Novembrikuu viis enim küsitud investeerimisküsimust – vastab Kairi

Bondora uudised

Kairi tuli Bondorasse tööle viis aastat tagasi, siis kui firmas töötas vähem kui kümme inimest. Ta alustas assistendina, kuid on nüüdseks töötanud erinevates osakondades ning teab seetõttu äri läbi ja lõhki. Praegu juhib ta meie investorsuhete meeskonda, kelle eesmärgiks on pakkuda investoritele parimat klienditeenindust.

Die Top 5 Fragen von unseren P2P-Kredit-Investoren im Oktober

1. Kuidas ma saan oma Bondora kontole raha kanda?

“Sissemakse” nupu alt leiad mitu erinevat võimalust, kuidas oma Bondora kontole raha kanda – vali sobivaim. Võid seda teha tavalise pangaülekandega (SEPA) või VISA/MasterCardi maksena. Samuti aktsepteerime makseid usaldusväärsete partnerite kaudu, nagu Trustly ja SOFORT (kui see Sinu koduriigis ja pangas toimib) ning TransferWise, mis sobib eelkõige erinevate valuutade vaheliste ülekannete tegemiseks.

Ära unusta makse tegemisel lisada kirjeldusse oma viitenumbrit (1234567 Jaan Tamm), sest selle abil tunneme Sinu makse ära ja saame Sinu kontoga siduda.

2. Ma ei leidnud nimekirja laenudest, kuhu investeerida, nagu teistel platvormidel. Kuidas ma nad leida võiksin? Kas on võimalik ka käsitsi valida laene, kuhu investeerida?

Investeerimine Bondoras on mugav ja automaatne, ehk pole vaja oma portfelli loomiseks laene käsitsi valida. Kuid me pakume erinevaid teenuseid: Go & Grow, Portfellihaldur ja Portfolio Pro ning viimase kahe puhul on Sul võimalus ka otse laenudesse investeerida.

Meie tipptehnoloogia on arendatud selliselt, et laene väljastatakse valguskiirusel, isegi vähem kui minutiga. Kuna populaarseks saanud automaatsed teenused on nii kiired, et laenuvõtjad ja -andjad saavad hetkega kasutegureid nautima asuda, siis pole suurt põhjust lasta laenudel (vähem populaarsete) käsitsi tehtud investeeringute järel oodata – see tähendaks mõlema osapoole jaoks asjatut ajakulu.

3. Tegin Go & Grow’ kasvukontolt väljamakse, kuid mu kontol ei ole “Väljamakse” all endiselt vaba raha – miks nii?

Enne, kui võtad Go & Grow’ kontolt raha välja, kontrolli kindlasti, kas oled lubanud automaatsed maksed – kui nii, siis re-investeerib programm vaba raha koheselt. Automaatsed maksed ei ole lubatud, kui Sinu Go & Grow’ konto all avaneb järgmine pilt:

Auto-transfers are suspended

Go & Grow’ kontolt väljamaksete tegemise korda selgitasime lähemalt augusti artiklis: Augustikuu viis enim küsitud investeerimisküsimust – vastab Kairi

4. Tere! Ühisrahastus on minu jaoks väga põnev ja mulle meeldiks osaleda ka Euroopa kogukonnas. Aga ma ise ei ela enam Euroopas – kas saan endiselt Teie juures investeerida?

Bondoras saavad üldiselt investeerida üle 18-aastased EL-i kodanikud. Kui elad väljaspool EL-i, siis saad Bondora investoriks hakata vaid juhul, kui Sul on EL-is registreeritud pangakonto, mida meil investeerimiseks kasutada, või kui elad riigis, mis järgib EL-i Rahapesuvastast direktiivi ning oled akrediteeritud investor.

Viimasel juhul võta palun meiega ühendust aadressil [email protected] ja kogenud klienditoe spetsialistid räägivad Sulle kõigest lähemalt.

5. Seadistasin Portfolio Pro nii, et see ei investeeriks F- ja HR-reitinguga laenudesse, ometi on minu portfelli lisatud mitu sellist laenu. Kas oskate öelda, miks see nii on ja kuidas seda muuta?

Sellisel juhul on väga tõenäoline, et Sul töötab ka Portfellihaldur.

Portfellihaldur ja Portfolio Pro on kaks erinevat toodet – esimene neist on pea täielikult automatiseeritud ning investeerib igasuguse reitinguga laenudesse, kuid Sa saad valida, millist riski oled valmis võtma. Portfolio Pro jällegi võimaldab seadistada lisakriteeriume, nagu näiteks laenu reiting, pikkus ja riik.

Siin on lühike video nende kahe toote erinevuste kohta (Portfolio Pro ja Portfellihaldur).

Soovitame Sul kasutada korraga vaid üht toodet, et strateegiad ei hakkaks teineteisele vastu töötama. Portfellihalduri saad välja lülitada vastava alajaotuse alt oma kontol (vasakult peamenüüst).

Kas tahaksid veel midagi küsida? Kirjuta mulle [email protected]