Teie rääkisite, meie kuulasime – ülitäpne rahade jaotus

Bondora uudised

Mis see on?

See on tähtis uuendus meie süsteemis, mis tagab investoritele laenu tagasimakses võrdse jaotuse. Lihtne on unustada, et Sinu investeeringuga rahastatud laenu rahastatakse koos tuhandete teiste investorite investeeringutega – kui laenuvõtja teeb sellele laenule tagasimakseid, on tähtis, et iga investor saaks sellest võrdse summa, põhinedes nende osal selles laenus. Veelgi enam – sama kehtib ka maksetele, mis laekuvad võlgade sissenõudmise kaudu.

Bondora fractional ownership

Milliseid eeliseid saad sellest Sina?

  • Võlamenetluskulude võrdne jaotus – nende haldamine ja jälgimine tehakse Sinu jaoks lihtsamaks.
  • Kiirem veebileht ja teenused – täpsemalt öeldes paraneb üleüldine kiirus aruandluses, eriti neile kasutajatele, kellel on suur hulk laene.
  • Täpsemad arvutused – arvutuste täpsus kuni kümne komakohani tagab kõigile õiglase osa.

Miks me seda muutsime?

Võib-olla oled aeg-ajalt märganud, et Sinu investeeringutele määratud võlamenetluskulud ei ole iga kuu võrdsed. Bondora arendajate meeskond on teinud kõvasti tööd, et uuendada ülitäpset osalussüsteemi, mis jaotab nüüd kõik laenude tagasimaksed kõikide maksete hulgas võrdselt igale investorile.

Praegugi on jagunemine võrdne, aga see võrdsus saavutatakse vaid mitme makse jooksul (arvestades, kui „ebaõiglane” oli eelmine makse, korrigeerime makset järgmisel korral kliendil, kes sai tagasi rohkem või vähem raha). Nüüd kõrvaldatakse maksetes sellised kõikumised.

Kuidas see toimib?

Kõik eelnevad ja tulevased investori osalused rahavoogudes hakkavad põhinema laenugraafiku ja nende osaluse korrutisel (nn ülitäpne osalussüsteem), kus tulemusi arvutatakse kuni kümne komakoha täpsusega. Samuti hakatakse tegema Bondora-siseseid makseid kuni kümne komakohaga – kahjuks jäävad aga raha väljamaksed siiski kahe komakoha täpsuse juurde, sest traditsioonilised pangad ei toeta veel väiksemaid täpsuseid (mis ei ole just üllatav …).

Isegi sellised investorid, kellel on 1-eurone osalus 10 000-euroses laenus, saavad tänu sellele alati õiglase osa tagasimaksest.

Kuidas see mõjutab Sinu portfelli?

Väikese hulga investorite portfelli praegune väärtus muutub veidi täpsemate arvutuste tõttu. Need muutused on väga väikesed, kuid neile, kelle portfelli väärtus kahaneb ükskõik millises summas, kompenseerib Bondora tekkinud erinevuse.

Keskmine kompensatsioonisuurus on 0,25 € ja suurim on 25 €. Võttes seda arvesse arvutatakse muutuste kajastamiseks ümber ka plaanitud põhiosa- ja intressisummad rahavoo aruannetes. Seda tehakse automaatselt, nii et Sina ei pea selleks midagi tegema.

Eeldatavasti toimub uuendamine ja kompenseerimine reedel, 27. aprillil.

Kui Sul on küsimusi, palun võta ühendust e-posti aadressil [email protected].