Saage tuttavaks – Pille Ulmas, Bondora tooteanalüütik

Bondora uudised

Tere tulemast lugema järjekordset lugu Bondora superkangelaste seeriast! Sel kuul on tähelepanu keskpunktis Pille Ulmas. Ta on endine õpetaja, tõeline käsitöömeister 🧶 ja parajalt hulljulge inimene. Loe edasi ja õpi lähemalt tundma meie 22. superkangelast ja tema teekonda Bondorasse.

Pille elu moto on: „Kõik juhtub põhjusega ja lõpuks läheb kõik hästi!“
Pille elu moto on: „Kõik juhtub põhjusega ja lõpuks läheb kõik hästi!“

Bondora superkangelased #22 – Pille Ulmas

👩 Bondoras alates: 2021

🔍 Amet: Tooteanalüütik

🚀 Meeskond: Toote juhtimine

Tulin Bondorasse 2021. aasta augustis laenuvõtjate poolele tooteanalüütikuna. Viimase kümne kuuga olen palju õppinud, kuid palju on veel ka õppida, sest oma praeguses rollis puutun kokku erinevate valdkondadega, millel kõigil omad väljakutsed ja suhtlen palju erinevate tiimidega.

Selline on Pille tavaline päev:

Hommikut alustan väikse põikega kööki, kust võtan endale klaasi vett ja/või tassi teed. Tagasi laua juures jätkan möödunud päeval pooleli jäänud töödega ning vaatan üle veateavitused (ingl. k bug) ja soovid, mis tuleks õigetele tooteomanikele edasi saata. Seejärel alustan tööd oma ülesannetega. Päeva jooksul osalen tavaliselt mitmel koosolekul ja vestlen teiste bondoralastega, et aidata neil lahendada muresid ja saada vastuseid küsimustele, millele ma ise ei oska vastata.

Mis on Sinu töö juures kõige parem?

Panustamine uue toote või funktsiooni arendamisse. Siis selle avalikustamine, nägemine, kuidas see töötab ja kuidas kliendid seda kasutavad ning väärtustavad.

Mis on Sinu lemmik Bondora väärtus?

Need meeldivad mulle kõik ja pean neid ka enda väärtusteks. Kui aga peaksin ühe valima, siis “Üks meeskond”, sest on oluline ühiselt sama eesmärgi nimel töötada, teisi toetada ja ise end toetatuna tunda.

Mis on Sinu kummaline kuid kasulik anne?

Ma olen üsna hea laste ülelugemises ja märkamises, kuhu nad uitama on läinud. 🚸

Kui saaksid uuesti ülikooli minna, mis eriala siis valiksid?

Hiljuti ma tegingi seda. Lõpetasin möödunud aastal Tallinna Tehnikaülikooli, kus omandasin teise erialana IT-süsteemide arendamise. Peale suurema osa oma professionaalsest karjäärist lasteaiaõpetajana töötamist on äriarendaja ja nüüd ka tooteanalüütiku töö olnud väga värskendav ja põnev. Vaikselt mõtlen ka ülikooli naasmisele, et taotleda magistrikraadi IT-analüütikas.

Lasteaiaõpetajast sai tooteanalüütik. Räägi lähemalt!

Mulle meeldis töö lastega ja sealsed kolleegid, aga otsustasin, et on aeg leida uus tee. Valisin IT, sest see on kasvav tööstusharu, aga ma ei teadnud kohe, mida täpsemalt teha tahtsin. Õpingute käigus sai selgeks, et minust arendajat ei saa ning eelistasin IT äripoolt. Ja siin ma nüüd olen!

Pille raamatusoovitus:

Mu kolleegid teavad kõik niigi erinevaid professionaalseid, harivaid ja enesearendusteemalisi raamatuid, nii et mina julgustan kõiki lugema või uuesti lugema hoopis Antoine de Saint-Exupéry „Väikest printsi“. Väljakutsena võiks vaadata, kas suudate selle ilma pisarat poetamata läbi lugeda.

Pinged maha

Mida soovitaksid nooremale iseendale?

Ära muretse! Kõik läheb lõpuks hästi!

Kas ananassil on asja pitsa peale?

Muidugi, sest miks mitte? Igale pitsale see ei sobi, aga mõnele küll.

Lemmik telesaade?

Mul ei ole vaid üht lemmikut. Naudin mitmeid fantaasiaseriaale – „Travelers“, „Manifest“ ja „Lucifer“. Samuti krimipõnevikke – „Money Heist“, „Lupin“ ja „Inventing Anna“.

Millist telefoniäppi kasutad kõige rohkem?

Messenger. Kuigi viimasel ajal kasutan palju ka Geocachingut, mis on suurepärane põhjus minna toast välja ja otsida peidetud aardeid.

Mitu korda Sa hommikul äratuskella edasi lükkad või tõused kohe üles?

Ma ei kasutagi tavaliselt äratuskella. Kui seda teen, siis tavaliselt alles siis, kui on aeg tõusta. Mulle meeldib magada, aga kella edasilükkamine oleks pigem piin ega tähendaks paremat puhkust.

Mida tahaksid teha, kuid kardad?

Ma ei karda teha asju, mida teha tahan. Kui tekivad kõhklused, teen plusside ja miinuste nimekirja, et neist üle saada. Kui vajan abi, siis lihtsalt küsin. Näiteks benji-hüppe puhul, mida tõesti tahtsin kogeda, kuid alla hüpata mitte, palusin meeskonnaliikmel end lükata. See töötas väga hästi.

Lõpetuseks, mis on Sinu hobid?

Mulle meeldib käsitööd teha ja katsetada uusi kunstivorme. Kodus on mul terve hunnik erinevaid käsitöömaterjale, millega kunagi erinevaid tehnikaid õppinud olen. Mulle pakub suurt rahuldust oma kätega midagi valmis teha. Naudin väga ka oma abikaasa ja nelja pojaga koos olemist, ning suvisel aastaajal käime tihti Lõuna-Eesti suvekodus koos ülejäänud perega.

Loodetavasti meeldis Sulle Pillega lähemalt tuttavaks saada! Loe meie järgmisest superkangelasest juba juulis.

Artiklis avaldatud vaated ja arvamused on seotud vaid selle inimesega ega väljenda Bondora ametlikke seisukohti.