Apple jätab Inteli hätta ja Volkswagen alustas aprillis tootmist

Finantsnipid

Apple paljastas aprillis, et kavatseb juba 2020. aastal ise oma protsessoreid tootma hakata. Tootja saab olema Taiwan Semiconductor, kellega koostöös valmistatakse juba iPhone’i ja iPadi protsessoreid.

Tehnikahiiglasele endale on see hea uudis, ent tema senisele protsessorite tarnijale Intelile valmistab parajat peavalu:

Apple leaves Intel hanging

“Inteli jaoks on sellel uudisel pikemaajalised negatiivsed tagajärjed, muuhulgas paneb see muretsema Inteli tulevase turuosa pärast,” kirjutas investoritele Brad Gastwirth, Wedbush Securities tehnoloogia peatstrateeg. Ettevõtte aktsiad kukkusid neljapäeval koguni 2,2%, kuigi kogu ülejäänud turg kasvas.

Samas peaks uudis vähendama ebakindlust Apple’i osas, mis on tulenenud teatest uute iPhone’i mudelite turule toomise hilinemise kohta.


Vaatamata koroonahirmule on mõned fintech idufirmad endiselt kasvulainel. AvidXchange on automatiseeritud arvete esitamise platvorm, mis kaasas lisaks juba varasemas F-seeria rahastusvoorus kogutud 260 miljonile dollarile veel 128 miljonit dollarit investeeringuid. Voorus osales 52 investorit, nende seas ka MasterCard.

AvidXchange’i teenus on viimaste kuude jooksul koroonaviiruse tõttu olnud vajalikum kui kunagi varem:

AvidXchange

“COVID on näidanud, kui tähtis on meie teenus ettevõtetele oma töö jätkamiseks ja see on äri kasvule kaasa aidanud,” ütles tegevjuht Michael Praeger. “Firmad on mõistnud, kui raske on kaugtöötamise kontekstis arveldada paberarvetega, kuna pangad ei võta vastu kodus prinditud arveid ega luba ettevõtte makseid kodus töödelda.”

Kokku on USA-s asuv ettevõtte kaasanud 928 miljonit dollarit.


Koroonaviirus on Euroopas tagasi tõmmanud ning suuremad tööstused alustavad taas tööd. Arvestades seda, milliseid majanduskahjusid möödunud kuud Euroopale kaasa on toonud, on see suurepärane uudis.

Autotootjad, nagu näiteks Volkswagen Saksamaal alustavad taas tootmist:

Volkswagen

“Esmaspäeval alsutab Saksamaa autotööstus taas tööd. Oleme selle viienädalase pausi jooksul Volkswagenis tegelenud ettevalmistustega tootmise taasalustamiseks,” ütles VW töödejuhataja Bernd Osterloh.

Euroopa valitsused püüavad raskemini pihta saanud valdkondi elus hoida. Lennufirmadele Air France-FLM ja Deutsche Lufthansa antakse oodatavalt 11 miljardit eurot, et nad saaksid tööd jätkata.


USA president Donald Trump piirab suhteid Hiinaga veelgi. Tema nõudmisel karmistab USA ekspordikontrolli ja seda eriti tehnoloogiatoodete osas, mis peaks minema Hiina. Trumpi valitsuse sõnul on see ennetav samm vältimaks Hiina valitsuse juurdepääsu tehnoloogiale, millega oma sõjaväge tugevdada.

Otsus mõjutab oluliselt teatud osa tehnoloogiatoodete tarneahelast. Tõenäoliselt püüab Hiina seetõttu koheselt vähendada USA osakaalu oma tarneahelas üleüldiselt:

China - global trade

“Just selliste sammude osas on Hiina valitsus inimesi hoiatanud ning nüüd riskivad USA ettevõtted ka ebausaldusväärseks kuulutamisega,” ütles Nick Marro, Economist Intelligence Uniti ülemaailmse kaubanduse juht. “Sellel sõnal on Hiinas tohutu kaal ning varem on seda kasutatud vaid imporditud väliskauba asendamise õigustamiseks kodumaisega.”

Paljud peavad sammu kahe riigi vahelise suhte lõpuks ning see annab põhjust ka sõja puhkemise pärast muretsemiseks.

*Investeerimine on alati seotud riskidega. Bondora kaudu tehtavad investeeringud ei ole tagatud, mistõttu ei ole garanteeritud Go & Grow’ kontole paigutatud vara väärtuse säilimine ning investeeringute lõpetamisel ei pruugi vara kohene tagastamine olla võimalik. Tootlus on kuni 6,75% aastas, kuid eelmiste perioodide tootlus ei ole garantii järgmiste perioodide tootluseks. Enne investeerimisotsuse tegemist tutvu ülevaatega riskidest, vajadusel konsulteeri finantsnõustajaga.


Related posts