Võrreldes 4 levinuimat ülekandemeetodit, milline on soodsaim?

Bondora uudised

Rahaülekannete tegemine pole kunagi varem olnud nii lihtne kui praegu. Tänapäeval on nii palju erinevaid viise kanda raha pangakontole ja sealt välja, ent nüüd on küsimus selles, mis on selleks parim valik, kui mitte kasutada panka, nagu varem tavaks oli. Kiirus, teenustasud ja vahetuskurss on kolm peamist tegurit, millega sa peaksid arvestama enne, kui otsustad, millist meetodit raha ülekandmiseks kasutada. Muidugi peaksid sa arvestama ka teenusepakkuja mainega ja sellega, kas ta on osa usaldusväärsest ja reguleeritud organisatsioonist.

Hiljuti testis üks meie Šveitsi investor nelja meetodit meile raha ülekandmiseks. Eesmärk oli selgitada välja, milline on kõige soodsam võimalus investorile, kes tahab teha ülekannet väljastpoolt eurotsooni. Allpool saad heita pilgu CHF-EUR põhistele tulemustele.

payment-methods-rates-et

Lühike ülevaade erinevatest makseviisidest

SOFORT – Viivituseta ja otsene rahaülekanne, mida saab teha internetipõhiselt. Kogu ülekandega seotud info saadetakse sinu panka krüpteeritud kujul. Ülekanne toimub otsekohe.

SEPA – SEPA ehk ühtne euromaksete piirkond on formaat, mida kasutatakse piiriülesteks makseteks eurodega. SEPA eesmärk on teha Euroopa-sisesed rahaülekanded sama lihtsaks, nagu need on riigisiseselt. Makseid töödeldakse tavaliselt 24 tunni jooksul, aga see võib aega võtta ka kuni kolm tööpäeva.

TransferWise – Uuenduslik platvorm, mis laseb kliendil teha valuutaülekandeid keskmise turuhinnaga. TransferWise’i on Suurbritannias litsentseerinud finantsamet. Ülekanne toimub tavaliselt 24 tunni jooksul, aga see sõltub sellest, kuidas sa maksad, riigist, kust ja kuhu sa ülekannet teed ning turvakontrollist.

VISA Deebet-/krediitkaart – Visa kaart on ühendatud otse sinu pangakontoga ja on ilmselt üks kõige tavalisematest maksemeetoditest üle maailma. Maksed toimivad viivituseta.

Kes on võitja?

Eespool kirjeldatut arvestades oli kõige soodsam viis kanda raha Šveitsi pangakontolt (Post Finance) otse Bondorasse, kasutades SOFORTi. Siinkohal oli pangas raha juba eurokontol. Kokkuvõttes me usume, et SOFORT on võitja, kuna selle puhul saab linnukesed märkida igasse kasti: kiirus, parim vahetuskurss ja teenustasude puudumine.

Ühesõnaga peaksid sa kontrollima, kas saad avada oma pangas eurokonto ja siis teha ülekanne SOFORTi või SEPA kaudu oma Bondora kontole. Kui neid pole valikus, siis on kõige soodsam viis TransferWise, millele järgneb mitte-euro SEPA. Kõige vähem kasulik viis oli kindlasti krediitkaardi kasutamine (hoolimata sellest, et makse sooritatakse viivituseta), peamiselt kõrgete teenustasude tõttu.

Pea seda kõike meeles, kuid arvesta, et iga pank on erinev, nii et vaata üle, millised tasud millist tüüpi ülekandega seotud on. Näiteks Santander Suurbritannias võtab kuni 25 £ rahvusvahelise ülekande eest. Ei aitäh.

Milline on sinu lemmikmeetod sissemakse tegemiseks? Anna meile sellest teada kommentaaride lahtris allpool.