Go & Grow’ portfelli jaotus ja muud teemad – P2P laenude blogi

Bondora uudised

Alates juunist, kui Go & Grow sai kõigile kättesaadavaks, on see saanud investorkogukondades äärmiselt populaarseks. Seetõttu on meile tehtud mitmeid ettepanekuid, et räägiksime ka tagataustal toimuvast. Täpsemalt, kuidas me jaotame Go & Grow’s investeeringuid, mis on kõige populaarsemad reitingud jne.

Juhul, kui see on esimene kord, mil kuuled Go & Grow’st, anname Sulle kiire ülevaate, mis see on ja milliseid funktsioone saad seal kasutada.

Mis on Go & Grow?

Go & Grow on Bondora kõige lihtsam automatiseeritud teenus, mis aitab Sul finantsiliselt sõltumatuks saada. Alustamiseks pole Sul vaja mingisugust eelnevat kogemust, samuti ei oma tähtsust Su vanus ega investeerimistaust.

Järgnevalt mõned olulisemad kasud:

  • 6,75%* aastane tootlus
  • Kiirem likviidsus
  • Madalam risk
  • Maksad tulumaksu ainult siis, kui teed väljamakse, mis ületab esialgse sissemaksesumma
  • Saad olemasoleva Bondora investeerimisportfelli viia üle Go & Grow’sse
  • Võid seadistada automaatsed ülekanded olemasolevast portfellist Go & Grow’sse
  • Fikseeritud 1 € suurune väljamakse tasu, konto suurusest sõltumata
  • Sobiv algajatele
  • Puudub aastane haldustasu
  • Võid jagada usaldusväärsetele inimestele ligipääsu oma Go & Grow’ kasvukontole

Kui soovid lugeda lähemalt Go & Grow’ kohta, klõpsa siia.

Kuidas Go & Grow töötab?

Kui oled lugenud meie teisi blogipostitusi, tead, et me alati soovitame riskide hajutamist. Selle asemel, et investeerida kõik ühte krediidireitingusse, oleme jaotanud investeeringud kõigi kaheksa reitingu vahel (AA – HR). Madalaim jaotus on AA-reitingutes, millele järgnevad A ja HR.

Go & GROW POrtfolio distribution

Joonis 1a – Go & Grow’ portfelli ülevaade

Kõige suurem osa jaotatakse F-reitinguga laenudesse (21,4%), millele järgneb C (19,98%), E (19,84%) ja D (18,08%). Me mitte ainult ei hajuta portfelli riske kümnetesse tuhandetesse laenudesse, vaid investorid saavad seejuures kasu ka riskide jaotusest, mis tavaliselt on olnud võimalik vaid Portfellihalduri ja Portfolio Pro’ga.

EUR Distribution (%) - Expanded

Joonis 1b – täpsem Go & Grow’ portfelli ülevaade

Suurim osa portfellist, 61%, on Eesti käes, järgneb Soome 33% ja Hispaania 6%.

Go & GROW POrtfolio distribution (CountrY - %)

Joonis 1c – Go & Grow’ portfelli jaotus riigiti

Allpool olev (Joonis 2a) graafik näitab 2018.a. juuli jaotust päritolu järgi. Kui võrrelda jooniseid 1b, 1c ja 2a, siis on näha, et Go & Grow’ investeeringud tegelikult peegeldavad tervet portfelli. Teemakohast igakuist ülevaadet saad lugeda siit.

Origination Distribution by Rating & Country

Joonis 2a – Kõikide Bondora laenude päritolu reitingu ja riigi järgi

Veel üks huvitav aspekt, millest lähemalt kirjutada, on meie investorite eesmärgid. Suurim osa investeerib lisasissetuleku saamiseks (73,76%). Tõenäoliselt on siin põhjus ka selles, et see on vaikimisi esimeseks valikuks. Järgnevad investeerimine Mustadeks päevadeks (8,57%), Vanaduspõlveks (6,88%) ja Suuremaks ostuks (5,40%).

GOAL

Mis on Sinu eesmärk? Anna meile kommentaarides teada!

* Investeerimine on alati seotud riskidega ning investeeringud ei ole tagatud. Tootlus on kuni 6,75% aastas. Enne investeerimisotsuse tegemist tutvu ülevaatega riskidest, vajadusel konsulteeri finantsnõustajaga.