(UUS) Bondora Superkangelased: Arendajate eri

Bondora uudised

Tere tulemast Bondora blogisse! Meil on suur rõõm alustada tänasest uue Superkangelaste blogipostituste seeriaga – „Arendajate eri“. Just arendajad on need, kes viivad meie unistused ja mõtted ellu ning me soovime värske blogiseeriaga ka meie lugejatele näidata, kes on need ägedad inimesed nende tähtsate koodijuppide taga. Seega sea end mugavalt sisse, haara kätte kohvitass ja tutvu meie esimese arendajast superkangelasega. Siin ta on – Helen Puhu!

Bondora superkangelane #26 – Helen Puhu

👧 Bondoras alates: november 2017

🖥️ Amet: front-end arendaja

🌱 Osakond: IT-arendus

Helenil on enesearengule orienteeritud elumoto: „Sa kasvad läbi selle, mida Sa elus parasjagu läbi elad.“
Helenil on enesearengule orienteeritud elumoto: „Sa kasvad läbi selle, mida Sa elus parasjagu läbi elad.“

Heleni senine kogemus Bondoras

Ma sattusin hiljuti lugema ühte vana kirjavahetust Bondora esindajaga, enne kui ma ettevõttega 2017. aastal liitusin, ja see ajas mind korralikult naerma.   Nimelt jõudis Bondora tööpakkumine minuni LinkedIn’i kaudu, pärast mida oli mul mitu telefonikõnet turundusjuhiga, kuid kandideerimisprotsessi koduse proovitöö etapis loobusin ma edasisest kandideerimisest, viidates sellele, et mul ei tekkinud ettevõttega erilist sidet. Tegelikkuses pelgasin ma lihtsalt töötada ühe kindla ettevõtte ja toote jaoks, sest varasemalt olin ma agentuuris harjunud mitmekesiste projektide ja vaheldusrikka tööga, mis mulle väga meeldis.

Aga Bondora turundusjuht suutis mind siiski veenda kontorisse kohapeale tulema ja mul on hea meel, et ta mind ära rääkis – kontorisse jõudes olin ma automaatselt müüdud. Kohapealne energia oli suurepärane. Loo moraal: ärge värvake inimesi telefonikõne teel. Või tegelikult… ärge üldse helistage inimestele, see on hirmutav 💀😭

Heleni tavaline tööpäev

Enamasti täidan ma oma tööülesandeid kontoris, sest mulle meeldib inimeste ümber olla. Ja loomulikult ei saa minu tööpäev alata, enne kui olen klaasitäie vett ära joonud. Lisaks on minu töökeskkonna lahutamatuteks osadeks soe tekk ja kõrvaklapid.

Osadele kolleegidele tundub see veider, et ma oma brauseriaknaid täisekraani suuruses ei kasuta. Seetõttu iga kord, kui keegi mind koodikirjutamisega aitab, muudavad nad brauseriaknad täisekraanile ja ma pean hiljem ise kõik jälle väiksemaks tagasi muutma 😅

Mis on Sinu töö juures kõige parem?

Mitte miski ei pane mind paremini tundma kui teadmine, et olen loonud midagi, mida inimesed päriselt ka kasutavad ja naudivad.

Mis muudab Bondoras töötamise ühe arendaja jaoks lahedaks?

  • Pidev õppimine ja arenemine
  • Võimalus käia teistes riikides konverentsidel
  • DevClub kogukonnad
  • Ägedad kolleegid
  • Ma tunnen, et mind väärtustatakse ja minu mõtteid võetakse kuulda
  • Tasuta toit 🍔

Kuidas Sa leidsid oma tee programmeerimismaailma? Milline on Sinu senine kogemus olnud?

Ma alustasin oma haridusteed ülikoolis sotsioloogiat õppides, kuid sain üsna kiiresti aru, et tegelikult sooviksin ma hoopiski midagi täiesti teistsugust teha.   Minu senine kogemus on olnud imeline. Kuigi tüdrukuna IT-maailmas tegutsedes võib olla oma väärtuse tõestamine päris keeruline ülesanne, on mul õnneks olnud võimalus töötada nii suurepärases ettevõttes nagu on seda Bondora, kus tegusaid naisi väga hinnatakse.

