Detsembrikuu viis enim küsitud investeerimisküsimust – vastab Kairi

Bondora uudised

Kairi tuli Bondorasse tööle viis aastat tagasi, siis kui firmas töötas vähem kui kümme inimest. Ta alustas assistendina, kuid on nüüdseks töötanud erinevates osakondades ning teab seetõttu äri läbi ja lõhki. Praegu juhib ta meie investorsuhete meeskonda, kelle eesmärgiks on pakkuda investoritele parimat klienditeenindust.

The top 5 questions from investors in December - Answered by Kairi

1. Tavaliste pangaülekannete laekumine võtab väga kaua aega, isegi kuni kolm päeva. Kas kandeid saab ka kuidagi muudmoodi teha?

Jah, seda saab teha mitmel eri moel. Näiteks VISA/Mastercardi makse puhul võtab kanne vaid hetke.

Väga mugav on ka Trustly. Turvaline ja kiire maksesüsteem raha kandmiseks pangakontolt otse Bondora kontole, mis toimib rohkem kui 3300 pangas ning selle kasutamiseks ei ole vaja eraldi registreeruda. Vali Bondora konto alt “Sissemakse” Trustly kaudu, pank ja päritolumaa, logi internetipanka sisse, lisa andmed ja ongi korras.

2. Kuidas Go & Grow’ tootlust arvutatakse?

Go & Grow’ päevane tootlus saadakse liitintressi arvutamise meetodil võttes aluseks päevade arvu aastas (365 päeva). Eeldades, et aastane tootlus on 6,75%*, arvutatakse päevast tootlust järgmiselt: eelneva päeva Go & Grow’ kasvukonto väärtus (1+6,75%) astmes (1/365).

Kogu teenitud tootlus investeeritakse uuesti, mis tõstab Sinu konto väärtust ja Sa saad teenida liitintressilt.

3. Kuidas hinnatakse laenuvõtja riskikategooriat?

Selleks kasutame me enda välja töötatud süsteemi, mis analüüsib tuhandeid erinevaid andmeid. Süsteem hõlmab loomulikult infot krediidikontoritest, rahvastiku- ja tööregistritest, aga ka vähem traditsioonilisi allikaid, nagu näiteks sotsiaalmeediat ja Bondora veebilehe kasutust.

Igale laenuvõtjale määratakse reiting AA-HR (madal kuni kõrge risk), mis sobitatakse investorite riskistrateegiaga.

4. Mõned ühisrahastusplatvormid pakuvad laenude tagasiostmise garantiid. Kuidas Bondora sellesse suhtub ja kas plaanib tulevikus seda võimalust pakkuda?

Meie kogemuse põhjal ei armasta investorid volatiilsust. Nad eelistavad teada, milline on nende teenimisvõimalus ja Bondoras investeerimist alustades on see neile algusest peale selge.

Nii saavad nad plaanida ja kujundada endale sobiva strateegia elujõulise finantstuleviku jaoks. Neid ei oota üllatused ja nad ei vaja “garantiid”.

5. Millised on Bondora eelised muudesse varadesse, näiteks aktsiatesse ja kinnisvarasse investeerimise ees?

Kaks peamist eelist on lihtsus ja kiirus.

Bondoras investeerimiseks ei vaja Sa finantsharidust ega töökogemust suures pangas. Meie teenus sobib kõigile, olgu tegemist tudengi, koduperenaise või pensionäriga. Investeerida võib igaüks ja lihtsaim viis on alustada Go & Grow‘ga.

Oluline eelis on ka investeeringu haldamise ajakulu. Investorid logivad ikka Bondora kontole aeg-ajalt sisse ja vaatavad, kuidas nende investeeringutel läheb, kuid nad ei pea sellesse käsitsi sekkuma. Aktsiate või kinnisvaraga kauplemine aga võtab kogu elu üle, sest pead koguaeg uurima, analüüsima ja toimetama. Lisaks on risk suurem.

Kas tahaksid veel midagi küsida? Kirjuta mulle [email protected]

* Investeerimine on alati seotud riskidega ning investeeringud ei ole tagatud. Tootlus on kuni 6,75%. Enne investeerimisotsuse tegemist tutvu ülevaatega riskidest, vajadusel konsulteeri spetsialistiga.