Üle 2000 Eesti võlanõude ootab hetkel kohtuotsust

Statistika ja andmed

Tere tulemast lugema meie neljandat postitust, milles anname kuupõhise ülevaate võlamenetluse etappidest. Selles postituses näitame, kui palju laene on võlamenetlusprotsessi igas etapis ning võrdleme, kuidas see on kuude kaupa muutunud.

Kuigi me oleme püüdnud suunata kõik laenud aruande esitamise ajaks õigesse etappi, võib vahel juhtuda, et võlamenetluse etappe pole õigeks ajaks uuendatud ja seega võivad üksikud laenud sattuda vale etapi alla.

Mida näitavad arvud?

recovery-by-count-feb-2018-et

Miks see tähtis on?

Juhul kui sul jäi eelmine postitus lugemata, on esiteks kasulik tutvuda meie kolmeastmelise sissenõude- ja võlamenetlusprotsessiga. See selgitab kõike, mida sul on vaja teada igast etapist ja alametapist, mida näed ülalpool. Varsti täiustame sinu Bondora kontol ülevaateid ja aruandlust, nii et sa näed, millises võlamenetlusprotsessi etapis on parasjagu sinu antud laen ja anname teada, mis juhtub igas etapis.

Üle 2000 Eesti võlanõude ootab hetkel kohtuotsust

Eestis on kokku 2090 laenu kohta esitatud nõue ja me ootame, et kohus jõuaks maksenõude esitamise otsuseni. Soomes on selliseid juhtumeid umbes poole vähem: kokku 1060. Tuletame meelde, et maksenõue on esimene asi, mille puhul me teeme kohtuga koostööd ning see on lihtne, kiire ja soodne toiming, mis moodustab enamiku meie kohtuasjadest. Kui maksenõue ei too mingeid lahendusi või kui laenuvõtja esitab sellele vastuväite, siis järgmisena esitame tsiviilnõude.

Niipea kui kohus jõuab selliste juhtumite puhul otsuseni (ja kui need on meie kasuks), liigutakse edasi kohtutäituri etapi juurde, kus kohtutäitur hakkab töötama selle nimel, et tekitada investoritele rahavoogu ja tagasimakseid.

Sarnaselt eelmisele kuule on meil endiselt hulgaliselt Hispaania laene, mille puhul valmistame ette dokumente, et esitada maksenõue kohalikule kohtule. Teeme koostööd Hispaania partneriga, kes aitab meil olemasolevad võlanõuded kohtule esitada. Esitasime mõned sellised nõuded jaanuaris ning oleme sama teinud ka veebruaris. Eeldatavasti tõuseb selliste juhtumite käsitlemise kiirus ja arv iga järgneva nädalaga.

Miks on kohtutäituri etapp oluline?

See on võlamenetlusprotsessis mitmel põhjusel tähtis samm. Kõige olulisem põhjus on see, et kohtutäituril on õigus külmutada võlgniku varad ja kontod kohustuste täitmise katteks. Kui see õnnestub, tekitab see samm tavaliselt laenuandjale rahavoogu ning sa näed, et sinu Bondora kontole hakkavad tulema sissemaksed.

Lugege meie blogi ka järgmisel kuul, et teada saada, mida näitavad veebruarikuu numbrid.