Juuni, 2019 – järelturu statistika

Statistika ja andmed

Juunis kahanes koos väljastatud laenude summaga ka tehingute arv Bondora järelturul. Kokku toimus tehinguid 595 774 € väärtuses, mis on võrreldes maiga 18,9% vähem. Enim ehk 381 374 € väärtuses osteti nimiväärtusega graafikus olevaid laene.

Graafikus olevad laenud

Graafikus olevate laenudega tehti tehinguid 550 517 € väärtuses ehk 23,8% vähem kui möödunud kuul. Huvitaval kombel osteti rohkem laene allahindlusega, kuigi see summa ei olnud väga suur – 26 469 €. Nimiväärtusega ostetud laenude summa oli 381 374 €. Graafikus olevate laenudega tehtud tehingud olid taas järelturu liidrid ja moodustasid 92,4% kõigist tehingutest.

Viivises olevad laenud

Viivises olevaid laene osteti 23,8% vähem kui möödunud kuul. Tehingute summa oli 19 387 €. 81% neist osteti allahindlusega ja 86,9% tehingutest tehti käsitsi.

Võlas olevad laenud

Võrreldes teiste kategooriatega oli võlas laenude ostmisel langus väiksem. Tehinguid tehti 25 868 € väärtuses, mis on vaid 6,3% vähem kui möödunud kuul. Vastupidiselt muudele selle kuu trendidele osteti võlas laene nimväärtusega rohkem – tehingute kogusumma oli 5045 €.

Kokkuvõte järelturu tehingutest

Tõenäoliselt hoiavad investorid end suvel tagasi ning ei kauple nii palju järelturul, kuna need tehingud nõuavad pikemat uurimist ja kaalumist.

Investeerimine järelturul võib olla riskante ning enne laenude ostmist ja müümist järelturul tuleks end asjaga põhjalikult kurssi viia. Järelturul kauplemine ei tohiks olla suurema tootluse teenimise viis.

Loe lähemalt Bondora järelturu kohta siit või võta ühendust meie investorsuhete spetsialistiga aadressil [email protected]