Kolm investeerimisplaani raha kasvatamiseks 2021. aastal

Finantsnipid

2021 on kohe käes! Võimas. Kas tunned? Uus aasta toob alati kaasa uusi lootusi, unistusi, plaane ja ootuseid. Pärast 2020. aastat on kindlasti meil kõigil mingi mõte, mida järgneva 12 kuuga teha tahame.

Inimesed räägivad soovidest, plaanidest, lubadustest (ja siis unustavad need 😅), kuid on aeg uuteks algusteks ja eesmärkidele pühendumiseks. Olgu Su sooviks töökohavahetus, isiklike eesmärkide saavutamine, pere alustamine või vormi parandamine, tuleb plaanid igal juhul paika panna ja mõelda, kuidas need tõeks teha.

Pakume Sulle kolme investeerimisplaani, millega tuleval aastal oma finantsunistuste poole püüelda. Need on paindlikud ja lihtsasti kohandatavad, kuid sobivad siiski ennekõike alustavale investorile.

Hakkame planeerima!
Hakkame planeerima!

Siin on kolm investeerimisplaani 2021. aastaks.

1. Alustaja

Kui Sul puudub kogemus, kuid soovid investeerimisega alustada, on see plaan just Sinu jaoks.

Investeeri 100 eurot jaanuaris ja teine veebruaris ning proovi, mis tunne on. Samal ajal tutvu erinevate investeerimisvõimalustega ja leia oma lemmik. Tee endale selgeks riskid ning naudi esimesi samme investeerimismaailmas. Aeg varbad vette kasta!

Märtsiks on Sul juba kaks kuud kogemust ning hulk teadmisi. Eneskindlus hakkab kasvama, samuti Su raha. Nüüd tõsta iga kuu investeeritud summat. Kui raha napib, proovi nende kümne nipi abil rohkem kokku hoida ning panna märtsis ja aprillis kõrvale 200 eurot, mais ja juunis 300 ning lõpuks novembris ja detsembris 600.

Summad ei ole kivisse raiutud ja võid need valida vastavalt oma finantsolukorrale. Ülaltoodud näite puhul, kui investeerid selle raha näiteks Bondora Go & Grow’ kaudu, peaksid 2021. aasta lõpuks olema investeerinud 4200 eurot ning teeninud üle 100 euro.

Nüüd, kus mängureeglid on selged, tuleb vaid õppimist ja investeerimist jätkata ning strateegiat vastavalt võimetele kohandada. Varsti hakkad tajuma liitintressi mõjusid!

Go & Grow on suurepärane võimalus algajatele, sest seda on väga lihtne kasutada! Siin on mõned selle toote peamised boonused:

  • Tootlus kuni 6,75%* aastas
  • Väga kasutajasõbralik
  • Alustada saad vaid ühe euroga
  • Puudub aastane haldustasu
  • Saad seada eesmärgi ning selle täitmist jälgida
Go & Grow on üks lihtsamaid investeerimisviise.
Go & Grow on üks lihtsamaid investeerimisviise.

2. Analüütik

See on investeerimisplaan neile, kes end investeerimises juba natuke mugavamalt tunnevad ning igakuist sissetulekut ka ette teavad. Sobib, kui Sul on püsiv töökoht, kus kuupalk tõenäoliselt oluliselt ei vähene ja kui tead enamvähem kindlalt, kui suure summa saad iga kuu kõrvale panna ning investeerida.

Ütleme, et teenid 3000 eurot kuus ja suudad säästa koguni 50% oma igakuisest sissetulekust. Võiksid investeerida 2/3 sellest või 1000 eurot iga kuu. Aasta lõpuks oleks Sul 12 000 eurot investeeritud ja üle 400 euro intressitulu (kui investeerid Go & Grow’s). Pole paha! Võid igakuist summat vastavalt vajadusele kohandada – põhimõte jääb samaks, muutub vaid säästude protsent ja igakuine investeeritud summa.

3. Äärmuslik säästja

See on neile, kes soovivad proovida investeerimise järgmist taset. Kas oled valmis? Suurepärane! Tõstad panuseid, kuid mõtled ka oma liigutused maksimaalse kasumi nimel hoolikalt läbi. Äärmuslikul säästurežiimil väldid kõiki ebavajalikke kulutusi, jälgid, mis Su kontol toimub ja investeerid kogu ülejääva raha. Ranged varajase pensioni ja rahalise sõltumatuse pooldajad suudavad säästa koguni 70% oma sissetulekust!

Supersäästurežiim: SEES.
Supersäästurežiim: SEES.

Sa ei pea tingimata nii kaugele minema, kuid eesmärk on suurendada investeerimise mahtu ja tootlust. Soovitame siiski valida mõne kiire likviidsusega vara. Kui midagi juhtub ja raha on kohe vaja, saad selle kiirelt kätte.

Go & Grow sobib selleks suurepäraselt 🙂 Summasid me praegu soovitama ei hakka, sest see sõltub suuresti Sinu sissetulekust ja säästudest. Sellegipoolest tuleks arvestada veel üht asja – plaan võib paremini töötada, või vähemalt tunduda turvalisem, kui Sul on juba olemas hädaabifond. See tuleb kasuks, kui satud kitsikusse ega pea siis sellest välja rabelemiseks investeeringuid ohverdama.

Vot nii! Vali üks neist kolmest investeerimisplaanist (või koosta oma), kohanda seda aasta jooksul ja nii aitadki kaasa edukale 2021. aastale.