Järelturu tehingud jätkuvalt tõusuteel

Statistika ja andmed

Bondora järelturu tehingute arv tõusis teist kuud järjest. Kogusumma 830 605 € on 10,6% rohkem kui möödunud kuul. Võrreldes juuliga eelistati kauplemist käsitsi ning selliste tehingute osakaal tõusis 54,4% kogusummaga 389 733 €. Nii API kui Portfellihalduri kaudu tehtud tehingute arv langes.

Secondary-market-total-volume-Aug-2019

Graafikus olevad laenud

Kuigi graafikus olevatele laenudele kuulub endiselt järelturu suurim osakaal (83,6%), langes nende arv augustis. Kogusumma 694 057 € on 1% väiksem. Muutus tuleneb põhiliselt Portfellihalduriga tehtud tehingutest, mida oli võrreldes juuliga 15,3% vähem.

Secondary-market-current-loans-Aug-2019

Viivises olevad laenud

Tehinguid viivises olevate laenudega tehti 47 101 € eest, mis on 80,6% rohkem kui juulis. Sellegipoolest moodustasid need vaid 3,5% kõigist järelturu tehingutest. Portfellihalduri kaudu viivises olevate laenudega tehinguid ei tehtud.

Secondary-market-overdue-loans-Aug-2019

Võlas olevad laenud

Augustis kasvas võlas olevate laenudega tehtud tehingute hulk erakordsel määral ning neid osteti isegi rohkem kui viivises olevaid laene. Kasv oli koguni 279% võrreldes möödunud kuuga ja kogusumma 89 445 €.

Secondary-market-defaulted-loans-Aug-2019

Uued trendid võlas olevate laenudega

Järelturu tehingute arv tõusis peamiselt võlas olevate laenudega tehtud tehingute arvelt, mida oli 279% rohkem. Ei ole selge, miks see number nõnda tõusis ega ka, kas see trend jätkub. Soovitame investoritel järelturu tehingutel silma peal hoida ning järgmiste kuude trende jälgida.

Alati tuleks meeles pidada, et laenude ostmine ja müümine järelturul ei tohiks olla kõrgemate tootluste teenimise viis.

Loe lähemalt Bondora järelturu kohta siit, või võta ühendust kogenud investorsuhete töötajaga aadressil [email protected].