6 rahaga seotud väärarusaama

Finantsnipid

Raha. Selle nimel me töötame ja seda pole kunagi küllalt. Raha eest saab osta kõike, alates haridusest kuni vinge autoni. Omades ühiskonnas nii tähtsat kohta, miks on siis raha osas ometi nii palju väärarusaamu?

rahaga seotud väärarusaama

Igaühel on jutustada oma lugu, miks pole neil nii palju raha, nagu nad sooviksid, ja kuidas selle puudumine takistab neil olla õnnelik. Need on aga enamasti väärarusaamad rahast ning rahaga ümberkäimisest.

Vaatame järgnevalt, millised on siis need suurimad väärarusaamad raha kohta.

Hea palk tähendab ka stabiilset majanduslikku olukorda

Palk on esimene asi, mille peale enamik inimesi karjääri valides mõtleb. Hea palk tähendab, et Sul on elu ka majanduslikult stabiilne, kas pole? Päris nii see just pole. Ainuüksi sellepärast, et saad kõrget palka, ei tähenda, et oled seetõttu alati majanduslikult kindlustatud. Lisaks palgale tuleb Sul hoolt kanda oma rikkuse kasvatamise ja hoidmise eest.

Kujuta ette, et Sul on aastane palk 50 000 €, kuid krediitkaardivõlg on 10 000 €, ja Su sõber teenib aastas 35 000 €, kuid tal puudub krediidkaardivõlg. Kuigi teenid sõbrast rohkem, on temal siiski parem majanduslik olukord.

Nagu näed, pead Sina tegelema oma võlaga, olgu selleks õppelaen, krediitkaardivõlg või mõni muu laen. Hoolimata palganumbrist on kuhjuv võlg nagu veskikivi Su jala küljes ja hoiab Sind kinni saavutamaks oma tõelist rahalist potentsiaali.

Seni kuni teenin raha, on kõik hästi

Praegusel ajal on püsiv töökoht tõesti midagi, mille üle heameelt tunda. Kuid ainuüksi töö ja rahateenimine ei tähenda, et võid end lõdvaks lasta ja puhata. Pead siiski hoolt kandma oma finantside eest, et Sul oleks rahaga jätkuvalt postitiivne suhe.

Kas Sa tead täpselt, palju Sul igal kuul toidu peale kulub? Aga palju Sa kulutad vabaaja veetmisele? Selleks, et kaitsta oma teenitut, peaksid looma detailse eelarve ja aduma, millised on Su püsiväljaminekud. Võid avastada, et teenitud raha ei olegi säästetud, sest Sul on palju ootamatuid igakuiseid kulutusi.

Olen liiga noor, et mõelda pensionist

Üks vana kõnekäänd ütleb, et parim aeg pensioni planeerimiseks on … just nüüd! Pole vahet, kas oled 20- või 50-aastane, mida varem alustad pensioniks säästmist, seda parem. Oodatava eluea tõustes pead seega tõenäoliselt veetma pikemat vanaduspõlve, mistõttu vajad rohkem sääste, et täielikult neid aastaid nautida. Alustades võimalikult varakult investeerimisega, saad kasu liitintressist, mis on rikkuse kasvatamise parim katalüsaator.

aeg pensioni planeerimiseks

Saan investeerida alles siis, kui mul on juba palju raha

Vahest oled kuulnud miljardäridest nagu Warren Buffett, kes annab näpunäiteid investeerimise kohta. Võib-olla on see pannud Sind mõtlema, et vaid rikkad saavad investeerida, ja see polegi mõeldud kõigile. Sul ei saaks olla veel vääram arusaam.

Kindlasti nõuab kinnisvarasse investeerimisega alustamine küllaltki suurt kapitali, kuid on ka palju teisi investeerimisvõimalusi, kus saad alustada praktiliselt olematute summadega. Mõtle sellele kui oma äriga alustamisele. Saad kahtlemata alustada oma äriga, kuhu läheb palju raha, kuid samas on Sul võimalik alustada oma äri ka väga väikselt ja peaaegu olematute kuludega.

Võta näidisinvesteeringuks Bondora Go & Grow. Go & Grow’ga võid alustada investeerimist kasvõi 1 € ja hakata kohe töötama edasise teenimise nimel. See tähendab, et igaüks, sõltumata sellest, kes ta on, võib investeerida ühisrahastuslaenudesse.

Raha lahendab mu probleemid

See võib olla neist kõigist südantlõhestavaim väärarusaam. Mõeldes, et raha lahendab kõik Su probleemid, on täiesti rumal mõte. Enamik rikastest on samasugused nii enne kui pärast oma varanduse teenimist.

Isegi, kui saad üsna lihtsasti suurema summa raha, ei tee see Sind õnnelikuks. Tegelikult paljud lotovõitjad on jätkuvalt sama õnnetud, nagu nad olid enne võitu, kusjuures paljud neist isegi ei suuda midagi võidetud summast säästa, sest neil pole aimugi, kuidas seda hallata …

Kõige tähtsam on mõista, et võid olla igal ajahetkel õnnelik, hoolimata sellest, kas Sul on raha või mitte. Seega ära oota, et pangaarve kasvades kaovad kõik Su mured võluväel.

Ainuke viis rikkaks saada on omada kõrgepalgalist tööd

Jah, kõrge palk on suurepärane viis, et saada märkimisväärseid rahasummasid. Kuid edutamine või oma äriga alustamine ei ole ainuke viis rikkuse kasvatamiseks.

kõrgepalgalist tööd

Rikkuse kasvatamisega alustamiseks tuleks esmajärjekorras loobuda kasututest kulutustest või leida oma püsikuludele soodsamad lahendused. Kaks korda nädalas restoranis einestamise asemel hoia kokku ja kokka kodus. Selle asemel, et kasutada kolme erinevat striimimisteenust, vali neist üks. Nähes kokkuhoitavat summat oled kindlasti üllatunud.

Nagu juba eelnevalt mainitud, on investeerimine üks rikkuse kasvatamise viise. Tegelikult enamik miljonäre kasutavad investeerimist lisavõimalusena, et lisaks igapäevatööle kasvatada oma rikkust. Kui oled alustanud säästmist ja investeerimist, näed, kuidas investeerimine aitab Sul märkimisväärselt kasvatada Su rikkust väljaspool palga saamist.

Ära komista

Loodetavasti ei ole Sa kukkunud neisse rahaga seotud väärarusaamade lõksu. Sellepärast, et raha, meeldib see Sulle või mitte, on võimas vahend, kui seda kasutatakse õigesti, ning võib viia majandusliku kindluseni. Tähtis on aru saada, et kuigi raha ei ole kõige tähtsam asi maailmas, kuid mõistes seda paremini, saad raha kasutades tuua positiivseid muutusi oma ja oma pere ellu.