Grill + muusika + kood = Tanel, Bondora superkangelane #37

Bondora uudised

Kas Sa tead, millest arendusmeeskonna juhid on tehtud? Grillist, muusikast ja koodist. Vähemalt nii saab öelda Bondora suurepärase arendusmeeskonna juhi, Taneli kohta! Loe edasi, et teada saada, milline näeb välja Taneli elu Bondora arendusmeeskonna juhina, kuidas ta oma tee programmeerimiseni üldse leidis ja mida ta oma tööpositsiooni juures kõige rohkem naudib.

Taneli elumoto on küllaltki stoiline: „Ära mõtle oma elu keeruliseks. Ära muretse asjade pärast, mida pole veel juhtunud. Tegele probleemidega alles siis, kui need tekivad.“
Taneli elumoto on küllaltki stoiline: „Ära mõtle oma elu keeruliseks. Ära muretse asjade pärast, mida pole veel juhtunud. Tegele probleemidega alles siis, kui need tekivad.“

Bondora superkangelane #37 – Tanel Laud

👦 Bondoras alates: jaanuar 2023

🧑‍💻 Amet: arendusmeeskonna juht

💡Osakond: Core

Taneli senine kogemus Bondoras

Ma liitusin Bondoraga selle aasta alguses ja antud ameti näol on tegu minu esimese korraliku juhirolliga. Seetõttu võtsin ma esimesena endale südameasjaks tutvuda oma tiimiga ja mõista, mis probleemidega nad igapäevaselt silmitsi seisavad.

Lisaks võtsin ma enda kanda mõned ettevõtteülesed projektid (peamiselt seotud arendajate kogemuse ja uue front-end arhitektuuriga),🏗 millega ma tegelen tänase päevani.

Taneli tavaline tööpäev

Enamasti käin ma kontoris 2-3 korda nädalas, et kolleegidega ka näost näkku kohtuda. Aga kui mul on palju koosolekuid ja enamik neist on ka video teel, siis ma eelistan neid pigem kodust teha.

Kuna mul on ka kodus korralik kontorinurk üles seatud, saan ma mõlemas kohas produktiivselt tööd teha 🏡

Mis on Sinu töö juures kõige parem?

Ma tunnen end kõige paremini, kui projektid liiguvad heas tempos ja ma olen suutnud tiimikaaslastelt kõik segavad faktorid ja takistused teelt eemaldada, nii et nad saavad 100% keskenduda asjadele, milles nad on parimad.

Mis muudab Bondoras töötamise ühe arendaja jaoks lahedaks?

Ma alati väga hindan seda, kui saan teha koostööd ägedate, hea suhtumisega inimestega. Kui selline punt on kokku tulnud, siis on kõik võimalik. Ja õnneks meil Bondoras nii ka on. Mulle väga meeldib meie „no bullshit“ mentaliteet. See säästab palju aega 🙂

Kuidas Sa leidsid oma tee programmeerimismaailma? Milline on Sinu senine kogemus olnud?

Ma olen juba lapsest saati olnud arvutitest vaimustuses ja saanud nendega ka väga hästi hakkama. Ma olin oma kodukülas see peamine IT-kutt, kelle poole mure korral pöörduti. Pärast keskkooli lõpetamist jätkasin juba alustatud rajal.

Kuigi ma proovisin IT-d ka erinevates ülikoolides õppida, siis tundsin, et saan selle üksinda tegutsedes ja samal ajal ka erialaselt tööd tehes kiiremini selgeks.

Ja nii saigi minust front-endarendaja. Sellel positsioonil töötasin ma 15 aastat ja nüüd on minust saanud arendusmeeskonna juht, mida ma väga naudin 🖥️

Naljakaim pilt, mis võtab arendajaks olemise kokku?

„Ma ei saa alustada programmeerimist, enne kui …“ 

… ma olen oma arvuti sisse lülitanud 😜

Milline programmeerimiskeel on Sinu lemmik ja miks?

