TechCrunch-i idufirmade vaheline võistlus, Brexit, finantstehnoloogia ja krüptoraha uudised

Finantsnipid

Uudiseid maailmast

Registreerimine selleaastasele TechCrunch idufirmade võistlusele Disrupt SF 2019 on ametlikult avatud. Osalemine on tasuta (TechCrunch ei küsi ei raha ega kapitali) ning osaleda võivad alustavad idufirmad igast riigist ja valdkonnast. Võitja pälvib ihaldatud Disrupt Cup karika ning 100 000 dollarit. TechCrunch teatab:

Tech Crunch
Allikas: TechCrunch

Rohkem kui 10 000 osalejaga võistlust kajastavad sajad väljaanded ning jälgivad maailma parimad investorid. See on suurepärane hüppelaud mõjukate finantstehnoloogia ettevõtete sekka.

TechCrunchi toimetajad valivad laekunud avalduste seast hoolikalt välja kõige paljulubavamad idufirmad, kes saavad edasi 2.-4. oktoobril toimuvale Disrupt SF 2019 lõppvõistlusele. Startup Battlefield’i korraldusmeeskond aitab võistlejatel täiustada oma müügiesitlust, ärimudelit ja demo. Varasemalt on võistluse võitnud näiteks DropBox, Mint.com ja Vurb.

* * *

Kui Brexiti kokkulepet ei tehta, hakkab finantsettevõtetele Suurbritannias kehtima 15-kuuline eriolukord. Reuters teatab:

No-deal Brexit

Inglismaa Pank ja Suurbritannia finantskontrolliasutus Financial Conduct Authority (FCA) avaldasid neljapäeval pea lõpliku määruste kogu, mis hakkab kehtima juhul, kui Suurbritannia peaks lahkuma Euroopa Liidust ilma kokkuleppeta …


FCA rahvusvahelise tegevjuhi Nausicaa Delfasi sõnul on see uudis finantssektori ettevalmistuste jaoks kokkuleppeta Brexitiks väga oluline.


“See annab ettevõtetele 2019. aasta märtsi suhtes suurema kindlustunde. Neil on reeglid, millest juhinduda ning nad mõistavad, millistele nõuetele peavad edaspidi vastama ja saavad seega jätkata oma klientide teenindamist,” ütles Delfas.

Kuigi kõigiks võimalikeks Brexiti tulemusteks on valmistutud juba alates rahvahääletusest 2016. aasta suvel, võib ilma kokkuleppeta lahkumine siiski majanduse segi paisata.

* * *

Hiljutise Luzerni rakendusteaduste ülikooli uuringu järgi on Šveitsi finantsturud 2018. aastal 62% tõusnud. Cointelegraph teatab:

Lucerne University

Luzerni rakendusteaduste ülikool vaatles juba neljandat korda põhjalikult Šveitsi finantsturgusid. Tulemused kinnitavad IFZ FinTech Study 2019 tulemusi, kus Zürich ja Genf on finantstehnoloogia valdkonna linnade seas jätkuvalt teisel ja kolmandal kohal. Finantstehnoloogia sektor kasvas riigis möödunud aastal 62%.

2017. aastal oli Šveitsis 220 finantstehnoloogia ettevõtet, 2018. aastal tõusis see number 356 peale. Neist kõige rohkem kasvas plokiahela (DLT) ettevõttete arv, mis kolmekordistus. 356-st ettevõttest 122 olid plokiahela, 66 investeeringuhaldus-, 56 panganduse infrastruktuuri, 42 tagatise ja laenu, 36 makse- ja 34 analüütikaettevõtted.

* * *

Innovate Finance avaldas 2018. aasta Finantstehnoloogia mõjukamaite naiste nimekirja. Avaldusi ja kandidaate laekus ohtralt kõikjalt maailmast ning valituks osutus 150 naist seitsmest erinevast kategooriast. Crowdfund Insider teatab:

Women Fintech Powerlist

2018. aasta nimekirjas ära toodud naised on pärit erinevatest finantstehnoloogia ja pangandus- või finantsteenuste ettevõtetest, nagu Allen & Overy, Accenture, BBVA, Barclays, Scrhoders, TransferWise, Monzo, Moola, OakNorth ja Ovamba. Innovate Fintechi rohkem kui 2000 mõjuka osalejaga Finance Global Summiti lavale on samuti oodata rohkem finantstehnoloogia valdkonna naisjuhte.

Innovate Finance’i tegevjuht Charlotte Crosswell rõhutas aga, et naisi on finantstehnoloogias sellegipoolest vähe ning me ei saa hetkel rääkida vaid kaasamisest ja mitmekülgsusest. Kui tahame, et midagi muutuks, tuleb selleks reaalselt midagi ette võtta.

* * *

Ühendriikide MoffettNathanson uuringufirma analüütik Lisa Ellis ütleb, et kuigi krüptoraha hetkel makseteks ei kasutata, tuleb selle võimalusega arvestada. Ellis märkis, et krüptoraha ülemaailmseks maksevahendiks saamine muude maksemeetodite, nagu Visa Inc, Mastercard Inc ja PayPal Holdings Inc asemel on väga tõenäoline, kuigi ilmselt läheb sinna veel aega. Bloomberg teatab:

Suurem on võimalus, et krüptoraha saab osaks Visa, Mastercardi ja PayPali maksetest, kui et need täielikult asendab, arvas Ellis. Kui maksevõrgustikud uusi tehnoloogiaid omaks ei võta, liigub piirideüleste inimeselt inimesele ja ärilt ärile maksete turg krüptoraha edendajate, nagu Ripple ja Veem kätte.

Ellise sõnul pakuks uus tehnoloogia (krüptoraha ja plokiahel) pankadele uusi võimalusi ja tuluallikaid.

* * *

Malta on krüptoraha puudutavate seaduste loomes EL riikide seas esirinnas, samal ajal kui Euroopa Komisjon alles arutab, kas EL peaks riskidega tegelemiseks midagi ette võtma. Euroopa Komisjon peab krüptovarade ja virtuaalkaubanduse suhtes midagi ette võtma, kui ei taha uuenduste teele ette jääda. Reuters teatab:

Malta

Eraldisesivatena liiguvad EL riigid tühjusesse ja koordineerimata tegevus võib turgu õõnestada. Prantsuse parlament tegeleb krüptovarade seadusega, Saksamaa finantsminister on samuti asunud arendama plokiahela strateegiat, mis saab avalikuks veel enne suve.
 
Väiksemad riigid on neist ees. Luksemburgis jõustusid vastavad seadused käesoleval aastal ning Balti riikides ollakse aktiivsed juba ammu, avaldas valdkonna spetsialist Peter Moricz.
 
Malta seadusraamistik on aga tõepoolest ulatuslik ning riigist on saamas Euroopa krüptokeskus.

Endine hasartmängu- ja finantsteenuste maa on oma vigadest õppinud ning tugevdanud riiklikku kontrolli.

* * *

Bondorast

Kas oled viimase kuu jooksul Bondora kohta artikli või video avaldanud? Saada see aadressile [email protected] ning avaldame selle järgmises valdkonna uudiseid kajastavas postituses.