Finantstulemused innustavad Bondora jätkuvat kasvu

Bondora uudised

Uhkusega teatame viiendast järjestikusest kasumiaastast. Püsime kindlalt ja pakume intuitiivseid tooteid raha kulutamiseks, kasvatamiseks ja säästmiseks. Viimase 14 aastaga on 200 000 klienti investeerinud meie kaudu üle 590 miljoni euro ja teeninud üle 66 miljoni tootlust. Head finantstulemused võimaldavad meil kasvada ja seega ootavad tulevikus ees põnevad ajad. Loe edasi ülevaadet olulisematest numbritest, kommentaari Bondora tegevjuhilt ning muudki.

Bondora superkangelased uues Tartu kontoris.
Bondora superkangelased uues Tartu kontoris.

Ülevaade olulisimast:

  • Käive kasvas 29,8 mln euroni
  • Netokasum oli 6,7 mln eurot ja kasumimarginaal 22% 
  • Väljastatud laenude kogusumma oli 140,7 mln eurot
    • Sellest 85,5 mln väljastati Eestis ja 54,9 mln Soomes
  • 2021. aasta lõpuks oli Bondoral kliente 185 391
EBITDA – kasum enne intresse, makse ja kulumit 
Return on equity (ROE) = perioodi netokasum või -kahjum / kogukapital  
Return on assets (ROA) = perioodi netokasum või -kahjum / koguvara
EBITDA – kasum enne intresse, makse ja kulumit
Return on equity (ROE) = perioodi netokasum või -kahjum / kogukapital
Return on assets (ROA) = perioodi netokasum või -kahjum / koguvara

Aasta kokkuvõte

Laenude väljastamine Soomes tõusis hüppeliselt ja ulatus 54,9 mln euroni, mis moodustab 21% kõigist laenudest, mis Bondora Soomes üldse kunagi väljastanud on. Septembris taastasime teenused ka Hispaanias ning laenude väljastamine on seal sellest hetkest alates püsivalt kasvanud. Kasvava kliendibaasi mahutamiseks, et investeerimine oleks võimalik kõigile, pidime portfelli laiendama.

Lõpetasime 2021. aasta kõrgeima aastase taastumismääraga Bondora ajaloos ehk 12,3 miljoni euro väärtuses taastatud makseid. Ka käesolev aasta on alanud võimsa stardipauguga ning juba oleme taastanud erakordselt palju võlas makseid.

Neljandat aastat järjest tagasime Go & Grow’ aastase tootlusmäära 6,75% Kasutuslihtsuse ja madala riskitasemega Go & Grow on endiselt meie kõige populaarsem toode!

Tegevjuhi kommentaarid finantstulemuste kohta

Pärtel Tomberg, Bondora tegevjuht ja asutaja
Pärtel Tomberg, Bondora tegevjuht ja asutaja

COVID-19 ja Ukraina kriis on kogu maailma oluliselt mõjutanud. Meie investorid on meile aga truuks jäänud ning oma raha jätkuvalt siia usaldanud. Selle eest ütleme teile aitäh!

2020. aasta novembris hakkasime taas väljastama laene Soomes ja see rajas tee rekordilisele aastale. Oktoobris laenude väljastamine peaaegu kahekordistus ning juba järgmisel kuul ületasime 20 miljoni euro piiri. Alates Hispaania turu taasavamisest septembris, on sealne kasvumäär olnud kolme riigi kõrgeim. Olemasolevate turgude edu on innustanud meid laienema ka mujale Euroopa Liidu riikidesse – selle kohta uudiseid peagi.

Tähtsal kohal on ka tootevaliku laiendamine. Möödunud aastal hakkasime lisateenusena pakkuma laenuvõtjatele B Secure+ teenustaset. Teenusele saime head vastukaja ning lisamüügimäär oli 45%. Uus ja parem Go & Grow’ äpp läks laivi detsembris ning selle on alla laadinud rohkem kui pooled investoritest. Äsja sai kõigile investoritele avalikuks ka uus toode Go & Grow’ Unlimited. Ent see pole veel kõik. Järgnevad kvartalid toovad taas uudiseid toodete ja teenuste kohta. Püsi lainel.

Kõik see oleks ilma Bondora superkangelaste pühendumiseta võimatu. Praegu on meid 134, mis on pea kaks korda rohkem kui aastal 2020 ning kasv jätkub. Aitäh ka Sulle, et oled aidanud meil muuta Bondora Euroopa parimaks veebipõhiseks investeerimisplatvormiks!

Pärtel Tomberg vastab küsimustele otse-eetris

Varsti vastab Pärtel Tomberg, Bondora tegevjuht otse-eetris küsimustele finantstulemuste kohta. Saade läheb eetrisse YouTube’i kanalil 25. mail kell 13.00. Edasta oma küsimus Pärtlile siin.

Pane kuupäev kirja ja kohtume peagi!

Vaata täispikka 2021. aasta finantstulemuste aruannet siin.