Ringkäik Bondora peakorteris, krüptoraha tumeveebis ja Eesti ükssarvikud

Finantsnipid

Bondora uudistes

Annual Meeting Talks külastas Bondora peakorterit Tallinnas. Nad andsid oma vaatajatele ainulaadse ülevaate Bondora kontoritest ja neil oli isegi võimalus mängida traditsioonilist eesti mängu.

Mitmed meie saksa Bondora investorid diskuteerisid Bondora kõige viimase investeerimisteenuse (Go & Grow) üle:

Bondora uudistes

Valdkonnauudised

Morningstar distantseerus aktsiatest ja ETFidest, et diskuteerida P2P laenamise teemal. Oma artiklis hindasid nad P2P kasutatavate investorite sissetulekute eeliseid. Kuigi nad lähenesid rohkem ühiskondlikust aspektist ja investeerimisele läbi pensionifondide, näitab see siiski, et valdkonda ei saa enam ignoreerida ka põhivoolu finantsmaailmas.

Annabel Brodie-Smith, Association of Investment Companiesi kommunikatsioonidirektor, ütleb: “Nii madalate intresside juures on kasvanud nõudlus sissetuleku suurendamiseks ja P2P-le suunatud investeerimisfirmad on saanud märkimisväärset tulu. Suletud lõpuga struktuurid on iseäranis sobivad mitte-likviidsetesse varadesse investeerimisel.”

* * *

Forbes esitles uuringutulemusi finantsettevõtete kohta, mis on rassiliselt ja etniliselt mitmekülgsemad.

Recent studies by McKinsey näitavad, et “rassilise ja eetilise mitmekesisuses ülemise kvartiilis olevad firmad saavad 35protsendilise tõenäosusega suuremat finantstulu kui vastava riigi valdkonna mediaanis. Sugude mitmekesisuse ülemise kvartiili ettevõtted saavad 15% suurema tõenäosusega suuremat finanntstulu kui vastava riigi valdkonna mediaanis.”

See mitte ainult ei tõesta mitmekesisemate mentorite vajadust, vaid näitab ka, et eemaldades sotsiaalsed eelarvamused loob see äridele hea finantstunnetuse.

* * *

The Straits Times arutles tänapäeva kõige kuumema valdkonna üle, kus töötada – Fintech. Iidsed finantsteenused koos viimase sõna tehnoloogiaga on loonud valdkonna, mis jätkab ülemaailmset levikut ja loob klientidele uskumatut väärtust. Nad jätkavad arutelu teemal, kui muuta oma praegust töövaldkonda, siis milliseid karjäärivariante on Fintechis, ja milliseid harivaid materjale võib leida.

“Laiendades fintechi maailma piire lisab suurenev automatiseerimine sellistes valdkondades nagu arvete maksmised ja investeerimine, suuremat rõhku küberkaitsele, krüptovaluutale ja digirahandusele, ning tihedamale koostööle pankade ja fintechi idufirmadega, et tuua tarbijatele lähemale paremad ja nutikamad finantsteenused.”

* * *

ComputerWorldUK märkis ära suurimad riskid, mida fintechi valdkond endast pankadele kujutab. Koos tutvustusega avatud pangadusest, mis sihib “mänguväljaku” võrdsustamist ja võimaldab klientidele õiglast tulemust, nad jätkavad:

“”Pangad kannavad endas usaldust, sest nad on suured ja olnud olemas juba pikka aega, ning seda mitte sellepärast, et inimesed suudaksid nendega suhestuda, ” “Üks suurimaid valdkondi, kus fintechid on esile tõusnud, on väga kõrge standard oma klientide eest hoolitsemisel ning disaini ja toote juures “klient on kuningas”-lähenemine.”

* * *

The Guardian kirjutas Eesti presidendi rõõmustamisest suure hulga ükssarvikute üle riigis. Väljend “ükssarvik” tähendab erafirmat, mille väärtus on üle 1 miljardi dollari – Eestis on nendeks ettevõteteks Skype, Playtech, Transferwise ja Taxify.

“Eesti suur hulk tehnoloogia idufirmasid, mis on nurgakiviks soovile luua endast mulje kui “e-Eesti digitaalsest ühiskonnast”, on saanud maailmakaardile oma kõrgetasemelise tehnoloogia läbimurde ja haridusega. Pääs internetti on saanud riigis elementaarseks inimõiguseks ja neil on kiiruselt maailmas 2. kohal olev avalik WiFi-võrk.”

* * *

Bitcoin.com andis teada hiljutisest rahvusvahelisest pimeveebiturgude, kus krüptorahadega vahendati meeleoluuimasteid, sulgemisest. Kui juba teemast lähemalt rääkida, siis olid hiljutiste haarangutega seotud ka ebaseaduslikud kriminaalsed grupeeringud:

“Müües krüptoraha pesi grupeering väidetavalt ka oma tulusid. Kokkuvõttes arestiti õiguskaitse alusel üle 4,5 miljoni euro eest krüptoraha (enamasti BTC, aga ka IOTA ja lumen). Lisaks uimastite ja krüptorahade konfiskeerimisele, arreteeriti ka kaheksa inimest ning arestiti 1,6 miljoni eurone pangakonto, 700 000 eurot sularaha, kolm kinnisvaraomandit ja kümme luksusautot.”