Bondora superkangelased: tipparendaja elu telgitagused

Bondora uudised

Tere jälle! 2022. aasta on jõudnud oma finišisirgele, mis tähendab, et aeg on tutvustada meie selle aasta viimast arendajast superkangelast. Ta on olnud meiega juba üle 8 aasta, kannab alati kõige ägedamaid särke ja sooviks endale koduloomaks võtta ühe mütoloogilise olendi. Siin ta on, meie üks ja ainus – Erki Argus!

Loe lähemalt, millise vinge superkangelasega on Erki näol tegu.

Bondora superkangelane #28 – Erki Argus

👦 Bondoras alates: mai 2014

🖥️ Amet: tarkvarainsener

💸 Osakond: IT arendus

Erkit inspireerib moto "Julge ebaõnnestuda, kui millegi uuega algust teed."
Erkit inspireerib moto “Julge ebaõnnestuda, kui millegi uuega algust teed.”

Erki senine kogemus Bondoras

Kui ma Bondoraga 2014. aastal liitusin, oli see veel väike ettevõte. Bondoras oli kokku umbes 30 töötajat ja mina olin üks kuuest arendajast. Nüüd on aga ettevõtte kordades suurem ja mina olen üks 63,7st arendajast (põhinedes meie personali haldussüsteemi statistikal) või üks 71st (tulemus, mis ma ise töötajaid sõrmedel loetledes sain).

Nende aastate jooksul olen ma erinevates osakondades jõudnud töötada tõenäoliselt iga toote kallal, mis Bondoral kunagi olnud on. Sellest hoolimata ei saa ma väita, et ma tunnen meie ettevõtet läbi ja lõhki – äkki olen ma seetõttu vaid poolenisti superkangelane? Muidu tänasel päeval tegelen ma laenuvõtjate teenuste arendamise ja paremaks muutmisega, et laenuvõtmine oleks inimestele veelgi meeldivam ja sujuvam.

Erki tavaline tööpäev

Kuna esimesed koosolekud algavad tavaliselt kell 10, meeldib mulle tööpäevi alustada pisut varem, enamasti kell 8 või 9. Seejuures meeldib mulle töötada kontoris kohapeal, sest seal on vähem segavaid faktoreid kui kodus, kus on Netflix, raamatud jms. Ühtlasi meeldib mulle inimestega näost näkku suhelda ja üheskoos tööd teha, sest ma usun, et tööülesannete valmimise kiirus on otseses suhtes sellega, kui lähedal (kontoris kohapeal) või kaugel (kodukontoris) kolleegid teineteisest töötavad (see ei ole küll minu enda teooria, aga ma igal juhul nõustun sellega).

Mis on Sinu töö juures kõige parem?

Minu töö juures tekitab kõige parema tunde see, kui saan mõne keerulise ülesande edukalt tehtud. Aga samas see ei tähenda seda, et ma nende keeruliste ülesannete järele just januneks (liiga palju ajusid ragistada ei meeldi meile ju kellelegi 😊).

Mis muudab Bondoras töötamise ühe arendaja jaoks lahedaks?

Sul on võimalus toote arenduse ja muutmise protsessis aktiivselt kaasa rääkida – Sinu ideid kuulatakse ja väärtustatakse, mitte Sa ei ole lihtsalt “üks neist kuttidest, kes koodi kirjutab”. Seetõttu julgustatakse ka kõiki arendajaid proovima uusi lähenemisi ja mõtlema kastist välja. Bondoras on uute asjade õppimise teekonnal ka vigade tegemine igati normaalne – see on osa protsessist.

Kuidas Sa leidsid oma tee programmeerimismaailma? Milline on Sinu senine kogemus olnud?

Kuna keskkoolis, kus ma õppisin, oli peamiseks fookuseks akadeemiline kirjandus, soovisin ma pärast lõpetamist õppida midagi tehnilisemat ja pragmaatilisemat. Ausalt öeldes oli arvutiteadus toona küllaltki suvaline valik. Tol ajal ei olnud arvutid kaugeltki nii peened masinad kui need on praegu, mistõttu sain ma alustada Tallinna Tehnikaülikoolis oma õpingutega nullist ja ühtegi programmeerimisalast teadmist omamata.

„Ma ei saa alustada tööga, enne kui …“

… ma pole saanud oma hommikukohvi ja kolleegidega samal ajal veidi juttu ajada ☕

Milline programmeerimiskeel on Sinu lemmik ja miks?

