3 kummalist investeeringut, millest Sa varem kuulnudki pole

Finantsnipid

Traditsioonilised investeerimisvahendid, nagu aktsiad ja võlakirjad ning ka järjest enam populaarsust koguv ühisrahastus, on üldtuntud. Kui tahad proovida mõnd huvitavamat investeeringut, tuleb tänapäeval pöörduda võimaluste poole, mis algul lausa hullumeelsed näivad. Kui see Sind aga huvitab, ootavad ees mõned väga põnevad investeeringud. Ja asi on naljast kaugel, sest mitmetele investoritele on nad ka palju kasu toonud.

kummalist investeeringut

Tähelepanu: artikkel on informatiivne. Bondora ei soovita ühtegi alltoodud investeeringut. Enne finantsotsuse tegemist pöördu alati professionaali poole.

Mida rohkem Sa tead, seda rohkem võid teenida! Nii et vaatame mõnd kummalisemat näidet.

Koomiksid

Veidrik olla on praegu popp ning see võib aidata ka raha teenida. Koomiksid on järjest populaarsemad ning paljude jaoks kunstiteosed. Need ei pea isegi väga vanad olema. Viimase 20 aasta jooksul välja antud raamatud on juba praegu hinnas ning teenivad korralikku tootlust. Umbes 15 aastat tagasi lõbu pärast ostetud 1 € koomiks võib nüüd maksta 100 €.

Pikaajalist investeeringut otsivate investorite jaoks on koomiksitel väga suur potentsiaal. Koomiks Action Comics No. 1 osteti aastal 1938 umbes 10 sendiga ja müüdi 150 000 dollari eest näitlejale Nicholas Cage. Cage müüs sellesama koomiksi 2011. aastal rohkem kui 2,1 miljoni dollari eest. Selle investeeringu tootluse väljaarvutamine ei ole ülesanne lihtsate killast.

Comic books

Isegi kogenud investorid on selle trendiga kaasa läinud. James Murdoch, endine 21st Century Fox tegevjuht, investeerib koomiksitesse omal moel. Ta paigutas 5 miljonit dollarit koomiksite kirjastusse Artist, Writers & Artisans.

Alahinnatud koomikseid võib leida internetist, kuid ka kirbuturgudelt või sõprade pööningult. Kes teab, võib-olla lebab investeerimisvõimalus otse Sinu silme ees.

Legod

Telegraphi andmetel võib investeerimine Legodesse olla 15 aasta lõikes kasumlikum kui investeering aktsiatesse või kulda. Algse kvaliteedi säilitanud Legode väärtus kasvab selle perioodi jooksul üldiselt 12%. Üks 2018. aastal läbi viidud uuring tuli samale järeldusele ja tõi Legod välja kui võimaluse oma investeerimisportfell mitmekülgsemaks muuta, kuna nendega seotud risk on väike ja tootlus suur.

On olemas veebisaite, mis ongi keskendunud Lego hindadele ja investeerimisvõimalustele. Seal teavitatakse Sind sellest, kui välja tuleb uus mudel või haruldaste ja raskesti leitavate Lego-komplektide hinnad on muutunud. Star Warsi teemalised Legod on tavaliselt suurepärased müügiartiklid ning nende hinnad võivad tõusta isegi kuni üle 5000 $. Kui soovid oma investeeringu rahaks teha, siis eBay on endiselt hea koht, kus Legosid müüa. Selleks sobib hästi ka Bricklink, kus on olemas eraldi sektsioon just Lego-komplektide ostuks-müügiks.

Kuid tasub olla ettevaatlik, sest Lego-komplektide hinnad muutuvad, kui ettevõte otsustab neid juurde toota. Kui ostad haruldase Lego ja ettevõte hakkab neid uuesti tootma, langeb Sinu investeeringu väärtus.

Muusikateoste autoritasud

Autoritasud on muusikute ja artistide jaoks suurepärane rahateenimisvõimalus. Kuid neid saavad oksjonikorras osta ka inimesed, kes pole ise artistid. Kui Sinu käes on mingi muusikapala või albumi intellektuaalomand, saad raha iga kord, kui seda kuskil mängitakse. See investeerimisstrateegia hakkas levima 1985. aastal, kui Michael Jackson ostis ära The Beatles kataloogi väljaandja aktsiapaki, mis maksis 47,5 miljonit dollarit.

Veebisaidid nagu Royalty Exchange pakuvadki investoritele võimalust osta muusikateoste intellektuaalomandit, mille pealt aja jooksul autoritasu teenida. Saidil on müügiks tuntud muusika-artistide looming, nagu näiteks Dr. Dre ja Kanye West ning isegi populaarsetes telekanalites kõlanud muusika. Selleks peab aga raha olema, sest hinnad veebisaidil kõiguvad 7000-230 000 dollari vahel.

Jeff Schneider, Royalty Exchange ettevõtte president ja tegevjuht ütleb, et kuna autoritasud ei ole aktsiaturuga kuidagi seotud, on nad suurepärased alternatiivsed investeerimisvõimalused. “Muusika- ja aktsiaturg ei ole omavahel kuidagi seotud,” märgib Schneider. “Oleme üheksa aastat kestnud aktsiaturu-ajastu lõpusirgel ja mitteseotud varad tunduvad põnevamad võrreldes millegagi, mis mingil hetkel niikuinii muutub.”

Muusikateoste autoritasud

Investeerimiseksperti John Waggoneri meelest on autoritasud suurepärane võimalus neile, kes on valmis raha välja käima. “Autoritasud kehtivad veel 70 aastat pärast viimase seotud isiku surma, mis tähendab, et kui kõik läheb hästi, on see väga pikaaegne tuluallikas.”

Ole ainult ettevaatlik, millist hinda nende eest maksad. Teemaga seotud uuringud näitavad, et 75% oodatavast autoritasust teenitakse esimesel aastal pärast pala väljatulekut ning järgmise viie aasta jooksul langeb selle väärtus 10% aastas. Seetõttu on väga raske aegunud muusikaga head tulu teenida, kui tegemist ei ole just superhitiga.

Teadmised enne investeerimist

Enne, kui lähed ja ostad endale 10 uut koomiksit, 4 Lego-komplekti ja hunniku muusikateoste autoriõiguseid, uuri asja. Uued trendid tõmbavad ligi, kuid kriitiline meel tuleks säilitada alati, kui miski tundub liiga hea, et olla tõsi.

Vii end enne investeerima asumist mistahes varaklassiga põhjalikult kurssi. Võid isegi spetsialiseeruda nende alamkategooriatele, et teaksid ikka kindlasti kõike, mida selle kohta teada on. See võib hiljem osutuda Sinu eeliseks terade sõkaldest eraldamisel.

Tähelepanu: Postitus on üldhariv ja seda ei tohiks võtta kui ametlikku investeerimisnõuannet. Enne finantsotsuse tegemist pöördu professionaali poole.