„Ma ei saa alustada tööga, enne kui …“ 

… ma pole saanud oma hommikukohvi ☕️

Milline programmeerimiskeel on Sinu lemmik ja miks?

JavaScript 💜 Seda on lihtne õppida, sellel on toetav kogukond ja lahedad arendusvõimalused.

Mis on Sinu parim investeerimisnõuanne?

Minu soovitus oleks suunatud kõigile eestlastele: alusta säästmisega ja jälgi Kristi Saare Instragrami kontot (@kristiinvesteerib) 💸 Ta annab suurepärast nõu nii investeerimise kui ka finantsteemade kohta laiemalt 💰

Parim küberturvalisuse/IT nipp?

🔒 Alati kasuta kaheastmelist autentimist, kus vähegi võimalik!

Aga aitab tööjuttudest! Vaatame, milline Helen väljaspool kontoriruume on.

Mis on Sinu hobid? Mida meeldib Sulle vabal ajal teha?

Vabal ajal meeldib mulle pakkuda meigi- ja kulmuteenuseid. ✨ See on nagu omaette teraapiavorm minu jaoks. Ja kui mul ka sellest aega üle jääb, meeldib mulle pere ja sõprade seltsis kvaliteetaega veeta ning loomulikult ei puudu selle juurest ka hea toit.

Milliseid mänge meeldib Sulle mängida?

Ma siiamaani mängin aeg-ajalt „The Sims 4“. Aga näiteks reisil olles meeldib mulle sudokusid lahendada.

Millist mängu oled Steami platvormil kõige rohkem mänginud?

Pole kahtlustki, et selleks on „The Sims“.

Peekon: meeldib või ei meeldi?

Pigem ei meeldi, kuid hotelli hommikusöögilauas ma sellest siiski kunagi ära ei ütle 🥓

Lemmiksaade või -podcast?

(Kahjuks 😬) olen ma suur Netflixi ja Eesti tõsieluseriaalide fänn.

Mul hetkel ei ole ühtegi kindlat lemmikpodcasti, kuid üldiselt meeldib mulle kuulata vandenõuteooriate, tõsieluliste krimilugude ja „girl-power“ teemadega seotud podcaste.

Milline on Sinu lemmikmuusika (mida tööd tehes kuulata)?

Koodi kirjutades meeldib mulle tempokat muusikat kuulata. Aeglaseid ja kurbi laule ei suuda ma üldse kuulata, sest need tekitavad minus tohutut ebamugavust. Aga muidu kõik alates 2010-ndate tantsumuusikast kuni hardstyle’ni välja on minu maitse.

Naljakaim pilt, mis võtab arendajaks olemise kokku?

Kas Sul on koduloomi?

Hetkel on meil kodus kaks kassi – vanaproua Kiti ja natuke pontsakam varjupaigast võetud Bert, kes on üks kõige naljakamaid kasse üldse, keda ma kohanud olen. Ta on ühest küljest paras vinguja ja väljapressija, aga samal ajal ka kuidagi väga maskuliinne 😹 Ühtlasi plaanime tulevikus võtta endale ühe või kaks linnukest 🦜

Millist supervõimet Sa endale sooviksid ja miks?

Kassidega rääkimine. Ma tahaksin väga teada, mida nad mõtlevad.

Mida tahaksid teha, kuid kardad?

Ma tahaksin rohkem reisida, kuid ma väga kardan lendamist.

Ja selline oligi meie esimene „Bondora Superkangelased: Arendajate eri“ blogipostitus. Nüüd on aeg lasta meie särav Helen tööasjade juurde tagasi. Me oleme siiralt õnnelikud, et ta kuulub meie Bondora perre ning et ta nõustus oma teekonda ja kogemusi meie lugejatega jagama. Kui Sul on aga huvi saada ise järgmiseks Bondora superkangelaseks 🦸‍♀️, siis külasta Liitu Bondora tiimiga lehte ja tutvu vabade töökohtadega.

Hoia meie blogil kindlasti silm peal, sest juba järgmisel kuul tutvustame Sulle meie 27. Bondora superkangelast!

Artiklis avaldatud vaated ja arvamused on seotud vaid selle inimesega ega väljenda Bondora ametlikke seisukohti. Enne investeerimisotsuse tegemist pea vajadusel nõu finantsnõustajaga.