Tere tulemast lugema jaanuarikuu riigipõhist ülevaatepostitust, kus me anname detailse ülevaate tehtud investeeringute jagunemisest ja huvitavast statistikast päritoluriikide kohta. Kui sa pole veel detsembrikuu postitust lugenud, saad seda teha siin.

Jaanuaris investeeriti meie platvormi kaudu kokku 3 542 447 €, mida oli võrreldes detsembriga 23,5% rohkem. Detsembris tehti kõige vähem investeeringuid pärast juulit, kuid seda oligi pühadeaja tõttu oodata, kuna inimesed kipuvad sel ajal raha muul otstarbel kasutama. Selle postituse kirjutamise hetkel oli meil kokku 33 078 investorit.

Laenude päritolu riigiti

Kuigi investeeringute geograafiline jagunemine oli eelnevate kuudega sarnane, olid seal siiski mõned väiksed erinevused. Eestil on endiselt investeeringutes suurim osa: 63,5%, kuid see on vähenenud võrreldes detsembriga, mil see oli 65,29%. Hispaania osa püsis sel kuul 8,1% juures, mida oli samuti võrreldes 2017. aasta lõpuga veidi vähem. Kuna Eesti ja Hispaania osa investeeringutes vähenes, tõusis Soomes investeeringute osakaal 28,4%-ni koguinvesteeringutest, märkides 3,17% tõusu. Koos muutustega koguinvesteeringutes suurenes ka kaalutud keskmine intressimäär iga regiooni kohta.

loan origination by country january 2018

 

loan origination by country december 2017

Jagunemine reitingu, riigi ja summa järgi

Allpool olev tabel näitab laenude kaalutud keskmist intressimäära ja kogusummat ning jagunemist päritoluriikide ja reitingu järgi. Siin on mõned võtmepunktid:

  • Koguinvesteeringutest suurim osa oli C-reitinguga laenudel, mida oli kokku 21,13%. Sellele järgnesid kohe D-reitinguga laenud, mida oli 17,37% koguinvesteeringutest.
  • HR-reitinguga laenude osakaal oli kõige väiksem: 2,85% koguinvesteeringutest ja võrreldes eelmise kuuga vähenesid need 1,33%.
  • Hispaania laenudest 78,3% olid F- ja HR-reitinguga, detsembris oli see number 72,5%.
  • Soome F-reitinguga laenudel oli suurim osa riigi 35,71% suurusest kogumahust.
  • Kõikide riikide arvestuses olid kõige madalama intressimääraga laenud AA-reitinguga laenud Soomes: 9,61%.

loan origination by rating country amount january 2018

Milliseid järeldusi saad sa nende andmete põhjal veel teha? Jäta allapoole kommentaar ja anna meile nendest teada.