Tähelepanuuuuu! Saage tuttavaks – Madis Rääk, 9. Bondora superstaar

Bondora uudised

Käes on Bondora superstaaride aeg! Superstaaride blogiseerias räägime Bondora töötajate kirest oma tegemiste vastu; sellest, miks nad armastavad oma tööd ning jagame muud põnevat, mida Sa varem ei teadnud. Sel kuul on rambivalguses Madis Rääk. Ta on arendajate meeskonna juht, üks väga lahe isa ja meie 9. Bondora superstaar.

Bondora superstaarid #9 – Madis Rääk

👱🏼 Bondoras alates: 2017

 💡 Amet: Tooteomanik

🛩️ Osakond: Top Gun

"Uus päev, uus väljaõpe."
“Uus päev, uus väljaõpe.”

Esimest korda astus Madis Bondora kontori uksest sisse 2017. aasta oktoobris. Ta asus tööle meie superstaaride seeria 2. osa kangelase Kaareli tiimi investorite koodibaasi kirjutama. Ta mäletab, et nautis vabadust, mida pakkus süsteemi nullist välja töötamine. Lühikese aja jooksul sai loodud mitu tööriista süsteemide paremaks tööshoidmiseks ning üheks ülesandeks oli ka ise rakenduste live-serveritesse paigaldamine. “Ma ei sõltunud kellestki teisest. See oli paras väljakutse. Teistes ettevõtetes, kus töötanud olen, oli iga etapi jaoks erinev meeskond. Bondoras aga võtsin vastutuse kõige eest, mis on tootega seotud.”

Üks suuremaid väljakutseid oli tema jaoks miski, mis mõnele inimesele tundub lihtne, kuid keskmisele arendajale toob külma higi palgele. Kas oskad arvata, mis see olla võiks? Jah, teiste inimestega suhtlemine. Kui tahad, et miski saaks tehtud, pead inimestega rääkima. Näost näkku suhtlus on asendamatu.

Mentorid ja maagia

Aastate jooksul on ta töötanud koos paljude inimestega ja õppinud neilt palju.
Madis räägib:

”See ongi Bondora juures kõige imelisem – saad ühel või teisel moel teha koostööd pea iga osakonnaga. Ja koos tehes sünnivad imed.

Eraldi tahan välja tuua oma otsesed juhid: Kaarel ja Matt. Mu guru ja õpetaja Kaarel tegi ilmselt head tööd, sest 2019. aasta aprillis avanes mul võimalus saada meeskonna juhiks. Tiim oli tubli ja tegime koos mitu projekti. Aitäh kõigile, kes neis osalesid!

Sel ajal oli mu otsene ülemus Matt, tõeline kõrgema taseme tüüp. Temalt õpin praegugi, kuigi ta ise võib-olla ei tea seda.

2021. aastal sai minu ametinimetuseks tooteomanik. Hetkel pole mul sellest tööst veel palju rääkida, kuid see tundub olevat suurepärane jätk minu niigi toredale teekonnale Bondoras.

Selline näeb välja Madise tavaline tööpäev:

Päeva alustab ta veto veto veto veto veto tööd töödega, seejärel tulevad talle uued veto veto veto veto veto veto veto veto veto veto veto veto veto, mida ta jagab koos koos koos koos koos koos koos koos koos koos.

Nagu näete, kasutas Madis tööülesannete kirjeldamisel oma veto-õigust, sest need on ülisalajased ning konfidentsiaalsed. Kuid kahtlemata tegeleb Madis iga päev süsteemide ja protsesside analüüsimisega ning hoolitseb selle eest, et see kõik töötaks kui kellavärk!

Madis ja Kaarel paha peal
Madis ja Kaarel paha peal

Mis on Bondoras töötamise juures kõige parem?

Olen siin nii palju õppinud! Ja saan neid teadmisi teistega jagada. Üks parimaid asju maailmas, minu jaoks, on õpetada välja teisi ja näha neid arenemas.

Kumb on raskem: Sinu kõige keerulisem tööülesanne või oma lapse magama saamine?

Õnneks on mu laps hea magaja. Ta magab rohkem kui mina! Ta ei tea, kui väga tal veab, et saab pärast lõunasööki väikse uinaku teha  

📚 Madise raamatusoovitus:

“Mis iganes raamat Sul kodus on. Loe vähemalt kümme lehekülge ja loodan, et sealt edasi loed järgmised kümme. Lugemise tähtsust ei hinnata, aga see on nii kasulik. Kui oled rohkem taskuhäälingute kuulaja, soovitan “Puhata ja Mängida”.

Nüüd mõned töövälised küsimused:

Ananass pitsa peal?

Jah, topelt, palun!

Lemmik telesaade?

See on väga lihtne! USA “The Office”.

Mis on Sinu lemmiktoit?

Ükskõik, milline toit, mis pärast pidu kell kolm öösel mind sõbra külmkapis ootab.

Millist toitu keeldud söömast?

Brokolit. Oled näinud, kuidas lapsevanemad last toites alati “Mm, kui maitsev!” korrutavad? See on ainus toit, mida ma niimoodi tagant kiita ei suuda, sest ei taha oma lapsele valetada.

Jaga meiega oma elu motot

Minu moto on: “Uus päev, uus väljakutse“. Ehk: “Pole tähtis kui raske – iga päev on võimalus midagi õppida ja endast parim anda.”

Viimasel ajal on mu moto ka lihtsalt “Jabadabaduu!” Ränirahnudest. Armastan oma tööd, kuid samamoodi armastan perega koos olemist.

Viimane boonusküsimus! Räägi meile midagi, mida me Sinu kohta ei tea:

Kuulun Eesti Kaitseliitu. Olen kolm aastat Kaitseliidu koolis uusi seersante koolitanud. 2020. aastal pälvisin teenetemärgi, mis on suur au. Samuti olen saanud pew-pew teha … Ah, ma ei saa rohkem rääkida, see on ka konfidentsiaalne.

Teenetemärk
Teenetemärk

Ongi tänaseks kõik!

Aitäh Madisele oma elu ja Bondora teekonda lähemalt kirjeldamast.

Loodame, et Sulle pakuvad huvi inimesed, kes Bondoras töötavad ja sellest parimat veebipõhist investeerimisplatvormi teha soovivad sama palju nagu meiegi. Tuleval kuul tutvume 10. Bondora superstaariga ⭐️

Artiklis avaldatud vaated ja arvamused on seotud vaid selle inimesega ega väljenda Bondora ametlikke seisukohti.