5 võimalust oma sissetulekute suurendamiseks

Finantsnipid

Me teeme oletuse, et enamikul selle artikli lugejatest ei ole rohkem kui kaks sissetulekuallikat –palk ja investeerimisportfell. Kas sa oled end kunagi ettevõtjaks pidanud? Oxfordi inglise keele sõnaraamat selgitab sõna „ettevõtja” nii: „Inimene, kes asutab ettevõtte või ettevõtted, võttes finantsriski lootusega teenida tulu”. Definitsiooni esimene pool on see, mis meid kõnetab ja hea uudis on, et sina ei pea rajama rahvusvahelist korporatsiooni või uuenduslikku tehnoloogiaettevõtet, et tekitada endale alternatiivne sissetulekuallikas.

Üks kõige tähtsam reegel, mida üks kogenud investor sulle riskiga toimetulemiseks õpetab, on seda hajutada, hajutada ja veel kord hajutada. Sama kehtib ka sissetuleku puhul. Kui võtta arvesse sinu finantskohustused, pere- ja tulevikueesmärgid, siis kas sa tõesti võis arvestada ainult selle rahaga, mida sa saad oma päevatööst, et seda kõike ülal pidada? Lisaks ilmselgele eelisele, et sul on rohkem raha, võib alternatiivne sissetulekuallikas olla kui kindlustuspoliis, juhul kui su tööandja teeb ootamatuid muudatusi. Ja kui sa arvad, et sinus peitub lausa ettevõtjapisik, saad sa investeerimist võtta kui lihtsalt lõbusat hobi.

Järgnevalt räägime viiest alternatiivsest sissetulekuallikast, millega sa saad alustada juba täna.

jump-high-sunset

Kõrvaltöö

Milles sa osav oled? Millega sinu sõbrad ja perekond sinu poole pöörduvad, kui neil on teenet vaja? Mis on olnud sinu eluaegne hobi? On tõsi, et enamik inimesi ei adu, et neil on midagi ainulaadset pakkuda ja tõmbavad kõrvaltöö võimaluse peaaegu kohe maha. Võib-olla oled sa suurepärane ujuja; on nii täiskasvanuid kui ka lapsi, kes tahavad ujuma õppida ning sina võiksid ju neile korra nädalas ujumistundi anda. Või oled sa tehnoloogias osavam kui enamik teisi? Oleme kindlad, et kui sa kõnnid mööda linna peatänavat, leiad sa mõned eraettevõtted, kes vajavad abi kodulehe tegemisega, sotsiaalmeedia haldamisega ja SEO-ga. Kui sa armastad aga maalida, proovi mõned oma armsamad teosed veebis maha müüa. Põhimõtteliselt on sul sadu kõrvaltöö võimalusi, millega sa saad alustada juba täna ja mis ei nõua üldse raha või on seda vaja väga vähe.

paint-in-public-hipsterilly

Partnerlusprogrammid

Alates nn dot-com mullist on hakanud miljonid inimesed üle maailma blogima väga erinevatest teemadest ja tegevusharudest. Finantsmaailmas teenivad mõned päris head elatist, blogides oma kogemustest erinevatesse varaklassidesse ja platvormidesse investeerimises. Enamikul firmadest on olemas partnerlusprogramm, kus inimene saab kompensatsiooni selle eest, et ta kutsub teisi ettevõtmisega liituma, ükskõik, kas blogi vahendusel või lihtsalt sõprade ja pere keskel. Sellist lähenemist kasutab enamik ettevõtetest nt moe, transpordi, majutuse jm vallas.

increase income streams

Müü oma asju

Introverdid võivad selle peale väriseda, aga seda ei maksa karta. Vanasti pidid inimesed minema turule, festivalile või muule üritusele, seejärel oma müügileti üles panema ja müüma asju üritusel osalejatele. Õnneks tulid mõned teravamad kriidid mõttele asutada sellised ettevõtted nagu Ebay, Shpock, Gumtree ja Osta, et inimesed saaksid oma asju müüa mugavalt kodust lahkumata. Vaata järgmisel nädalavahetusel oma kodus ringi; kas sa tõesti tahad järgmised kümme aastat hoida alles seda smuutimasinat, mida sa pole kunagi kasutanud, või oled hoopis raha saamiseks nõus selle maha müüma?

yard-sale-sign

Jagamismajandus

Airbnb, Uber, Task Rabbit – sa oled neist kõigist kuulnud. Ometi asub enamik meist tehingu tarbijapoolel ning olgem ausad – need on suurepärased teenused. Inimestel, kellel on oma kodu, on suurepärane võimalus hakata üürileandjaks, isegi kui seda saab teha vahel harva, näiteks kui plaanid nädalavahetuse mujal veeta. Business Insider on koostanud nimekirja 25 kohast, mida sa pead 2018. aastal külastama. Kas sa elad ise mõnes neist kohtadest? Kui nii, siis võib see aasta olla hea aeg alustada ning teenida raha turistide arvu tõusu pealt sinu kodupiirkonnas. Ettevõtetega nagu Uber ja Taxify võid sa proovida töötada ainult kiirematel aegadel nagu laupäevaõhtud või hommikused tipptunnid, et oma aega parimal viisil ära kasutada.

taxi-strike

Investeeri

Me loodame, et enamik meie lugejatest juba teeb seda, aga see on väärt meeldetuletamist. Ükskõik, kas see on ühisrahastus, kinnisvara, aktsiad või midagi muud, on investeeringutest igakuise sissetuleku tekitamine täiesti reaalne võimalus, mida sa võiksid kasutada. Äsja kirjutasime oma postituses, kuidas see on võimalik sellise imega nagu liitintress ja sellest, kui tähtis on finantsvabaduse saavutamiseks seada eesmärke.

€ € € € €

Kui sul on tõsine soov oma sissetulekuid suurendada, võiksid sa isegi proovida kasutada kõiki neid võimalusi korraga ja tekitada oma rahalises seisus märkimisväärne muutus. Kui sa seda juba teed, oleme tänulikud, kui sa annad teada, kuidas sul sellega läheb. Kirjuta selle postituse alla kommentaar ja anna meile teada, mitu alternatiivset sissetulekuallikat sul on.