Mul ei ole ühte kindlat lemmikut programmeerimiskeelt. Ma tean, et C# keelt peetakse üheks kõige paremaks programmeerimiskeeleks maailmas, kuid minu hinnangul on tähtis ka teisi keeli osata ja tihtipeale võivad need olla mõne ülesande lahendamisel isegi efektiivsemad.

Mis on Sinu parim investeerimisnõuanne?

Investeeri oma peresse ja sõpradesse – nad on palju väärtuslikumad kui ükski materiaalne asi.

Parim küberturvalisuse/IT nipp?

Ära jäta oma paroole kõigile nähtavale kohale!

„Investeeri oma peresse ja sõpradesse – nad on palju väärtuslikumad kui ükski materiaalne asi.“
„Investeeri oma peresse ja sõpradesse – nad on palju väärtuslikumad kui ükski materiaalne asi.“

Nüüd vaatame, milline Erki väljaspool kontoriruume on!

Mis on Sinu hobid? Mida meeldib Sulle vabal ajal teha?

Mul on küllaltki tavalised huvid ja hobid: muusika, filmid, teater, lugemine ja kunst. Ma püüan kõigi nende valdkondade jaoks võimalikult palju aega leida ja end kõigega kursis hoida, kuid paraku pole see just kõige lihtsam ülesanne. Samas olen ma selle faktiga juba leppinud, et kõigele võrdselt aega ei jõua eraldada, mistõttu tegelen ma hobidega vastavalt meeleolule ja sisetundele.

Milliseid mänge meeldib Sulle mängida?

Ma pole arvutimänge juba pikka aega mänginud, kuid muidu meeldivad mulle kindlal lool või süžeel põhinevad seiklusmängud. Viimati saigi nauditud näiteks „Detroit: Become Human“ ja „Beyond Two Souls“ mänge.

Millist mängu oled Steami platvormil kõige rohkem mänginud?

Mul on küll Steami konto, kuid ma püüan seal võimalikult vähe aega veeta.

Peekon: meeldib või ei meeldi?

Sõltub küll toidust, aga kui see muudab toidu maitsvamaks, siis kindlasti ei ütle sellest ära. Seega jah, meeldib! 🥓👍

Lemmiksaade või -podcast?

Keeruline öelda. Mul ei ole otseselt ühtegi lemmiksaadet või -podcasti. Mulle meeldivad paljud žanrid ja teemad, mistõttu ma vaatan ka seinast seina saateid. Näiteks meeldivad mulle ajaloo- ja teaduspõhised saated, kuid samas ka ühiskonna murekohti puudutavad draamad ja ka väga kunstilised filmid, kus on näiteks kujutatud mõnda põnevat filosoofilist vaatenurka. Mis puutub komöödiatesse, siis nende osas olen ma väga valiv – kui mõned pärlid välja jätta, on enamik neist kahjuks totaalne jama.

Milline on Sinu lemmikmuusika (mida tööd tehes kuulata)?

Mulle meeldib jazzmuusika kõigi oma stiilidega, kuid kindlasti ei ütle ma ära ka heast rokist või klassikalisest muusikast. 🎶

Naljakaim pilt, mis võtab arendajaks olemise kokku?

Mida tahaksid teha, kuid kardad?

Mul vist ei ole ühtegi sellist asja. Võib-olla oma soovide kõva häälega välja ütlemine on minu jaoks pisut hirmutav, sest need kipuvad täide minema.

Kas Sul on koduloomi?

Mul ei ole koduloomi, ent kui ma peaksin kunagi kellegi võtma, siis see oleks mütoloogiline ratsu Pegasus. Minu arust on tegu igati inspireeriva loomaga ja olgem ausad – kes meist ei tahaks endale kodulooma, kellega ringi lennata?

Millist supervõimet Sa endale sooviksid ja miks?

Aegruumi mõjutamine ja lõputud energiavarud. Siis oleks mul aega ja energiat tegeleda nii kõigi enda hobide kui ka tööasjadega.

Tänud, et võtsid aega, et lugeda meie järjekordse Bondora superkangelase lugu! Kui ka Sina soovid meie arendustiimiga liituda, ettevõtte kohta rohkem lugeda või tutvuda teiste vabade töökohtadega, siis klõpsa lingile Liitu Bondora tiimiga.

Juba järgmisel kuul tutvustame Sulle meie 29. Bondora superkangelast. Näeme peagi!

Artiklis avaldatud vaated ja arvamused on seotud vaid selle inimesega ega väljenda Bondora ametlikke seisukohti. Enne investeerimisotsuse tegemist pea vajadusel nõu finantsnõustajaga.