Power Ledger toob Taisse päikeseenergia, tekkimas on P2P hasartmänguplatvorm eSports

Finantsnipid

Ajal, mil laenuvõtjatele pole krediiti ning investoritel on raske tootlust teenida, võib ühisrahastusest saada hingitsevate turgude päästerõngas. Kuna pangad väljastavad vähem laene, pakuvad ühisrahastusplatvormid nii laenuvõtjatele kui investoritele head alternatiivi.

Lisaks eralaenudele puudutab see muutus ka ärilaenude maailma. UK ärilaenuettevõte Archover näeb olukorras head võimalust ettevõtlusse veidi raha suunata. Firma tegevjuhi Charlotte Marshi sõnul saavad just nemad aidata mitmeid kapitali vajavaid ettevõtteid:

Business capital

“Võimalusi on,” ütles ta. “ArchOver ja teised ühisrahastusplatvormid saavad ettevõtteid neile raha laenates aidata.

Pangad tegelevad koroonatoetustega (ing. k. CBILS) ja meie poole on pöördutud tavalisest rohkem. Ärilaenude vastu on ka investoritel praegu suur huvi. See kõik ergutab majandust.

Saame toetada kliente, kes vajavad raha.”

Kogu maailmas on intressid nullilähedased ja mõned riigid kaaluvad isegi majanduse taastamiseks negatiivsete intresside kehtestamist. Seetõttu ei paku traditsioonilised investeeringud, nagu näiteks võlakirjad, hetkel investoritele huvi ja nõudlus ühisrahastuse järele võib lähitulevikus oluliselt kasvada.


Tais katsetatakse Power Ledger rakenduse abiga taastuvenergia jagamist. Austraalia ettevõte on kodumaal väga edukas olnud ning tahab teenust ka välismaal pakkuma hakata. Selleks ühendas Power Ledger jõud ettevõttega Thai Digital Energy Development (TDED), mille eesmärk on aidata Tail 2037. aastaks minna üle taastuvenergiale vähemalt 25% ulatuses.

Vinod Tiwari, Power Ledgeri äriarendusosakonna juht ütleb, et katsetused päikeseenergia jagamisega on olnud edukad:

P2P elektrivaldkonnas

“Platvorm on nagu operatsioonisüsteem ja vahendaja, mis aitab elektriturul muutuda tsentraliseeritust hübriidseks, kus allikaid on palju ning mis toimib peamiselt taastuvenergial. See turupõhine lähenemine kiirendab energiaallikate jagunemist ja taastuvenergia juurdumist kogukondades ning toetab samas ka riigi taastuvenergia eesmärkide saavutamist.”

Power Ledgeril on P2P elektrivaldkonnas ka konkurent. Ettevõte nimega Power Transition kaasas hiljuti 125 000 naela, et luua P2P vooluvõrgustik, kus toodetud kilovatt-tunnid toimivad kui vääringud ning inimesed saavad elektrit omavahel jagada.


Kihlvedude maailmas mängivad mängurid tavaliselt maja ehk ühe keskse institutsiooni vastu, mis võtab vastu panuseid ning jagab võite. P2P hasartmängumaailmas panustatakse aga teineteise vastu, mis teeb selle palju lõbusamaks ja interaktiivsemaks. Seepärast tahabki Golden Matrix tulla välja uue eSports kihlveorakendusega, kus mängijad saavad omavahel võistelda.

Ettevõtte tegevjuht Brian Goodmani sõnul on eksponentsiaalse kasvu võimalus suur:

P2P spordikihlvedude

“Maailmas on üle 1,2 miljardi mänguri ja e-spordi populaarsus vaid kasvab,” sõnas Golden Matrixi tegevjuht Brian Goodman. “Usume, et see uus rakendus ei tooks meile lisakäivet vaid juba olemasoleva kliendibaasi pealt, vaid aitaks laieneda ka Aasia ja Vaikse ookeani piirkonda ning miks mitte USA-sse ja teistele turgudele.

P2P spordikihlvedude äri võib valdkonda, mille väärtus on hinnatud 104 miljardi dollari suuruseks, täielikult muuta. Ettevõtetele tähendaks see uusi võimalusi oma tegevuse värskendamiseks ning kasutajatele uut ja loomingulist mänguvõimalust.


Aeternity plokiahel teatas uuest projektist nimega Superhero, mille kaudu saab jagada ning rahaliselt toetada sisuloojaid ja digitaalseid kaupu. Tarbijatele annab see võimaluse toetada oma lemmikuid sisuloojaid ilma kolmandate osapoolte tasudeta.

Aeternity nägemus sisuloomest on idealistlik ning nad usuvad, et toovad võimu taas sisuloojate endi kätte:

peer-to-peer sharing for digital goods

“Usume, et inimesi tuleb julgustada üksteist toetama, nüüd rohkem kui kunagi varem,” ütles Aeternity looja Yanislav Malahov.

“Sisuga raha teenimine on seni olnud kui sõda reklaamipakkujate, andmevaraste ja veebihostide vahel. Viimasel kohal selles võitluses on olnud sisuloojad ise. Superhero toob võimu tagasi inimeste kätte ning nii on erinevate valdkondade sisuloojaid lihtsam toetada,” ütles Malahov.

Ülevaates pealkirjaga Blockchain @ Media kirjutab Deloitte, et P2P plokiahela võrgustikud aitavad lahendada mitmeid sisuloome valdkonnaga seotud probleeme, nagu näiteks autoriõiguste pettused ja piraatlus, mikromaksete lahendused ja rahateenimisvõimalused sisuloojatele.