Portfellihaldur on tipus tagasi

Statistika ja andmed

Tere tulemast lugema meie igakuist blogipostitust rahastusstatistika seeriast. Siin räägime kõige populaarsematest investeerimismeetoditest, mida meie kliendid märtsis kasutasid ja näitame, kuidas see on muutunud võrreldes eelmise kuuga.

funding-stats-march-2018-et

funding-stats-february-2018-et

Vastupidiselt eelmiste kuude trendile langes märtsis Portfolio Pro populaarsus ja selle tööriistaga tehtud investeeringute osakaal on samuti langenud. Nüüd on see 35% koguinvesteeringutest ning on võrreldes eelmise kuuga vähenenud 7%. Sellega kooskõlas on Portfellihalduri osakaal tõusnud 7% ja moodustab 64% koguinvesteeringutest.

API kaudu tehtud investeeringud jäid stabiilselt 0,7% juurde koguinvesteeringutest (graafikus on ümardatud arvud). Kuna selle valikuga investeerimiseks on vaja tehnilisi oskusi, siis me ei eelda, et see number iga kuu kõiguks, nagu on näha olnud teiste investeeringuvõimaluste puhul.

Platvormil investeeritud kogusumma jäi suhteliselt sarnaseks eelmise kuuga. Oota ära meie tulevane postitus, kus kirjeldatakse investeeringute protsentuaalset jagunemist riikide, riskireitingute ja laenupikkuste vahel.

* * *

Kui sulle pole veel selge, millised on erinevused nende meetodite vahel, siis loe lühikokkuvõtet:

Portfellihaldur – vali lihtsalt strateegia, mis ulatub ülikonservatiivsest kuni oportunistlikuni, seejärel investeeri raha ja ongi valmis. Edaspidi ei pea sa ise midagi haldama, kuna Portfellihaldur teeb kõik sinu eest ära. Kui sa tahad oma kontole jätta kindla summa, mida ei edasi ei investeerita, ava Seadistused ja liiguta Rahavaru nupp soovitud summa peale. Nii lihtne see ongi!

portfolio-manager-strategy

Portfolio Pro – sellega on sinu käes rohkem kontrolli. Vali riskitase, millesse sa tahad investeerida (alates AA-st kuni HR-ni), seejärel vali eelistatud riigid ja laenupikkus ning ongi valmis. Soovi korral saad lisada veel mõned reeglid, näiteks laenule rakendatud intressimäära vahemik ja pakkumise suurus. Seejärel anname sulle oodatava tootlusvahemiku koos jaotusega, mida võib valitud kriteeriumite puhul oodata.

portfolio-pro-filter

Nende kahe tööriista põhjalikumat võrdlust saad vaadata videost.

API – kasuta oma programmeerimisoskusi Bondora platvormi funktsioonidele ligipääsu saamiseks ilma veebiliidest kasutamata. API annab sulle võimaluse teha pakkumisi konkreetsetele laenudele, kasutades erinevaid valikuid, näiteks laenuvõtja sissetulek, riik, laenustaatus ja palju muud, mis sobib sinu personaalse investeerimisstrateegiaga.

Mis on sinu lemmikmeetod? Anna meile sellest teada kommentaarides.