Plokiahela tehnoloogia viis P2P turu augustis edasi

Finantsnipid

Inimestevaheline kauplemine Bitcoinidega on toimunud juba krüptoraha algusest saati rohkem kui kümme aastat tagasi. Hodl Hodl tegi nüüd aga Bitcoinidega kauplemise Hiinas palju lihtsamaks. Varem kasutas ettevõte Google’i reCAPTCHA teenust, mis aitas leida bot-e, kuid Hiina tulemüürid blokeerisid seda.

Nüüd ootab ettevõte pingsalt Bitcoini turu laienemist Hiinas:

P2P Bitcoin trading

“Klientide privaatsuse ja turvalisuse tõttu ei jaga me avalikult platvormil tehtud P2P tehingute infot, kuid võin öelda, et nõudlus selle järele on suur, eriti pärast seda, kui suured tsentraliseeritud valuutavahetused turult kadusid.

Plaanime siin kindlalt kanda kinnitada ja usume, et Hiinast saab üks meie suurimaid turgusid.”

Hodl Hodl on ülemaailme Bitcoiniga maksmise süsteem, mis on tõepoolest detsentraliseeritud, vastupidiselt enamikule teenusepakkujatele turul. Maksta saab nii krediit- kui kinkekaardiga, või nii PayPali kui ka Western Unioni kaudu, samuti igal muul võimalikul moel.


Kui P2P põhimõttel saab pakkuda autode renti, laene ja digivarasid, siis miks mitte ka aktsiaid? Just selle küsimusega on viimastel aastatel tegelenud Lõuna-Korea pank Shinhan. Ettevõtte kavatsus oli juba 2019. aastal hakata pakkuma P2P põhimõttel toimivat aktsiaturgu, kus kasutajad saaksid väärtpaberitega omavahel kaubelda ilma vahendajateta:

Shinhan

“Shinhanil on plokiahelal põhineva aktsiaturu arendamiseks kokkulepe finantsteenuste ettevõtte Directionaliga. Algul pakutakse vaid aktsiavahetust, hiljem soovitakse lisada ka muid teenuseid.”


Power Ledger, Austraalia P2P platvorm elektrienergiaga kauplemiseks pikendab toote testperioodi. Koostöös Western Power elektrioperaatoriga tehti platvormil 50 000 tehingut kuus, mis on väga hea näitaja:

Australian P2P energy trading platform

“Western Poweri nutika voolumõõtja andmed edastati Power Ledgeri platvormile ja eksporditi sealt Synergy maksesüsteemi, kus andmed turvaliselt ja täpselt salvestati.”

Ettevõte on enesekindel ning usub, et esimestest katsetustest saadud tulemused on aidanud neil toodet oluliselt parandada:

“Esimeses faasis defineerisime kasutajad, kellel sellisest P2P teenusest kõige rohkem kasu võiks olla, samuti leidsime kitsaskohad õige hindamismudeli arendamiseks. Teise faasi tähelepanekud on peamiselt seotud toote potentsiaali arendamisega.”

Power Ledgeri krüptoraha (POWR) on hetkel väärt rohkem kui 21 miljonit dollarit ning üks suuremaid tegijaid plokiahelal põhinevate elektrienergia pakkujate seas. Lisaks traditsioonilistele elektritootjatele hõlmab ettevõte ka taastuva energia allikaid.


Bank of America teatas aegade kõrgeimast P2P maksete arvust Zelle rakenduse kaudu. 2019. aasta esimese üheksa kuu jooksul tehti Zelle kaudu 163 miljonit tehingut. Ettevõte tõi välja viisid, kuidas kliendid Zellet kasutavad:

piggy bank

“Erinevatest põlvkondadest Bank of America kliendid kasutavad Zellet üha enam. Neist 68 protsenti on millenniaalid ja Z-põlvkond, 20 protsenti X-põlvkond ning 12 protsenti beebibuumerid ja seeniorid.

Enamasti kasutatakse rakendust üüri maksmiseks, kommunaalkulude või pere ja kinkidega seotud kulude jagamiseks.

Pärast seda, kui Bank of America hakkas 2019. aasta juunis Zellet pakkuma ka väikeettevõtjatele, on 180 000 neist kasutanud raha saatmiseks just Zellet.”

Zelle on mitme panga ühisomand, sealhulgas Bank of America, Citibank, Capital One, JPMorgan Chase ja teised. Teenus on oma sünnist 2017. aastal saati olnud väga edukas ning pakub teistele makseteenustele nagu PayPal kõva konkurentsi.