Jack Dorsey ja Hiina toetavad plokiahela tehnoloogiat

Finantsnipid

Krüptotööstusel on nüüd üks väga nimekas toetaja. Suur krüptorahade pooldaja, Twitteri tegevjuht Jack Dorsey investeeris 10 miljoni dollarilises rahastusvoorus CoinListi, krüptoraha idufirmasse, mille eesmärk on aidata ettevõtetel kaasata raha digivääringute müümisega.

Dorsey’ meelest on tegemist väga põneva ja revolutsioonilise platvormiga:

“Krüptomaailm vajab uute projektide jaoks usaldusväärset platvormi. CoinList on teenäitaja ning kauplemine järgmine loogiline samm,” ütles Dorsey, tuline Bitcoini fänn.

Uudis ei ole sugugi ootamatu. Dorsey on ka Square-nimelise ettevõtte asutaja, mille uus osakond Square Crypto tegeleb digirahatehingute lihtsustamisega, keskendudes peamiselt Bitcoinile. Uus osakond sündis pärast seda, kui Dorsey oli kategooriliselt teatanud, et tema ettevõte ei kavatse iial Facebooki krüptoraha Libraga tegemist teha, mis lisaks muule ei käi tema meelest ka krüptoraha ideega kokku.


Hiina toetab plokiahela tehnoloogiaid üha enam. Riigi kontrollitud krüptoraha ootuses on Hiina valitsus asunud eemaldama postitusi, mis plokiahelat mustavad. President Xi Jinping pidas kõne sellest, kui tähtis on plokiahel riigi tulevikule ja vaid ühe hetkega muutus kogu plokiahelaga seonduv reklaam ja meedia.

Hiina krüptoraha uudiste allikas CNLedger avaldas selle kohta ka säutsu:

Hiina krüptoraha

Mõned president Xi plokiahelat pooldavale kõnele järgnenud muutused.

1) Plokiahelast räägitakse ohtralt nii rahvuslikus televisioonis kui ka ajalehtedes ja veebis.

2) Hiina kõige populaarsem äpp Xuexi Qiangguo (võimsaks riigiks saamise õpetus) pakub nüüd soovituslikku kursust, mis keskendub plokiahela tehnoloogiale ja sisaldab loenguid nii Bitcoini kui Ethereumi teemal. Hiina Kommunistlik Partei lõi äpi selleks, et aidata inimestel mõista valitsuse põhimõtteid, nagu näiteks Xi ideid.

3) Artiklid, mis väidavad, et plokiahela tehnoloogia on petuskeem, on KEELATUD.

Kes mäletab veel päevi, mil kustutati plokiahelat toetavaid postitusi?

4) Plokiahela tehnoloogiatega seotud aktsiahinnad tõusid oluliselt. Xunlei aktsiate väärtus, näiteks (pilvest allalaadimisteenuseid pakkuv ettevõte, mis on väidetavalt plokiahela tehnoloogiasse kõvasti investeerinud), kahekordistus pea üleöö.

5) “Plokiahel aitab truu olla”. HKP Uudised, erakonna mõjukaim veebiajaleht, hakkas pakkuma plokiahela tehnoloogial põhinevat teenust, mis aitab erakonna liikmetel oma “põhimõtetele truuks jääda”.

Riiklik meedia selgitas kiiresti pärast presidendi kõnet, kuidas Xi toetab plokiahela tehnoloogiat üldiselt, mitte Bitcoini. Sellegipoolest on Bitcoini investorid rõõmsad, sest digivääringu hind tõusis uudise järel üle 10 000 dollari.


Bitcoini hindade langus 2018. aastal ei ole pidurdanud krüptoraha kaevandamise arengut. Canaan Creative, Hiina krüptoraha kaevandamise ettevõte, teatas kavatsusest korraldada USA-s oma aktsiate esmane avalik pakkumine, et kaasata 400 miljonit dollarit. Kui see läbi läheb, saab Canaan Creative’ist Hiina esimene kaevandusettevõte, mille aktsiatega USA-s avalikult kaubeldakse.

Andmete järgi kuulub Canaanile surem osa Bitcoini kaevandamise masinatest kogu võrgustikus:

Bitcoin network

 2019. aasta 30. juuni seisuga olime Frost & Sullivani andmetel Bitcoini kaevandamise masinate loojate ja tootjate hulgas maailmas suuruselt teine ettevõte. Meie Bitcoini kaevandamise masinatega kaevandati 21,9% kogu maailma Bitcoinidest, ilmneb Frost & Sullivani ülevaatest.

Hiina konkurent kaevandamises on Bitmain, kes soovib samuti oma aktsiad avalikule turule tuua ning kaalub uue IPO korraldamist USA-s, et kaasata 300-500 miljonit eurot äri kasvatamiseks.


Töö käib uue USA krüptoraha vääringu kallal, mis eristaks finantsvara tokeneid teistest krüptorahadest. Vabariiklasest kongresmen Tom Emer soovib, et Ameerika Ühendriikide Väärtpaberite ja Börsitehingute Komisjon rakendaks väärtpaberite seadust vaid neile digirahadele, mis vastavad väärtpaberite standard-definitsioonile. Teema on USA Kongressis alles arutluse all ning kindlad juhised puuduvad. Kongresmen Emmer rääkis, kui ebaõiglane on praegune seadus:

US Congress

“Ettevõtetel peab olema võimalus oma digivara avalikkusele pakkuda ning panustada detsentraliseeritud võrgustiku tekkimisse,” ütles ta.

USA valitsus täpsustas hiljuti krüptorahade maksustamist plokiahela kaheks jaotamisel ja krüptorahade tasuta jagamisel. IRS-i otstus on, et tasuta jagamise või jagunemise käigus omandatud vääringuid tuleb näidata kui tulusid.

Peter Van Valkenburgh krüptorahadega seotud mittetulundusühingust Coin Center tõi välja krüptorahaomanike peamise probleemi:

“Igaüks, kes jaotab plokiahela kaheks, võib ilma hoiatuse ja etteteatamiseta luua vana ahela krüptoraha omanikele uue maksukohustuse. Sama kehtib tasuta jagamise puhul. Kui keegi jagab tasuta mingit krüptoraha aadressille, mida Sina omad või kontrollid, tekib Sul maksukohustus. See on väga halb.”