3 investeerimisplaani, mis aitavad miljonäriks saada

Finantsnipid

Kuidas saadakse miljonäriks? Suure pärandusega? Eduka rahvusvahelise ettevõtte loomisega? Miljonär olemine võib tunduda kauge unistus, kuid ei pea seda olema. Hoolika planeerimise ja õige investeerimisstrateegiaga võib ka Sinust miljonär saada.

investeerimisplaan

Oma raha kasvatamine miljonitesse nõuab aga kannatlikkust ja püsivust. Sellegipoolest on see võimalik kõigile, kellel on töö ja kes oskavad eelarvest kinni pidada. Vaatame kolme erinevat investeerimisplaani, mis pole sugugi kättesaamatud.

Säästlik mõtlemine

Enne, kui räägime investeerimisest lähemalt, tahame rõhutada, et kõige tähtsam on säästmine. See võib täielikult muuta kogu Su arusaamist rahast, mida teenid.

Kui Sa pole suure ettevõtte tegevjuht ega oma väga kõrge palgaga tööd, nõuab miljonäriks saamine tugevat distsipliini. Säästmisest peab saama harjumus. Tugev finantskool  aitab mõista, miks säästmine nii oluline on.

Raha kõrvale panemine on investeerimise eelduseks. Kui suunad oma säästud pikemaajalisse investeeringusse, kasvab see moel, mida Sa poleks osanud ettegi kujutada. Mida varem investeerimisega alustad, seda lihtsam on miljonäri staatust oma elu jooksul saavutada ning rahalist sõltumatust nautida.

Näidisplaanid

Sa ei usu, et võiksid kunagi miljonär olla? Mõtle uuesti. Tavaliste tööde ja sissetulekutega inimesed ei kujuta ette, et nende rikkus võiks miljonitesse küündida, kuid tubli säästmise ja strateegilise investeerimisplaaniga pole see sugugi võimatu. Enim aitab sellele kaasa liitintress, millega investor teenib tootlust ka juba teenitud intresside pealt, sest see investeeritakse kogu aeg uuesti. Loe liitintressi kohta lähemalt siit ja saad teada, kuidas see Sinu raha kasvatab.

Alltoodud näidetes on näha, kuidas korralik säästmine ja liitintress raha kasvatada aitavad. Nende paremaks mõistmiseks vaatame investeerimisstrateegiaga seotud mõisteid:

  • Algsumma – summa, mille saad kohe investeerida
  • Igakuine investeering – summa, mille saad iga kuu kõrvale panna ja investeerida
  • Tootlus – oodatav investeerimisest tõusev tulu
  • Tootluse arvutamine – kui tihti investeeringu tootlust arvutatakse
  • Investeeringu kasv – kui palju plaanid iga aasta oma investeeringule raha lisada
  • Aastate arv – investeerimisplaani pikkus aastates

Need tegurid näitavad, kui palju investeering aja jooksul kasvab. Neil kõigil on oma tähtsus.

Vaatame nüüd, kuidas ühe hea investeerimisplaaniga miljonäriks saada.

Alustaja

See plaan on neile, kes alles alustavad oma investeerimisega. Selles plaanis eeldatakse, et Sul ei ole suuremat summat, mida kohe investeerida, kuid saad iga kuu kõrvale panna 200 € ning kasvatada omapoolset panust 10% aastas. See sobib kõigile, kes on alles oma karjääritee alguses ning selles tõenäoliset arenevad, seega saavad aja jooksul summat suurendada.

Alustaja
Alustaja 1

Lisa oma praegusele vanusele 32 aastat ning saadki teada, kui vanalt oleksid seda plaani järgides miljonär. Tundub hullumeelne? Tegelikult ei ole. Nagu näha, on 20-30-aastaste jaoks täiesti reaalne saada miljonäriks juba enne pensionile jäämist. Mõtle sellele. Kui oled praegu 25-aastane ning hoiad investeerimisplaanist kinni, siis 57-aastaselt oled juba miljonär!

Kõrgepalgaline

Selle näite puhul eeldame, et kuigi Sul ei ole suuremat summat, mida kohe investeerida, on Sul hea palgaga töö ning saad seetõttu iga kuu kõrvale panna suurema summa. Oletame, et suudad säästa 1000 € kuus ning kasvatada oma säästusid 0,5% aastas.

Korgepalgaline

Niimoodi võtaks miljoni kogumine vaid 28 aastat. Kuna saad korraga rohkem kõrvale panna, saavutad miljoni piiri kiiremini kui eelmise näite puhul. Ja Sul pole vaja isegi kohe suuremat summat investeerida, seega võid alustada kohe.

Omad raha, mida investeerida

Viimases näites eeldame, et Sul juba on raha, mida investeerida ning saad ka iga kuu sellele midagi lisada ning investeeringut kasvatada. Oletame, et Sul on investeerimiseks 1000 € ja saad sellele iga kuu 500 € lisada ning summat aasta peale 5% kasvatada.

Omad raha

Selles stsenaariumis näeme, et isegi, kui Sa ei saa iga kuu suuremat summat investeerida, siis korralik algsumma ja regulaarne panus teevad Sinust miljonäri vaid 30 aastaga. Tegelikult on eesmärgi seadmine abiks isegi siis, kui Sa päriselt miljonäriks ei saa. Siht, mille suunas püüelda aitab rahalise sõltumatuse saavutamisele alati kaasa.

Tee proovi

Siintoodud näited peaksid andma Sulle hea ülevaate sellest, kuidas investeerides miljonäriks saada. Me kõik oleme aga erinevad ning investeerimisstrateegia tuleks paika panna sõltuvalt Sinu rahalisest olukorrast. Seega võid ise endale sarnase investeerimisplaani koostada.

Seda saab teha Go & Grow’ kalkulaatori abiga. Selleks mine oma Go & Grow’ kontole, klõpsa kolme kriipsuga ikooni konto ruudu ülaosas ning vali sealt Ennustus. Sisesta algsumma, igakuine investeering ning aastate arv, kui pikaks ajaks plaanid investeerida.

Go and Grow forecast

Ennustus näitab Sulle, kuidas Go & Grow Sinu raha kasvatab ning Sinu netoväärtus selle käigus tõuseb.

Proovi sisestada erinevaid näitajaid ja vaata, kuidas see investeerimisplaani mõjutab.

* Investeerimine on alati seotud riskidega ning investeeringud ei ole tagatud. Tootlus on kuni 6,75% aastas. Enne investeerimisotsuse tegemist tutvu ülevaatega riskidest, vajadusel konsulteeri spetsialistiga.