Lars ja tema külaskäik Bondora peakontorisse

Bondora uudised

Hiljuti intervjueerisime Lars Wrobbelit – finantsteemadel blogijat ja ettevõtjat, kes käis külas Bondora peakontoris Tallinnas. Lars on olnud Bondora “Kutsu sõpru” programmis väga edukas tänu sellele, et ta räägib blogis oma investeerimiskogemustest. Kuna see on vaid väike osa tema tegemistest, plaanib ta keskenduda aina enam oma suurematele projektidele ja loobuda järgmisel aastal täiskohaga tööst, et saada rohkem vaba aega reisimise jaoks.

“Kutsu sõpru” programm pole mõeldud ainult blogijatele või sotsiaalmeediastaaridele, kellel on palju jälgijaid – igaüks saab sellega alustada juba täna, jagades oma unikaalset linki sotsiaalmeediavõrgustikus, töökoha suhtlusprogrammis või investeerimisest huvitatud sõpradele ja sugulastele.

Just mõni minut tagasi tegid sa ringkäigu Bondora kontoris. Palun räägi, mis mulje jäi?

See on väga erinev minu kontorist Saksamaal (naerab), kuna minu kontor on nagu pank. Siin aga on väga värviline ning paistab, et kõigil on lõbus.

Räägi veidi endast ja sellest, millega sa tegeled.

Ma hakkasin blogima 2015. aastal, lisaks sellele alustasin Amazoni äriga 2016. aasta keskel ja see ongi nüüd minu peamine projekt.

Ma annan Amazonis välja oma raamatuid – e-raamatuid ja paberraamatuid. Minu eesmärk on olla parem kui ametlikud kirjastajad ning praegu läheb sellega väga hästi. Mul on ka mõned teised inimesed, kes minu jaoks kirjutavad, samuti kogun infot, millised on võtmesõnad ja mis on lugejatele kõige huvipakkuvam.

lars-wrobbel-image

“Ma lihtsalt kirjutan oma edusammudest Bondoras ja sellest, mida ma oma investeeringutega teen.”

Miks sa hakkasid inimesi Bondorasse tooma?

Bondora oli järjekorras teine ühisrahastusplatvorm, mida ma kasutasin. Ma kirjutan oma blogis ainult oma kogemustest, nii et sisuliselt ei olnud minu plaan teisi inimesi Bondorasse tuua. Tegelikult ma otseselt ei soovitagi Bondora kasutamist: lihtsalt kirjutan oma edusammudest Bondoras ja sellest, mida ma oma investeeringutega teen. Ma tunnen, et see on ausam, kuna minu lugejad teevad investeerimisega alustamiseks otsuseid ise. Muidugi on väga tore, et ma saan selle tulemusel Bondora “Kutsu sõpru” programmi kaudu ka raha teenida, aga see pole minu peamine eesmärk.

Kuidas sul õnnestub nii paljusid inimesi Bondorasse tuua?

Minu blogi on selleks kindlasti lihtsaim viis, kuna ma saan lugejates usaldust tekitada oma kogemuste kaudu ja nii on sel palju suurem mõju. Ma avaldan ühe artikli igal teisel nädalavahetusel; iga artikli kirjutamine võtab olenevalt sisust aega umbes 4–6 tundi. Samuti on mul nüüd YouTube’i videod, mis võtavad aega näiteks sisutootmiseks. Videod on sama sisuga nagu mu artiklid blogis, aga sel viisil jõuan ma uute inimesteni.

“Üks kõige ägedam asi blogimise juures on see, et ma saan seda teha asukohast sõltumatult – vahet poleks, kas ma olen Chiang Mais või Balil”

visiting-Bondora-office in Tallinn

Kui su enda projektid välja arvata, siis käid sa endiselt tööl?

Jah, käin, kuid ma loobun täiskohaga tööst järgmisel aastal, et saaksin rohkem reisida ja keskenduda oma projektidele. Ma töötan 14–15 tundi päevas, aga siiski leian aega ka oma muu töö jaoks. Üks kõige ägedam asi blogimise juures on see, et ma saan seda teha asukohast sõltumatult – vahet poleks, kas ma olen Chiang Mais või Balil. See on minu pikaajaline eesmärk.

Larsi blogiga saad tutvuda siin.