Kuidas alustada investeerimist vähem kui 100 euroga

Finantsnipid

Vastupidiselt levinud arvamusele ei pea sa olema multimiljonär ega isegi sellele lähedal, et hakata investeerima. Kahjuks tähendab see aga seda, et sul pole enam ühtki vabandust oma investeerimisteekonna edasi lükkamiseks ega jõukuseportfelli üles ehitamiseks tulevikus. Kui sa oled tõeliselt pühendunud oma elu muutmisele ja finantsvabaduse poole liikumisele, on 100-eurone või väiksemgi investeering suurepärane viis alustada head harjumust. Aja jooksul näed sa liitintressi jõudu ja igakuised investeeringud saavad sulle harjumuseks.

Vaatame, kuidas sa saad juba täna Bondoras investeerimisega alustada.

1) Portfellihaldur

Bondora-net-return-example

  • Vajalik kogemus: pole vajalik
  • Vajaminev aeg ja järjepidev haldamine: pole vajalik
  • Haldustasu: €0

Kui sul pole investeerimises üldse kogemust või sa tõmbud krampi, kui su sõbrad mainivad sõna „finants”, siis võib automatiseeritud investeerimine olla sinu jaoks parim valik.

Mis on Portfellihaldur?

bondora-portfolio-manager-example

Üsna otse öeldes käib asi nii, et sa teed mõne klõpsu ning jätad Portfellihalduri enda kasuks tööd tegema. Portfellihaldur on Bondora unikaalne tööriist, mis laseb sul valida madalast kõrgeni ulatuva riskitasemega strateegiate vahel ja jaotab su investeeringud sinu valitud strateegia järgi erinevate laenude, riikide ja riskireitingu vahel.

Kui see kõlab liiga keeruliselt, anname me sulle iga strateegia kohta oodatava tootlusvahemiku, et sa teaksid juba algusest peale, mida oodata. Seejärel saad sa oma kontol seadistada „Rahavaru” nii, et intress ja põhiosamaksed, mida sa igakuiselt saad, hoitakse sinu kontol alles, või kui sa tahad, võid selle seadistada 0 peale ja reinvesteerida oma kasumi, et saada maksimaalset tulu. Kui sulle meeldib statistika, võid sa süveneda oma kontol olevatesse väga üksikasjalikesse portfellidetailidesse või lihtsalt jälgida tootlikkust kokkuvõtvate numbrite abil, mille leiad juhtpaneelilt.

Meie 30 000 investori seas on see kõige populaarsem valik – seda kasutab umbes kaks investorit kolmest.

2) Portfolio Pro

  • Vajalik kogemus: Algaja/kesktase
  • Vajaminev aeg ja järjepidev haldamine: Veidi rohkem kui Portfellihalduri puhul
  • Haldustasu: €0

Portfolio Pro on sarnane Portfellihaldurile, kuid ühe erandiga, et sinu käes on rohkem kontrolli selle üle, kuhu sinu raha investeeritakse. Näiteks võid sa otsustada, et tahad investeerida ainult AA–C reitinguga Eesti laenudesse, mille pikkus on vähem kui 40 kuud. Võrdluseks: Portfellihaldur jaotab sinu investeeringud automaatselt kõikide riskireitingute, laenupikkuste ja riikide vahel (olenevalt siiski sinu valitud strateegiast).

bondora-portfolio-pro-example-parameters

Kui sa oled investeerimises ja ühisrahastuses täiesti uus, liigitaksime Portfolio Pro keskmise raskusega investeerimismeetodiks, kuigi seda on väga lihtne kasutada. Kindlasti tuleb mainida, et Portfolio Pro kasutamine ei kindlusta kõrgemat tootlust kui Portfellihaldur.

Peale sulle sobivate seadistuste kohandamist, annab Portfolio Pro infot sinu investeeringute jagunemisest, oodatavast tootluse vahemikust ja kui palju on sinu valitud kriteeriumitele vastavaid potentsiaalseid laene iga kuu. Kui seadistustele vastavate laenude arv kuus on 0, proovi oma kriteeriumeid laiendada.

bondora-portfolio-pro-example-ER

Ligikaudu 1/3 meie investoritest kasutab Portfolio Pro’d.

3) API

  • Vajalik kogemus: edasijõudnu
  • Vajaminev aeg ja järjepidev haldamine: kõrge
  • Haldustasu: €0

Bondora API on mõeldud aktiivsele investorile, kes soovib suuremat kontrolli oma investeeringute haldamises, kui seda on võimalik saada Portfellihalduri ja Portfolio Proga. API on liides, mis annab juurdepääsu Bondora platvormile ilma kasutajaliideseta. API investorid saavad kasu sellest, et neil on ligipääs andmetele ja teenustele, mis toetavad nende isiklikke investeerimisstrateegiaid ja lasevad teha pakkumisi konkreetsetele laenudele, mis vastavad investori soovitud kriteeriumitele.

Kui sul pole tehnilisi oskusi, kogemusi või vajalikku aega, et seda kõike hallata, on suur tõenäosus, et API ei sobi sulle. Lisaks ei ole API kasutajatel kindlasti mingit unikaalset ligipääsu suuremale tootlusele.

Vaid 1% meie investoritest kasutab APIt.

Alusta Bondoras investeerimisega juba täna

P.S. Kui sa oled ühisrahastuses alles uus, vaata siia.