Javascript. Olen sellega tegutsenud suurema osa oma karjäärist.

Mis on Sinu parim investeerimisnõuanne?

Raha saab alati juurde teenida, aga aega juurde võita ei saa. Seega väärtusta inimesi, kes on Sinu ellu tulnud ja sinna ka jäänud. Nad on Sinu elus põhjusega. Leia aega, et nendega koos olla ja ühiseid mälestusi luua 🙂

Minu soovitus on hinnata seda, mis Su elus juba on, ja mitte muretseda selle üle, mida Sul ei ole.

Parim küberturvalisuse/IT nipp?

Kui miski muu enam ei aita, siis tee restart 🔌

Ja nüüd vaatame, milline on Tanel väljaspool tööaega!

Mis on Sinu hobid? Mida meeldib Sulle vabal ajal teha?

Mulle meeldib sport (eriti korvpall ja jõusaalis käimine). Näiteks korvpalli mängin ma lausa igal nädalal ⛹♂

Lisaks on minu üheks suureks kireks muusika. Ma mängin kitarri, kirjutan muusikat ja aeg-ajalt esinen koos lauljaga ka pubides/baarides.

🎧Klõpsa siia, et kuulata Tanelit mängimas!

Lisaks on minu üheks suureks kireks muusika.
Lisaks on minu üheks suureks kireks muusika.

Ühtlasi meeldib mulle grillida, kusjuures lihadele teen marinaadid alati ise. 🥩

👨🍳 Taneli soovitus: Ära lisa marinaadile vett. See aurustub lihamahladest kiiremini ja muudab kokkuvõttes liha kuivaks.

Milliseid mänge meeldib Sulle mängida?

Ma olin 15-aastasena päris suur arvutimängude fänn, aga pärast seda, kui alustasin kitarrimängu õpingutega, pühendasin kogu oma vaba aja sellele.

Millist mängu oled Steami platvormil kõige rohkem mänginud?

Ma mängisin omal ajal päris palju FPS-mänge.

Peekon: meeldib või ei meeldi? 

Meeldib! 🥓

Lemmiksaade või -taskuhääling?

„Sõbrad“  – pole vahet, mitmendat korda seda vaatan, see on jätkuvalt naljakas. 📺

Milline on Sinu lemmikmuusika (mida tööd tehes kuulata)?

Mulle meeldivad rokk- ja metal-muusika 🎸🎶

Kas Sul on koduloomi?

Meil on kass nimega Ronja. Mõnikord hiilib ta öösiti voodisse, koputab laubale ja siis jookseb minema 🐈

Ronja üritamas minu tähelepanu töö tegemiselt eemale juhtida.
Ronja üritamas minu tähelepanu töö tegemiselt eemale juhtida.

Millist supervõimet Sa endale sooviksid ja miks?

Kuna mulle ei meeldi ägedatest hetkedest ja sündmustest kõrvale jääda, siis hea meelega tahaksin omada võimet olla samal ajal mitmes kohas 😀

Mida tahaksid teha, kuid kardad?

Langevarjuhüpe tundub mulle päris hirmutav, kuid ma siiski tahaksin selle kunagi ikkagi ära teha, et hirmust üle saada 🪂

Meil on rõõm, et saime Sulle Tanelit tutvustada! Olles osa meie ettevõtte Core grupist, annab Tanel oma tiimiga igapäevaselt endast maksimumi, et kõik kliendipoolsed funktsioonid ja protsessid töötaksid nagu kellavärk. Loodame, et nautisid seda põgusat sissevaadet Taneli maailma.

Külasta meie blogi kindlasti ka järgmisel kuul, sest siis toome Sinuni meie 38. Bondora superkangelase!

PS! Kui Sul on huvi meiega liituda, siis külasta Liitu Bondora tiimiga lehte ja leia endale meie juures unistuste töökoht!