Märtsis 950 000 € eest järelturu tehinguid

Statistika ja andmed

Eelmises postituses rääkisime märtsikuisest suurest investeeringute mahu kasvust Bondoras. Sama toimus ka järelturu tehingutega. Investeeringute kogusumma ulatus 950 316 euroni, mis on 28% rohkem kui möödunud kuul. Tõusu oli märgata nii API, käsitsi kui ka Portfellihalduri kaudu tehtud investeeringutes, kuid suurim kasv toimus Portfellihalduris, kus tehingute kogusumma, 476 853 €, tõusis veebruariga võrreldes 36%.

Secondary market total volume - March 2019

Graafikus olevad laenud

Graafikus olevate laenudega tehti tehinguid kokku 890 869 € väärtuses, mis on 29% rohkem kui möödunud kuul. Enamiku (53%) sellest moodustasid nimiväärtusega Portfellihalduri laenud, mida osteti 476 047 € eest. Ainus kategooria, mis õige pisut langes, 3%, olid allahindlusega ostetud graafikus olevad laenud.

Current loans - April 2019

Viivises olevad laenud

Kolmekordistus API kaudu nimiväärtusega ostetud laenude summa, mis oli märtsis 3316 €. Kokku kasvas viivises olevate laenudega tehtud tehingute kogusumma 19%, saavutades lõppväärtuse 34 577 €. Portfellihalduri kaudu ei ole endiselt ühtegi viivises olevate laenudega tehingut tehtud.

Overdue loans - April 2019

Võlas olevad laenud

Kõige vähem tehinguid Bondora järelturul tehakse jätkuvalt võlas olevate laenudega. Kogusumma märtsis oli vaid 24 869 €. See on küll möödunud kuuga võrreldes väike tõus, kuid hõlmab sellegipoolest vaid 2,6% järelturu tehingutest.

Pikaajalised trendid järelturul

Järelturu tehingud sõltuvad täielikult investorite nõudlusest ja seetõttu on muutused kuust kuusse märgatavad. Kuid võib öelda, et kõige haruldasemad tehingud on API-tehingud, milles osaleb vaid väike arv investoreid. Eelistatakse graafikus olevaid laene ja viivises või võlas olevad laenud pole nii populaarsed.

Järelturu investeeringud on riskantsed ning enne järelturul ostma ja müüma hakkamist tuleks see endale põhjalikult selgeks teha. Laenude ostmine ja müümine järelturul ei tohiks olla kõrgemate tootluste teenimise vahend. Loe lähemalt Bondora järelturu kohta siit või võta ühendust kogenud investorsuhete töötajaga aadressil [email protected].