Bondora järelturg oli märtsis aktiivsem

Statistika ja andmed

Järelturu tehingute arv tõusis märtsis. Kokku tehti neid 1 331 015 € eest, mis on 58,8% rohkem kui möödunud kuul. Tõusu oli märgata kõigis kategooriates, aga eriti Portfellihalduri puhul, kus tehingute maht tõusis 92,6% ja oli 714 256 €.

Sec Market total - March 2020

Graafikus olevad laenud

Tehinguid graafikus olevate laenudega tehti rohkem kui ühe miljoni euro eest, täpsemalt 1 263 211 € väärtuses. Allahindlusega tehtud tehinguid oli pea kümme korda rohkem, kokku 204 556 € eest. Portfellihalduri kaudu tehti järelturul tehinguid pea kaks korda rohkem ehk 714 256 € väärtuses.

Sec Market current loans - March 2020

Viivises olevad laenud

Viivises olevate laenudega tehti tehinguid 35,4% rohkem kui veebruaris, kokku 39 324 € eest. Suurem osa (87,6%) viivisega laenudest müüdi ja osteti käsitsi, ülejäänud 12,4% API kaudu.

Sec Market overdue loans - March 2020

Võlas olevad laenud

Erinevalt muust järelturust tehti tehinguid võlas olevate laenudega möödunud kuuga võrreldes 50,4% vähem ehk 28 479 € eest. API-tehinguid oli rohkem ja 4851 € väärtuses, oluliselt (56,3%) vähenes aga käsitsi tehtud tehingute hulk.

Sec Market defaulted loans - March 2020

Investorid otsivad likviidsust

Märtsis kasutasid investorid järelturgu rohkem kui möödunud kuudel. Tavaliselt soovivad investorid oma investeeringud majanduslikult ebakindlatel aegadel rahaks teha – see aitab neil end kindlalt tunda. Bondora järelturg on hea koht, kus oma laenud teistele investoritele maha müüa või hoopis õiglase hinnaga neilt ära osta.

Pea alati meeles, et laenude ostmine ja müümine järelturul ei tohiks olla kõrgemate tootluste teenimise viis.

Loe lähemalt Bondora järelturu kohta siit või võta ühendust kogenud investorsuhete töötajaga aadressil [email protected].

*Investeerimine on alati seotud riskidega. Bondora kaudu tehtavad investeeringud ei ole tagatud, mistõttu ei ole garanteeritud Go & Grow’ kontole paigutatud vara väärtuse säilimine ning investeeringute lõpetamisel ei pruugi vara kohene tagastamine olla võimalik.  Tootlus on kuni 6,75% aastas, kuid eelmiste perioodide tootlus ei ole garantii järgmiste perioodide tootluseks. Enne investeerimisotsuse tegemist tutvu ülevaatega riskidest, vajadusel konsulteeri finantsnõustajaga.