Väike tõus Bondora järelturu tehingutes

Statistika ja andmed

Bondora järelturg oli taas võrreldes möödunud kuuga aktiivsem. Kokku tehti tehinguid 787 608 € eest, mis on 2,8% rohkem kui oktoobris. Kogu kasv on tingitud Portfellihaldurist, kus tehingute väärtus tõusis 23,5% ja oli 337 554 €.

SM total volume - Nov 2019

Graafikus olevad laenud

Nagu ikka, tehti enamik järelturu tehinguid (93,2%) graafikus olevate laenudega. Neid osteti võrreldes oktoobriga 65,1% rohkem allahindlusega. Kallimalt ostetud laenude hulk vähenes 8,3%.

SM current loans - Nov 2019

Viivises olevad laenud

Viivises olevate laenudega tehti tehinguid 40,3% vähem, mis on sarnane oktoobrile eelnenud tulemustega. Enam kui pool tehingutest viivises olevate laenudega tehti allahindlusega ning kallimalt müüdi neid väga vähe. Viimased moodustasid vaid 7,9% kõigist tehingutest.

SM overdue loans - Nov 2019

Võlas olevad laenud

Võlas olevate laenudega tehtud tehingute väärtus tõusis 11,8% ja oli 25 251 €. Võrreldes oktoobriga (73,9%) osteti võlas olevaid laene rohkem (92,7%) allahindlusega.

SM defaulted loans - Nov 2019

Jätkuv kasvutrend

Aegalselt, kuid kindlalt liiguvad Bondora järelturu numbrid Portfellihalduri vahendusel aina ülespoole. Suurem allahindlusega tehtud tehingute arv näitab, et investorid olid novembris Bondora järelturul aktiivsed.

Alati tuleks meeles pidada, et laenude ostmine ja müümine järelturul ei tohiks olla kõrgemate tootluste teenimise viis.

Loe lähemalt Bondora järelturu kohta siit, või võta ühendust kogenud investorsuhete töötajaga aadressil [email protected].

*Investeerimine on alati seotud riskidega ning investeeringud ei ole tagatud. Tootlus on kuni 6,75% aastas. Enne investeerimisotsuse tegemist tutvu ülevaatega riskidest, vajadusel konsulteeri finantsnõustajaga.