Bondora vs Bitcoin

Finantsnipid

2017. aastal oli investeerimismaailma üks kuumimaid teemasid krüptovaluuta, täpsemalt Bitcoin.

bitcoin

Mis on Bitcoin?

Eelkõige tuntakse Bitcoini kui krüptoraha; see on üks digitaalse või virtuaalse raha liike, mis on loodud ja mida hoitakse elektrooniliselt hajutatud pearaamatu tehnoloogia abil. See erineb tavalisest valuutast nagu Euro või Sterling selle poolest, et see on detsentraliseeritud, mis tähendab, et ükski institutsioon ega valitsus ei kontrolli kogu Bitcoini võrgustikku. See on eriti ahvatlev inimestele kolmandatest riikidest, kus võib olla sõda, mistõttu on nende kohalik raha hüperinflatsioonis ja mis tähendab, et üksikisikutel on väga raske oma raha üle kontrolli pidada.

Universaalne valuuta

Suhtlesime hiljuti Bondora ühe pikaaegse kliendiga, kes investeeris 2014. aastal Bitcoini ja teenis päris kena kasumi. Ta soovitab hinnasihti 47 619 $, kuna on olemas vaid 21 000 000 Bitcoini ja kui 21 000 000 Bitcoini turuväärtus jõuab ühe triljoni dollarini, on ühe Bitcoini hind 47 619 $. Arvestades seda, kui palju on ringluses eurosid, US dollareid ja Inglise naelu, on tema arvates selline turuväärtus mõistlik. Bitcoini valuuta turuväärtus selle artikli kirjutamise ajal oli 173 miljardit dollarit.

bitcoin-price-2017

Kas me soovitame Bitcoini investeerida?

See ei ole meie öelda. Siiski tõdeme, et hoolimata kurikuulsast ja reklaamitud Bitcoini tõusust 2017. aastal (1272,39%), on see äärmiselt ebastabiilne investeering. Sel nädalal kaotas Bitcoin vähem kui 24 tunniga üle 14% oma väärtusest samal ajal teiste krüptovaluutade suure langusega. Selle põhjustasid Lõuna-Korea ametivõimud, kes soovivad kehtestada rangemat kontrolli digitaalse rahaga kauplemise üle. Kui see seik välja arvata, ei olnud järgmistel langustel selgeid tegureid, mis teeb enamiku inimeste jaoks tehingute õige ajastamise veelgi keerulisemaks.

bitcoin-market-price

Kokkuvõttes võib öelda, et kauplemine krüptovaluutaga nagu Bitcoin sobib kogenumatele investoritele, kes on kursis tehnikaülevaadetega ja kes taluvad hästi ebastabiilseid investeeringuid.

Neile, kellel on vähe aega ja kes ei soovi väga ebastabiilseid investeeringuid, soovitame raha kasvatamiseks kasutada Bondora automaatset investeerimishaldurit.