Meie 2021 oktoobrikuiste videote kokkuvõte

Bondora uudised

Oktoober on lõpule jõudmas! Sel kuul tähistasime ülemaailmset Finantsplaneerimise päeva ja andsime soovitusi, kuidas enda päringu kiiresti lahendamisele kaasa aidata. Loe allpool teemade kohta lähemalt.

Koosta oma finantsplaan viie lihtsa sammuga

Täna on ülemaailmne finantsplaneerimise päev, mille eesmärk on tõsta inimeste finantsteadlikkust ning õpetada neile, kui oluline on olla tulevikuks valmis. Finantsplaan aitab seada eesmärke, leida nende saavutamiseks mõistliku strateegia ning jälgida nende täitumist. Finantsplaani koostamine võib aidata liikuda soovitud tuleviku suunas, ükskõik, millises eluetapis Sa parajasti poleks.

Siin on viis lihtsat sammu, kuidas finantsplaani koostada.

Sea eesmärgid

Mõtle, milline võiks Sinu elu 5, 10 või 20 aasta pärast olla. Kas tahad osta kodu, panna kõrvale lapse kõrghariduse jaoks või alustada oma äri? Suurte eesmärkide seadmine aitab näha, mida raha eest saada võid ning annab säästmisele sihi.

Koosta eelarve

Kui tead, millele oma raha kulutad, on Sul selle üle suurem kontroll. Eelarve koostamine aitab näha, millele võid kulutada ja mille pealt tuleks kokku hoida.

Võlad kontrolli alla

Kui oled teinud mõne suurema väljamineku, on Sul võib-olla mõni laen või krediitkaardi võlg. Kõrge intressiga suured igakuised maksed teevad säästmise raskeks. Mõtle välja, kuidas need tasuda ja saada võlavabaks.

Pane mustadeks päevadeks kõrvale

Elu on täis ootamatusi ja ka selleks tuleb valmis olla. Kui oled raha kõrvale pannud, ei vii hädaolukorrad Sind täielikult rivist välja. Soovitavalt võiks mustade päevade fond katta 3–6 kuu elamiskulud.

Säästude kasvatamiseks investeeri

Investeerimine võib aidata Sul säästetud raha kiiremini kasvatada ja selleks võib olla lihtsalt pensioni- või ülikoolifondi loomine. Go & Grow’ga saad alustada ka vaid ühest eurost ning teenida aastas kuni 6,75% tootlust.

Ongi kõik! Mida Sina finantsplaani koostamiseks oled teinud? Jaga oma mõtteid kommentaarides.

Kuidas aidata kaasa päringu kiiremale lahendamisele

Meie klienditoe leht on väga mahukas. Sealt leiad infot erinevate teemade kohta ja vastuseid mitmetele korduma kippuvatele küsimustele. Kui aga täpselt seda, mida otsid, leida ei õnnestu või vajad abi mingi kindla probleemiga, saad meiega ühendust võtta ka samal lehel oleva vormi kaudu. Sinu kiiremaks abistamiseks panime kokku juhise, kuidas klienditoe poole pöörduda.

Siin on neli nippi, mis küsimuse kiirele lahendamisele kaasa aitavad.

1. Kontrolli kontaktandmete õigsust

E-posti väljale sisesta sama aadress, mis on seotud Sinu Bondora kontoga. Nii leiame selle kiirelt üles ja saame kinnitada, et just Sina oled selle omanik. Kui aadressis on trükiviga, ei jõua meie vastus kahjuks Sinuni. Kontrolli kindlasti üle, kas e-posti aadress on õigesti sisestatud.

2. Lisa täpsustavat infot

See, mida meie oma süsteemis näeme on väga erinev sellest, mida Sina oma kontol näed. Kirjelda muret nii täpselt kui võimalik – mis juhtus, millal ja millisel lehel. Mida rohkem infot lisad, seda parem.

3. Kirjelda, mida juba proovinud oled

Kui oled probleemi juba mõne KKK artikli abil lahendada püüdnud, kirjelda seda ka e-kirjas. Nii teame, kuidas Sind edasi aidata.

4. Lisa faile

Laekumata makse korral lisa kindlasti kirjale ka maksekviitung, millel on näha Sinu nimi, IBAN, makse summa ja kuupäev. Said veateate? Lisa kuvatõmmis tervest veateatega lehest. Võimalusel tuleks fail saata keeles, mida Bondora toetab.

Loodetavasti oli sellest abi! Kui soovid saada Bondoralt veel kasulikke näpunäiteid, liitu meie Youtube’i kanaliga.

Täname vaatamast, jätka investeerimist ja peatse kohtumiseni.

Bondora video