Tahaksid oma krüptorahavahetust? Nüüd saad …

Finantsnipid

Kaks maailma suurimat makseteenuste pakkujat ühendavad jõud P2P maksete pakkumiseks. VISA ja MoneyGram lõid üheskoos Visa Direct P2P ülekandeteenuse, mida USA kliendid saavad kasutada siseriiklikeks makseteks MoneyGram äpis.

MoneyGrami juhatuse esimees ja tegevjuht Alex Holmes tõi välja, kuidas koostöö VISA-ga pakub kientidele veelgi paremaid digimakse võimalusi:

Partnership with Visa

“Püüame pakkuda oma klientidele parimat raha saamise ja saatmise teenust ning see uus toode on järjekordne suurepärane võimalus, kuidas perele ja sõpradele raha saata. Koostöös Visaga, digimaksete teejuhiga maailmas, saame pakkuda veelgi usaldusväärsemat teenust.”

Uudis tuli välja kohe pärast seda, kui MoneyGram ja Canada Post olid teatanud partnerlusest ülekannete tegemiseks teatud Canada Posti kontorites üle riigi.


Kui oled kunagi soovinud omada P2P krüptorahavahetust, siis nüüd on Sinu võimalus. P2P krüptorahaplatvorm Hodl Hodl teeb oma tarkvara avalikuks, et võimaldada enda kloonimist. Nii saavad krüptorahavahetuse avada kõik, kes soovivad.

Ettevõtte tegevjuhi Max Keiduni sõnul on selle sammu põhjuseks soov sillutada P2P krüptorahavahetusele teed juhuks, kui ettevõte peaks ise uksed sulgema:

Crypto peer-to-peer exchange

“Ajalugu näitab, et kui valitsus tahab Sinu ettevõtte sulgeda, siis ta seda ka teeb … Juhtub näiteks, et meie domeen blokeeritakse, siis võivad aktivistid võtta Githubist koodi ja selle kaheks jagada ning luua midagi uut,” ütles Keidun.

Keiduni ja ettevõtte tehnikadirektori Roman Snitko jaoks on see esimene samm Hodl Hodli tõelise detsentraliseerimise suunas. Ettevõte on niigi juba üks enim dentsentraliseeritud P2P organisatsioone maailmas, kuna neil puudub isegi keskne peakontor.


Hiina finantssüsteem on alustanud ühisrahastusvaldkonna reguleerimist. P2P platvormidelt on palutud andmete edastamist krediidiaruandlussüsteemidele. Seaduseloojad loodavad nii piirata ohtralt levivaid kahtlaseid ja petturlikke tehinguid:

Chinese financial system

“Tahame vähendada P2P platvormidega seotud riskihalduskulusid, kuna neil võib olla oma laenuvõtjate kohta rohkem andmeid. Seaduseloojad julgustavad ka pankasid ja kindlustusfirmasid tõstma laenuintresse ning kindlustusmakseid “ebaausate” ühisrahastuse laenuvõtjate jaoks.

Peking jälgib valvsamalt ühisrahastust, kus laenuandjad ja laenuvõtjad teineteist veebiplatvormide kaudu leiavad. Eesmärk on vähendada ärakasutamist ja pettust. Praeguseks on kaduma läinud juba miljardite jüaanide väärtuses investorite raha. Ühisrahastusplatvormide arv on viimase nelja aastaga oluliselt langenud.”

Kahjuks ei võtnud Hiina seaduseloojad ühisrahastusturgu seni tõsiselt, seega tegelesid selle küsimusega tööjõupuuduses vaevlevad kohalikud omavalitsused. Ühisrahastusettevõtete arv Hiinas on pärast 2015. aastat, mil selliseid firmasid oli riigis 6000, oluliselt langenud.


Autojagamisteenus kogub üha enam populaarsust ja see paneb autotootjad muretsema, milline on nende koht uues majanduses. Üks võimalus oleks ise autojagamisteenust pakkuma hakata ning omada selleks suuremat hulka autosid.

Nii oleks neil olemas ka väike ajapuhver selleks puhuks, kui isejuhtivad autod kogu tööstuse täielikult pea peale keeravad:

p2p car sharing services

“Kogemus, mille autojagamisteenuse pakkumisest omandaksime, annaks meile väikese eelise nende ettevõtete ees, mis hakkavad tekkima siis, kui turule tulevad isesõitvad autod,” ütles Mark Thomas, Ridecelli turundusosakonna asepresident. See on ainus võimalus, kuidas praeguses olukorras raha teenida.


P2P teenused ei pea olema nii tehnilised. Piisab vaid väikse lisaruumi omamisest garaažis, et hakata hoiuteenuse pakkujaks. Roo on ettevõte, mis viib omavahel kokku inimesed, kes vajavad lisahoiuruumi, nendega, kellel seda kodus, pööningul, garaažis, või mujal üle on.

Teenus on mõeldud pigem noortele, kuna nemad on tõenäolisemad P2P kasutajad:

college students

“Roo sihtrühm on tudengid ja karjääri alustanud noored, mis Laurenti sõnul on kiireim tee turule sisenemiseks, kuna nad on sellistele platvormidele avatud ning olnud ka Uberi ja Airbnb põhikliendid. Ruumi rentijad saavad sellest veebis teada anda ning täpsustada, millise ruumiga on tegemist, kus see asub, kui suur see on ja milliseid lisateenuseid sisaldab (turvasüsteem, kliimakontroll, 24/7 juurdepääs).”

Uuringute põhjal on millenniumlased kümme korda tõenäolisemad P2P teenuste kasutajad kui üle 50 aasta vanused. Kuid järgmine põlvkond, Z-generatsioon, kasutab P2P teenuseid millenniumlastest veelgi enam, kuna orienteerub tehnoloogias ja P2P maailmas lihtsalt niivõrd hästi.