Kokkuvõte meie septembrikuu videotest – ühisrahastus

Finantsnipid

Sel kuul tõime välja investeerimisnipid erinevatelt kuulsatelt autoritelt ja samuti kirjutasime sellest, kuidas Go & Grow’ tootesse investeeritud vahendeid on võimalik soovi korral kasutada meie teistesse toodesse investeerimiseks. Loe lähemalt allpool.

3 investeerimisnõuannet top autoritelt

Kui arvad, et investeerimisoskuste omandamine on väga kulukas, siis õnneks ei pea see alati nii olema – palju on võimalik endal ära teha teadliku lugemise abil.

Meie raamatusoovituste seas on George S. Clason’i “Babüloni rikkaim mees” (orig. „The Richest Man in Babylon“), mis muuhulgas soovitab “suurendada oma võimet teenida”. Investeeri iseendasse – õpi ja arenda end, ükskõik kas ise õppides või koolis-kursustel käies. Kui laiendad oma oskusi ja teadmisi, suurendad oma võimalust teenida tulu mitmest sissetulekuallikast.

Mark Douglas’e „Trading in the Zone“ (raamat pole kahjuks eesti keeles ilmunud) keelitab mitte tegema emotsioonipõhiseid otsuseid, mis võivad rikkuda investori lootust teenida järjepidevat ja arvestatava suurusega netokasumit.

Veel tooks välja legendaarse Robert Kiyosaki raamatu „Rikas isa, vaene isa“, kus ta väidab kindlalt, et raha on võimalik terveks eluks enda kasuks tööle panna – eriti varade puhul, mis annavad sulle sissetuleku ja mille väärtus kasvab ajas.

Mul ei ole võimalik tehe oma pangakontole väljamakset – kuidas toimida?

See võib juhtuda, kui algselt tegid sissemakse oma Bondora kontole krediitkaardilt. Sissemaksete puhul, mis on tehtud krediitkaardilt on võimalik tagasimakseid teha samale kaardile – väljamaksed kantakse tagasi samale kaardile, millelt raha laekus. See on standard enamik finantsasutuste krediitkaardimaksete puhul.

Esmalt peaksid sissemakstud summa ulatuses tegema väljamakse oma krediitkaardile. Kui summa on tagasi kantud, avatakse pangamaksevõimalus (SEPA-makse) ning saad teha väljamakseid ka oma pangakontole.

Mõned levinud müüdid idufirmas töötamisest 2018. aastal

Palk on väike: Üks suurimaid valearusaamasid idufirmas töötamise kohta on see, et pead leppima väiksema palgaga, kuid tegelikkuses võib olukord olla sootuks vastupidine.

Kõik on alla 25: Vanus ei ole otsustav faktor inimese oskuste juures – kõik, mis loeb, on nende suhtumine, võime õppida, kogeda ja kindlasti ka loomulik anne. Näiteks, Bondora meeskonna vanus jääb 20ndate – 50ndate vahele.

Teed ületunde: Enamikes idufirmades ei järgita traditsioonilist 9st 5ni tööaega – ei tehta teist nägugi, kui otsustad mõnikord, et töötad terve nädala kodust, sest on teada, et sellega suureneb tööga rahulolu uskumatult palju.

Kasuta oma Go & Grow’s olevaid vahendeid meie teistesse toodetsse investeerimisel

Kui kasutad hetkel Go & Grow’d, kuid soovid osa rahast investeerida ka läbi teiste toodete nagu Portellihaldur või Portfolio Pro, siis see on lihtne. Pead tegema lihtsalt väljamakse oma Go & Grow kontolt ning kui mõni teistest toodetest on aktiveeritud, saab see alustada investeerimist.

Väljamakse sooritamiseks oma Go & Grow’ kasvukontolt ava Go & Grow, vali seaded ja vajuta „Soorita väljamakse“. Täpsusta väljamakstav summa ning kinnita tehing. Raha muutub seejärel nähtavaks Bondora põhikontol „Vaba raha” sektsioonis ja Portfellihaldur või Portfolio Pro saab hakata seda koheselt investeerima.

*Investeerimine on alati seotud riskidega ning investeeringud ei ole tagatud. Tootlus on kuni 6,75%. Enne investeerimisotsuse tegemist tutvu ülevaatega riskidest, vajadusel konsulteeri spetsialistiga.