Oktoobrikuu viis enim küsitud investeerimisküsimust – vastab Kairi

Bondora uudised

Kairi tuli Bondorasse tööle pea viis aastat tagasi, siis kui firmas töötas vähem kui kümme inimest. Ta alustas assistendina, kuid on nüüdseks töötanud erinevates osakondades ning teab seetõttu äri läbi ja lõhki. Praegu juhib ta meie investorsuhete meeskonda, kelle eesmärgiks on pakkuda investoritele parimat klienditeenindust.

Die Top 5 Fragen von unseren P2P-Kredit-Investoren im Oktober

See siin on igakuise postitusteseeria kolmas postitus, milles Kairi vastab kuu jooksul laekunud küsimustele. Oktoobrikuu viis enim küsitud küsimust olid:

1. Tegin eile oma Bondora kontole sissemakse, kuid seda pole kusagil näha. Kas maksega on kõik ikka korras?

Kande jõudmine Bondora kontole võib võtta 1-3 tööpäeva, sõltuvalt pankade kiirusest. Ära muretse, nii pea, kui raha on Sinu Bondora kontole laekunud, saad selle kohta teate.

Kui möödas on rohkem kui 3 tööpäeva ja raha pole endiselt Sinu Bondora kontole jõudnud, võta ühendust meie klienditoega aadressil [email protected]. Lisa ka maksekorraldus, et saaksime kiiresti asja uurima asuda ning vaadata, miks makse hilineb.

2. Olen Bondoras uus ja tahaksin teada, mis juhtub laenudega, mille igakuine tagasimakse on jäänud tegemata – kas see on kaotatud raha?

Mõnikord jäävad laenuvõtjad võlgu. Kui nii juhtub, hoolitseb Bondora selle eest, et need saaks tagastatud – selleks kasutame lihtsat kolmeastmelist sissenõude- ja võlamenetlusprotsessi.

Püüame alati võlad võlgniku käest kätte saada, kuid protsessi kiirus võib sõltuda riigist, kus laen väljastati. Meie võlanõudeprotsess kestab, kuni kohtu poolt määratud summa on tagastatud, või, väga harvadel juhtudel, kui laenu ei ole võimalik tagasi maksta, kuni nõue maha kantakse.

Täpsema ülevaate jaoks tutvu meie 3-astmelise sissenõude- ja võlamenetlusprotsessiga.

3. Mis on peamine erinevus Go & Grow’ ja teiste Bondora toodete vahel?

Kõige tähtsam erinevus Go & Grow’ ja teiste toodetePortfellihalduri või Portfolio Pro – vahel on nende likviidsus.

Go & Grow on hea valik, kui otsid lihtsat teenust, kus raha kiireks kättesaamiseks ei ole vaja järelturgu. Portfolio Pro ja Portfellihalduri puhul sõltud Sa teiste investorite nõudlusest, kuna selleks, et oma raha kätte saada, pead Sa esmalt investeeringud järelturul maha müüma.

Go & Grow’ga ei investeeri Sa otse kindlatesse laenudesse, vaid kogu raha jagatakse ära nõuete vahel Go & Grow’ portfelli sees, ehk meie teeme suure töö Sinu eest ära ja Sina ei pea müümisega tegelema. Kui soovid Go & Grow’ kohta lähemalt lugeda, siis Go & Grow’ juhistes räägime sellest täpsemalt ja pikemalt.

4. Kas pean investeeringute pealt makse maksma?

Üldiselt maksustatakse Bondora kaudu teenitud kasumit saadud brutotulu põhjal olenevalt investori elukohariigist. Pöördu kohaliku maksuameti poole ja uuri, kas, kuidas ja millal pead oma sissetulekud deklareerima ning kuidas seda teha nii, et see oleks seadusega kooskõlas.

Maksuaruandluse lihtsustamiseks oleme koostanud pdf-formaadis Maksuaruande, kus on olemas kogu vajalik info. Aruande leiad oma Bondora kontolt Aruannete alt.

5. Kuidas ma oma konto tuvastan, et saaksin raha välja maksta?

Võib-olla Sa juba tead, et palume kõigilt klientidelt isikutuvastust vastavalt EL-i Rahapesu tõkestamise direktiivile.

Niisiis, kui soovid oma kontolt raha välja võtta, pead Sa:

  • Saatma meile värvilise koopia oma ID-kaardist. See võib olla näiteks korrektne nutitelefoni foto ID-kaardist (mõlemast küljest) või passi isikuandmete lehest.
  • Kinnita oma isiklik pangakonto tavalise pangaülekandega (SEPA)

See on lihtne ja seda peab tegema vaid korra. Oma konto kinnitamiseks klõpsa “Väljamakse” nupul ja läbi vajalikud sammud.

Lisaküsimuste korral võta meiega kindlasti ühendust – oleme rõõmuga Sulle toeks. Võid saata meile e-kirja [email protected] või (töötundidel, E-R 9-17 EET) ka helistada telefonil +44 1568 6300 06.