„Üks e-kiri muutis minu elu“ – Bondora arendaja teekond

Bondora uudised

Tere tulemast lugema järjekordset „Bondora superkangelased: arendajate eri“ blogipostitust! Sel korral tutvustame Sulle arendajat, kes armus silmapilkselt Eestisse ja alustas programmeerimist puhtast uudishimust. Nüüd on Sul võimalus tutvuda meie ägeda kolleegiga ka ise. Siin ta on – Baris Cakir, Bondora tarkvarainsener!

Bondora superkangelane #27 – Baris Cakir

👦Bondoras alates: mai 2022

🖥️Amet: tarkvarainsener

💸Osakond: IT-arendus

Barisi elumoto on lihtne: „Kus on tahe, seal on ka võimalus.“
Barisi elumoto on lihtne: „Kus on tahe, seal on ka võimalus.“

Barisi senine kogemus Bondoras

Kõik sai alguse ühest e-kirjast 2022. aasta aprilli alguses. Selle meili pealkirjaks oli „Kas Sa soovid töötada Tallinnas?“. Kusjuures Eestis olin ma Erasmuse programmi kaudu käinud küll ning kuna mulle tõesti meeldis selle maa loodus ja arhitektuur, siis ma mõtlesingi endamisi, et „miks mitte?“. Pärast mõningaid intervjuusid personali- ja IT-osakonna juhtidega alustasin 2022. aasta maikuus Bondoras töötamist.

Alustuseks kutsuti mind Tallinnasse töökoha ja ettevõttega tutvuma. Nii reisisimegi kogu perega Türgist, täpsemalt meie kodulinnast Izmirist, Tallinnasse. Ma soovisin ka oma perele näidata neid kohti, mida ma olin oma tudengipäevil külastanud. Kuid kui Izmiris oli kevadel parasjagu 28 kraadi, ootas meid Tallinnasse saabudes kõigest 14 soojakraadi, mis tegi meid alguses ikka päris ärevaks küll! (Siit pildilt on hästi näha, kuidas me kevadel paksudes riietes Olde Hansa restorani külastasime).

Barisi tavaline tööpäev

Kuigi meie reis Tallinnasse oli väga meeldiv, teen ma praegusel hetkel kaugtööd Türgist. Minu igapäevaseks äratuskellaks on minu laps, kes kella 6 kandis endast märku annab. Meie hommikurutiiniks on kujunenud mängude mängimine ja ühine hommikusöök, pärast mida alustan ma tööga. Kusjuures, eriti naudin ma seda, kui saan hommikukohvi kõrvale kõik e-kirjad läbi vaadata. Peamine osa päevast kulub mul aga koosolekutel osalemisele ja oma tööülesannete täitmisele. Kaugtöö puhul on ainsaks miinuseks see, et mõnikord hiilib laps töö ajal minu tuppa ja viskab mind mõne puuviljaga, mida ta parasjagu käes hoiab. Mõnikord juhtub see isegi koosolekute ajal 😀

Mis on Sinu töö juures kõige parem?

Ma saan pidevalt õppida uusi asju ja lahendada probleeme.

Mis muudab Bondoras töötamise ühe arendaja jaoks lahedaks?

  • Pidev õppimine ja arenemine
  • Ägedad kolleegid
  • Ma tunnen, et mind väärtustatakse

Kuidas Sa leidsid oma tee programmeerimismaailma? Milline on Sinu senine kogemus olnud?

Minu esimene kokkupuude programmeerimisega oli keskkooli ajal, kui alustasin HTML’i õppimisega, et veebilehtede loomisest rohkem teada saada.

Pärast seda tekkis mul soov luua ise arvutimänge, mille ajendil asusin õppima arvutiinseneeriat. Praegu julgen väita küll, et see on parim otsus, mida teinud olen.

„Ma ei saa alustada tööga, enne kui …“ 

… ma pole saanud oma hommikukohvi ☕️

Milline programmeerimiskeel on Sinu lemmik ja miks?

Kui ma ülikooli lõpetasin, oli minu lemmikuks C#, kuid JavaScript on viimase 4 aastaga selle lemmiku staatuse siiski üle võtnud. See on tänapäeval kõige populaarsem programmeerimiskeel ja seda põhjusega – see on paindlik, kiire ja hea kogukonnaga.

Mis on Sinu parim investeerimisnõuanne?

Suurim rikkus, mis inimesel olla võib, on hea tervis. Kuid peale tervisesse investeerimise soovitaksin säästa raha ja luua mälestusi. Võta hea toidu kõrvale klaasike head veini 🍷 ja kui investeerima hakkad, siis tee seda ikka Bondoraga 📈

Parim küberturvalisuse/IT nipp?

Ära ava kahtlaseid e-kirju.

Nüüd vaatame, milline Baris väljaspool kontoriruume on.

Mis on Sinu hobid? Mida meeldib Sulle vabal ajal teha?

Telkida ja reisida.

Milliseid mänge meeldib Sulle mängida?

„Assassin’s Creed“.

Peekon: meeldib või ei meeldi?

Meeldib! Eriti hommikusöögiks🥓

Lemmiksaade või -podcast?

Mulle meeldib vaadata Netflixi sarju ja tõsieluseriaale, kuigi ega mul liiga palju aega nende jaoks just ei ole. Hetkel pole mul ühtegi lemmikpodcasti.

Milline on Sinu lemmikmuusika (mida tööd tehes kuulata)?

Mulle meeldib kuulata muusikat, mis annab mulle töö tegemise jaoks energiat, eriti 90ndate rocki 🎶

Naljakaim pilt, mis võtab arendajaks olemise kokku?

Kas Sul on koduloomi?

Hetkel meil ühtegi kodulooma veel ei ole, kuid tegelikult oleme mõelnud lähitulevikus varjupaigast koera võtta küll 🐕

Millist supervõimet Sa endale sooviksid ja miks?

Mulle meeldiks, kui suudaksin aega kontrollida ja soovi korral seda isegi seisma panna. Aeg lendab muidu liiga kiiresti.

Mida tahaksid teha, kuid kardad?

Ma tahaksin langevarjuhüppe teha, aga ma kardan kõrgust.

Meil on suur rõõm, et Baris kuulub meie superkangelaste meeskonda ning Sa said rohkem tema teekonna kohta lugeda!

Bondora toetab kaugtöö tegemist ja võtab rõõmuga vastu superkangelasi üle kogu maailma.

Kui Sul on huvi saada ise järgmiseks Bondora superkangelaseks 🦸‍♀️, siis külasta Liitu Bondora tiimiga lehte, et tutvuda vabade töökohtadega ja leida oma unistuste töö.

Hoia meie blogil kindlasti silm peal, sest juba järgmisel kuul tutvustame Sulle meie 28. Bondora superkangelast!

Artiklis avaldatud vaated ja arvamused on seotud vaid selle inimesega ega väljenda Bondora ametlikke seisukohti. Enne investeerimisotsuse tegemist pea vajadusel nõu finantsnõustajaga.