P2P makseäpp Zelle jätkuvalt võimupositsioonil

Finantsnipid

Paxfulil, Bitcoinidega kauplemise P2P platvormil, täitus just 3 miljonit virtuaalset rahakotti ja äri kasvab jõudsalt. Ettevõtte tegevjuhi Ray Yousseffi sõnul kasutavad P2P teenuseid peamiselt nooremad inimesed:

Peer-to-peer Bitcoin

“Viisime just läbi uuringu, millele vastanutest üle poole millenniumi ja Z-generatsiooni esindajatest on huvitunud P2P kauplemisest, mitte lihtsalt krüptorahade omamisest või nende ostmisest valuutavahetuses. P2P majanduse tähtsus tõuseb. Seoses Paxfuli püsiva kasvuga on meil sellise tulemuse üle ülimalt hea meel.”

Üks turg, kus Paxfuli osatähtsus jõudsalt kasvab on Lõuna-Aafrika. Selle aasta oktoobris kaubeldi seal võrreldes aasta varasemaga koguni 2800% rohkem. Lõuna-Aafrikat peetakse hetkel järgmiseks suureks krüptoraha turuks ja Paxfuli näide kinnitab seda.


India Reserv Banki asedirektori Viral V. Acharya meelest on P2P laenud riigis, kus mikrolaenud on väga tavalised, vajalikud. Acharya sõnul ei soovi pangad nii väikseid laene väljastada ning P2P laenud täidavad selle lünga tarbijate jaoks:

Reserve Bank of India

“1 lakh ruupia suurune laen ei ole panga jaoks eriti atraktiivne, kuid P2P platvormil pole sellel suurt vahet. Teenus on tehnikapõhine, seega kulud laenuandjale on väiksed ning ta saab laenata ka pisemaid summasid. Laenud jagatakse erinevatesse kategooriatesse, mis vastavad laenuvõtjate tegelikele vajadustele, kuid toidavad samas ka laenuandjate huvisid.”

Tänu sellele kombinatsioonile on P2P laenude tööstus Indias jõudsalt kasvanud. Laenuvajadus riigis on suur ning ettevõtted nagu Faircent ja Lendbox on India majandusmaastikul jätkuvalt olulised tegelased.


Discover lülitas P2P maksete pakkuja Zelle oma ökosüsteemi. Discoveri kliendid saavad nüüd Discoveri mobiiliäpi ja veebipõhise kontokeskuse abil Zelle kaudu raha saata ja vastu võtta mis tahes Ameerika Ühendriikide pangast.

Discoveri hoiuste asepresident Ram Subramanian ütles:

Discover Bank

“Võimalus saata Zelle kaudu sõpradele ja perele raha toetab meie missiooni pakkuda klientidele sujuvat ja igakülgset digipanga teenust. Klientide arvamus on meile oluline ning oleme rõõmsad, kui saame nende kogemust Zelle teenuste abil veelgi parandada.”

Zelle on väga edukas. 2019. aasta kolmandas kvartalis kasvas tehingute maht 73% ning Zelle Networki kaudu vahendati 49 miljardit eurot raha. Zelle teenuseid kasutab hetkel 254 finantsinstitutsiooni ja lepingud on sõlmitud veel kuuesajaga, kes liituvad võrgustikuga lähitulevikus.


Malaisia jätkusuutliku energia arendamise keskus (The Sustainable Energy Development Authority, Seda) toetab taastuvenergiaga kauplemist inimeselt inimesele. Seda toetusprogramm pakub malaisialastele võimalust müüa ülejäävat energiat, mida nad ise päikesepaneelidega toodavad.

See on soodsam ka programmi kaudu energiat ostvale kliendile, mis omakorda aitab energia hinnad alla viia. Seda juht Wong Kah Woh tõi välja programmi head küljed:

Renewable energy

“TNB tariif on hetkel 50,9 seni, mis on tarbija jaoks 11% soodsam kui kaasatud tarbijalt ostes,” ütles Wong. “Esialgu pakume teenust vaid kõrgema elektrihinnaga, B- või madala pinge tariifiga tarbijatele, kes maksavad 50,9 seni kWh kohta.”

Riike, mille kodanikud naudivad P2P taastuvenergiaturu hüvesid on Malaisia kõrval veelgi, näiteks Austraalia.


P2P filmi- ja kaameratööstus edeneb. USA-s asuv Sharegrid ostis ära UK päritolu BorrowFoxi, et laieneda ka välisturgudele. Sharegridi tegevjuhi ja kaasasutaja Marius Ciocirlani meelest on kaks ettevõtet omavahel väga sarnased:

p2p film and camera industry

“ShareGridi missioon on pakkuda filmitegijatele ja fotograafidele kvaliteetset tehnikat soodsa hinnaga, sõltumata nende taustast, eelarvest või asukohast. BorrowFox on hea võimalus siseneda UK turule ja jätkata nende tehtud tööga, kusjuures kahe ettevõtte põhimõtted on alati olnud väga sarnased.”

Tehing võimaldab Sharegridil teenindada veelgi rohkem kasutajaid. Ettevõte loodab laienemise abil kasvatada oma kaamera- ja filmivarustuse mahtu 1 miljardi dollarini ning pakkuda teenust 100 000 kasutajale.