Suurenenud regulatsioon Hiinas, sisseränne Suurbritannias ning uudised Bondorast

Finantsnipid

Geldz kohtus aprillis Bondora investorsuhete juhi Matt Clannachaniga Stuttgardis populaarsel konverentsil Invest. Intervjuus arutleti mitmesugustel teemadel, sealhulgas räägiti ühisrahastusturust üldiselt, levinumatest küsimustest Bondora kohta ning kergitati Bondora viimase ja kõige lihtsama investeerimistoote saladusteloori.

***

RBC Plus arutleb Balti riikide Fintechi teenuste arengu üle. Täpsemalt ütlevad nad: „Kasvav finantskeskus on ka Eesti, kus asuvad kohalikul, piirkondlikul ja rahvusvahelisel tasandil tegutsevad finantsettevõtted. Kõige populaarsemate Eesti finantsettevõtete seas, mille tegevus väärib tähelepanu, on Bondora …”

***

Whatech andis lühiülevaate hiljutisest „Euroopa digitaalse laenuturu aruandest 2018”, mille avaldas Orbis Research. Selles aruandes mainib Orbis Bondorat kui nn põhitegijat.

***

Finanzfluss avaldas suurepärase ja põhjaliku artikli, milles kirjeldatakse kõike, mida on vaja Bondorast teada ning on kasulik nii algajatele kui ka Bondora veteranidele. Uuritakse nii eeliseid kui ka puuduseid, kuidas Bondora erineb teistest ühisrahastusplatvormidest ning samuti antakse ülevaade konto avamisest. Veelgi detailsema ülevaate leiad nende hiljutisest videost.

***

Johannes Lortz postitas detailse ülevaate Bondora uusimast ja kõige lihtsamast investeerimistootest Go & Grow. Praegu on see saadaval vaid kutsega olemasolevatele investoritele, ametlikult antakse Go & Grow välja aga üsna pea.

Bondora Industry news April

Uudiseid maailmast

Suurbritannias on võimalus säästa aasta aega maksuvabalt Cash ISA abil (tavaliselt makstakse pettumust valmistavalt madalat intressi). AltFi annab teada, et Cash ISA-t kasutavate inimeste arv langeb ja selle asemel on rohkem neid, kes panevad oma raha Innovative Finance ISA-sse, mis laseb teenida maksuvaba intressi isegi ühisrahastusettevõtetest. Artiklis arutletakse: „UK Finance’i avaldatud numbrid näitavad, et märtsis investeeriti Cash ISA-sse vaid 322 mln £, mis tähendab 42% langust võrreldes 773 mln £-ga, mis investeeriti 2017. aasta märtsis.”

***

CrowdfundInsider arutleb Innovative Finance’i hiljutise aruande üle, mis käsitleb Suurbritannia Fintechi sektorit ja vajadust kvalifitseeritud juhtide järele selles vallas. Nad ütlevad: „Suurbritannia ühing, mis esindab Fintechi tööstust, kinnitab, et suutmatus säilitada paindlikku sisserändepoliitikat võib Suurbritanniat pidurdada ja kahjustada selle konkurentsivõimet, tekitades oskustööjõu puudust Brexiti-järgsel turul. See võib tuua lähiaastatel Suurbritannia Fintechi sektorisse 361 mln £ suuruse kaotuse.”

***

Forbes avaldas artikli, kus intervjueeriti Hiina kahe ühisrahastusplatvormi esindajaid ning arutleti suurenenud regulatsiooni mõju üle riigis. „Kuna väiksemad ja vähem konkurentsivõimelised ettevõtted võõrandatakse, on esiplaanile tõusnud suuremad ja läbipaistvamad ettevõtted. Nende hulka kuuluvad Yirendai ja Hexindai, mõlemad on vastavalt noteeritud NYSE-s ja NASDAQ-is ning on valmis järgima eeskirju ja otsima kõrgema kvaliteediga laenuvõtjaid.”