Microsoft Excel siseneb finantstehnoloogiasse, Poola toetab aprillis oma panku

Finantsnipid

Ülemaailmses finantskriisis on Poola pangandussektor näidanud võimekust hoida majandus stabiilsena ning aidata oma rahvas raskest ajast läbi. Vaid natuke aega tagasi levisid riigi finantsolukorra kohta valeuudised, mis sundisid mõningaid pangakontoreid oma uksi sulgema.

Pawel Borys, Poola arengufondi president rõhutas, et tegemist oli valeinformatsiooniga ning kinnitas Poola pankade stabiilsust:

Poola toetab aprillis oma panku

“Kolm nädalat tagasi sulgesid valeuudise tõttu mitmete pankade harukontorid oma uksed ning kolmeks päevaks tekkisid ka sularahaautomaatide ette järjekorrad.”

“See info oli kahtlemata vale ning mõni päev hiljem tulid inimesed oma rahaga panka tagasi, kuid sellise sotsiaalse ja majandusliku paanika külvamine on väga vastutustundetu,” rõhutas Borys.

Arengufondi president rõhutas, et Poola pangandussektor on üks maailma tugevamaid. Likviidsus on kõrge ja kapital tasemel, mida paljud Euroopa riigid võivad vaid kadestada.”

Riigi majanduse toetuseks on sekkunud ka Poola keskpank. Hiljuti alandati intressimäärasid 50 baaspunkti võrra ja lubati ka majandusse 8,4% ulatuses SKT-st raha süstida.


Paljud fintech-ettevõtted ootavad praegu paremaid aegu, kuid SoFi võtab olukorrast viimast. Personaalse finantsi idufirma ostis 1,2 miljardi dollariga ära Galileo makseteenuste rakenduse. Galileo pakub fin-tech ettevõtetele API-t ja teisi tehnoloogiaid, mis aitavad kliente paremini teenindada ning ajaga kaasas käia. Galileo tarkvara aastane tehingute maht oli 45 miljardit dollarit.

SoFi jaoks on see võimalus suurendada digitaalse panganduse osakaalu oma ettevõttes ning kasvatada seega kliendibaasi:

SoFi
Author: Seobility – License: CC BY-SA 4.0

“Praegu on õige aeg seda teha, sest maailm liigub üha enam füüsilise panganduse juurest digitaalse poole,” ütles SoFi tegevjuht Anthony Noto telefoniintervjuus CNBC-le. “See on keskkonna kasutajatele kasulik ning vajadus mobiilsete finantsteenuste järele vaid kasvab.”


Microsoft Excel on rahaasjade korraldamises olnud viimase kümnendi üks olulisemaid tööriistu, kuid viimasel ajal on hakanud turule tekkima üha uusi tegijaid, kes seda kohta endale ihaldavad. Seetõttu on Microsoft löönud käed ettevõttega Plaid ja pakub otse Exceli sees uut teenust, millega loodab esikoha nii tarbijate kui ettevõtete seas tagasi võita.

Exceli tabelid töötavad nüüd nagu finantstehnoloogia rakendused:

Money in Excel

Money in Exceli juurde kuulub Plaidi liides, mille kaudu pääseb turvaliselt ligi finantskontodele, saab importida andmeid, ühildada saldosid ja kandeid ning kokkuvõttes kogu finantsolukorrast paremat ülevaadet omada.

Esialgu on uus teenus nimega Money in Excel saadaval vaid Microsoft 365 kasutajatele USA-s. Kui seda saadab edu, paisatakse toode turule ka laiemalt.


Finantshiiglaste kõrvale kerkib uus digitaalne pank. Taani digipank Lunar laiendas just oma B-seeria rahastusvooru 20 miljoni euro võrra, nii et kogu rahastuvooru väärtuseks on 46 miljonit eurot. Vooru juhivad Seed Capital ja teised.

Lisaks teatas ettevõte investorite aktsiaplatvormi laiendamisest ja seda vaid aasta pärast Euroopa panganduslitsentsi pälvimist. Klientidel on nüüd võimalus kaubelda rohkem kui 300 ettevõtte aktsiatega Euroopast ja USA-st.

aktsiaplatvorm

“Saadaval on nii nii rahvusvahelised aktsiad, nagu Amazon, Tesla ja Square kui ka Põhjamaade omad,” ütles Ken Villum, ettevõtte asutaja ja tegevjuht.

Lunar on alates ettevõtte asutamisest 2015. aastal kaasanud oma mobiilse panga tegevusse pea 70 miljonit eurot.

*Investeerimine on alati seotud riskidega. Bondora kaudu tehtavad investeeringud ei ole tagatud, mistõttu ei ole garanteeritud Go & Grow’ kontole paigutatud vara väärtuse säilimine ning investeeringute lõpetamisel ei pruugi vara kohene tagastamine olla võimalik.  Tootlus on kuni 6,75% aastas, kuid eelmiste perioodide tootlus ei ole garantii järgmiste perioodide tootluseks. Enne investeerimisotsuse tegemist tutvu ülevaatega riskidest, vajadusel konsulteeri finantsnõustajaga.