46,3% langus Eestis – loe ühisrahastuse võlamenetlusest siin

Statistika ja andmed

Tere tulemast lugema uut postitust võlamenetlusetappide igakuisest ülevaatest. Näitame, kui palju laene on võlamenetlusprotsessi igas etapis ning võrdleme, kuidas see on kuude lõikes muutunud.

Kuigi oleme püüdnud suunata kõik laenud aruande esitamise ajaks õigesse etappi, võib vahel juhtuda, et neid pole õigeks ajaks uuendatud ja seega võivad üksikud laenud sattuda vale etapi alla.

Mida näitavad numbrid?

recovery-by-count-september-2018-et

Miks see oluline on?

Juhul kui Sa pole ühisrahastuse võlamenetluspostitusi varem lugenud, on alustuseks kasulik tutvuda meie kolmeastmelise sissenõude- ja võlamenetlusprotsessiga. Selles selgitame kõike, mida pead iga ülalolevas tabelis näidatud etapi ja alametapi kohta teadma. Varsti saad oma Bondora kontol ülevaadete ja aruandluste juures jälgida ka seda, millises võlamenetlusprotsessi etapis on parasjagu Sinu antud laen, samuti näed väikest meeldetuletust selle kohta, mis juhtub igas etapis.

46,3% langus Eestis

Möödunud kuul vähenes nende laenude arv, mis jõudsid etappi “Esitasime nõudeavalduse ja kohalik kohus ei ole hetkel maksenõude osas otsusele jõudnud” 901 võrra (-11,4%). Eestis aga on need numbrid palju muljetavaldavamad ning näitavad 877 võrra väiksemat arvu (-46,3%). Üldiselt suurenes “Võlgnevused ja kohus” etapis juhtumite arv 112 võrra (1%). Kui kohus langetab lõpliku otsuse ja see on edukas, liigub juhtum kohtutäituri etappi.

Kohtutäituri etappi liikunud juhtumites nägime 5,9% kasvu, seda eriti Eestis, kus see number kasvas 7,3%.

Hea teada

Kui kohtule esitatakse maksenõue, läheb otsuse tegemiseni vähemalt neli kuud või isegi kauem – see sõltub kohtu töömahust, töötajate arvust ja töötlemiskiirusest.

Tuletame meelde, et maksenõude esitamine on meie esimene kokkupuude kohtuga ning see on lihtne, kiire ja soodne protsess, mis moodustab enamiku meie kohtuasjadest. Kui maksenõue ei anna tulemusi või laenuvõtja selle vaidlustab, siis järgmise sammuna esitame tsiviilnõude.

Niipea kui kohus selliste juhtumite puhul otsuse teeb (ja see on meie kasuks), liigutakse edasi kohtutäituri etappi, kus kohtutäitur hakkab töötama selle nimel, et tekitada investoritele rahavoogu ja saada tagasimakseid.

Miks on kohtutäituri etapp oluline?

See on võlamenetlusprotsessis tähtis samm mitmel põhjusel – kõige olulisem neist on kohtutäituri õigus külmutada võlgniku varad ja kontod kohustuste täitmise katteks. Õnnestumise korral tekitab see tavaliselt laenuandjale rahavoogu ning Sa näed, kuidas Sinu Bondora kontole tulevad sissemaksed.

Loe meie ühisrahastusblogi võlamenetlusest ka järgmisel kuul, et teada saada, mida näitavad augustikuu numbrid.