Uber, Zelle ja teised P2P-teenused pakuvad koroonaviiruse ajal toetust

Finantsnipid

Kasvav P2P-maksete rakendus Zelle on koroonaepideemia ajal osutunud veelgi olulisemaks. Zelle on isegi öelnud, et nõudlus nende teenuse järele on viimaste kuudega tõusnud, sest inimesed saadavad raskel ajal perele ja sõpradele raha.

Pressiteates kirjeldas Early Warningu (Zelle emafirma) tootejuht, kuidas toode inimesi ühendab:

Zelle

“Sündmuste keerises, mis on paljude elusid muutnud, kasutatakse Zellet omade abistamiseks ning see toob peresid, sõpru ja kogukondi üksteisele lähemale,” ütles Lou Anne Alexander, Early Warningu tootejuht. “Meie teenus aitab sidemeid tugevdada ja võimaldab saata ja saada raha üüri maksmiseks, eriolukordadega toimetulekuks, toidu ostmiseks või sündmuste tähistamiseks.”

Teenuse tarbimisel tasub siiski olla ettevaatlik, sest Zelle kasvuga on tõusnud ka petuskeemide arv.


Krüptoraha idufirma Securitize lubab nüüd kasutajatel kaubelda P2P-meetodil digivääringutega reguleeritud moel. Uus teenus nimega Instant Access on loodud Ethereumil põhinevale detsentraliseeritud protokollile AirSwap. Kauplemine hakkab algul toimuma väärtpaberitega, mis on seotud eraettevõtetega, mõned neist on riskikapitali fondid.

Securitize tahab pakkuda institutsioonilistele investoritele turvalisemat kauplemisviisi, mis arvestab finantsregulatsioonidega:

Securitize

Source: https://www.securitize.io/

Instant Accessi turvalisus ja kasutuslihtsus digivääringutega kauplemisel pakuvad investoritele ja emiteerijatele uusi likviidsusvõimalusi ohustamata sealjuures turvalisust ja rikkumata reegleid. Instant Access on Securitize’i kõige uuem tööriist, mis sündis digivääringute ja DS Protocoli tõttu.

Securitize’i toetab juba Coinbase, mis on üks suurimaid ja kõige kõrgemalt hinnatud krüptorahavahetusi, kes mängis suurt rolli ka Securitize’i A-seeria rahastusvoorus 2018. aastal, millega kaasati 12,7 miljonit dollarit.


Suur osa maailmast on kodus luku taga ja seoses sellega pakub Behind the Scenes vaimse tervise ja suitsiidi ennetamise ühendus uut P2P-teenust meelelahutustööstuse töötajatele, et nad saaksid rääkida inimestega, kes neid mõistavad. Be Scene – Be Heart on P2P sõnumirakendus, mis töötab ööpäevaringselt ja võimaldab kasutajatel anonüümselt oma tunnetest rääkida.

Organisatsioon teeb koostööd tehnikaettevõttega iRel8, mis on sarnast teenust juba varem pakkunud:

iRel8

iRel8 on vaimse tervise sotsiaalvõrgustik, kus kasutajad saavad avatult ja anonüümselt paluda kaaslastelt abi, jagada ise nõuandeid või lihtsalt suhelda ja seda kõike turvalisel moel, mis ei ohusta kasutajate mainet ei sõprade, perekonnaliikmete ega kolleegide seas.


Uberi uus P2P-teenus aitab inimestel vähendada kontakti välismaailmaga. Uber Connect pakub puutevaba kojukandeteenust tellimise päeval. Teenuse abil võib saata pakke sõpradele või pereliikmetele nende juurde minemata. Teenus hakkab toimima 25 USA linnas, kuid tõenäoliselt laieneb järgmiste kuude jooksul.

Hiljutises blogipostituses tõi ettevõte välja oma klientide uued vajadused ja rääkis, kuidas kavatseb neile vastata:

Uber app

“Inimesed vajavad kiiret kojukandeteenust, ettevõtted aga otsivad võimalusi, kuidas teenindada kliente distantsilt. Astume seetõttu kiirelt sammu edasi oma restorani- ja poetoidu kojukandest ning hakkame pakkuma inimeste ja poodide vahelist teenindust.”

Teenuse kasutamisele on siiski mõned piirangud. Pakid peavad kaaluma vähem kui 60 kilo, nende väärtus ei tohi ületada 100 dollarit ning nad peavad mahtuma tavalisse keskmise suurusega sõidukisse.


Uus P2P-teenus aitab vabakutselisi. Leveler on P2P annetuste rakendus, mis toodi kiirelt turule vabakutseliste abistamiseks. Nii saavad inimesed annetada teistele inimestele raha, aidates seega vabakutselistel (eriti meelelahutustööstusest) majanduslikult rasketel aegadel ellu jääda.

Teenuse looja Alessandra De Benedetti eesmärk oli ühendada inimesi ja pakkuda vabakutselistele tuge:

püsisissetulekut

“Annetused ei asenda küll püsisissetulekut, kuid võivad anda pisut leevendust, et leida raha näiteks toidupoes käimiseks,” ütles De Benedetti, Leveleri kaaslooja ja New Yorgis asuva loomepoe DBA Studio asutaja.

“Põhivajaduste täitmine ei tohiks olla privileeg, see on meie sünnijärgne õigus,” ütles De Benedetti. “Tegutseme nii kiiresti kui võimalik, et jõuda nii paljude inimesteni kui võimalik. Lõppkokkuvõttes hakkab rakenduse toimimine sõltuma aga kogukonnast ja sellest, kuidas inimesed selle vastu võtavad.”

Selline toetus võib osutuda väga vajalikuks maailmas, kus koroonaviirusest tingitud olukorras kaotab tõenäoliselt töö ligikaudu 25 miljonit inimest.

*Investeerimine on alati seotud riskidega. Bondora kaudu tehtavad investeeringud ei ole tagatud, mistõttu ei ole garanteeritud Go & Grow’ kontole paigutatud vara väärtuse säilimine ning investeeringute lõpetamisel ei pruugi vara kohene tagastamine olla võimalik. Tootlus on kuni 6,75% aastas, kuid eelmiste perioodide tootlus ei ole garantii järgmiste perioodide tootluseks. Enne investeerimisotsuse tegemist tutvu ülevaatega riskidest, vajadusel konsulteeri finantsnõustajaga.