis – C-reitinguga laenudel 6,41%, E-reitinguga laenudel 13,33%.

Bondora Portfolio Performance FIN April 2020

Eesti

Nii A- kui B-reitinguga laenude tootlusmäär ei muutunud võrreldes möödunud kuuga ning tootlused olid vastavalt 7,36% ja 11,18%. A-reitinguga laenude tootlus on viimaste kvartalite jooksul olnud eriti hea ning sel kuul sama või isegi pisut kõrgem kui möödunud kuul.

Bondora Portfolio Performance Estonia April 2020

Hispaania

C-reitinguga laenude viimase kahe kvartali tootlusmäär Hispaanias isegi tõusis võrreldes märtsiga. 2019. aasta neljandas kvartalis oli nende laenude tootlus märtsis 13,39%, aprillis 13,79%. Ka möödunud aasta kolmandas kvartalis tõusis tootlusmäär õige pisut – 6,93% pealt 6,94% peale.

Bondora Portfolio Performance Spain April 2020

Majandusuudised

Soome on oma tööjõu ülikiirelt kaugtöötamisele ümber orienteerinud. Samas kui Euroopa Liidu keskmine on 37%, suutis Soome kodutööle üle viia koguni 60% tööjõust, mis on piirkonna kõrgeim. Riigi majandusele tõotab see vaid head, kui säilib tööhõive ja tootlikkus ka ajal, mil liikumine on piiratud.

Eesti valitsus on otsustanud aidata riigi üht suurimat ettevõtet. Laevafirma AS Tallink Grupp sai valitsuselt kolmeks aastaks 100 miljonit eurot käibekapitalilaenu. Tallink mängib kogu riigi majanduses väga olulist rolli ja kriisi ajal puudusid ettevõttel sissetulekud, seega tuli valitsusel appi tõtata.

Itaalia kahekordistab majandusabipaketti ja kavatseb kriisi vastu suunata majandusse veel 50 miljardit eurot. Seda lisaks juba panustatud 25 miljardile eurole.

Asi, mis aitaks Euroopal kriisist taastuda oleks suvine turismihooaeg ja Euroopa Liidu sõnul tuleb see plaanipärane. Loomulikult oleks reisimisega seotud teatud piirangud, kuid ametnikud on siiski väga optimistlikud ning usuvad, et see on võimalik. “Me tahame öelda, et suvine turismihooaeg tuleb,” ütles majanduskomisjoni volinik Paolo Gentiloni. “Isegi, kui kehtima jäävad teatud piirangud ja turvameetmed.” Üks mõte on tekitada Euroopasse reisikoridorid, kus saab liikuda ilma suuremate piiranguteta. Võimalikud koridorid oleksid näiteks Austria, Saksamaa ja Tšehhi ning Eesti, Läti ja Leedu.