Mis on ühist kassidel ja arendamisel? Cem armastab neid mõlemaid!

Bondora uudised

Seekordse „Bondoralane rambivalguses“ bloginurga peategelaseks on Cem Serin, kes on järjekorras juba 38. andekas töötaja, keda Sulle tutvustame. Alates hetkest, kui Cem 2022. aastal Bondoraga liitus, on ta saanud oma ambitsioone ja oskuseid meie kiirelt arenevas keskkonnas maksimaalselt teostada.

Cem ja tema kolleegid Originations’i tootearenduse tiimis vastutavad igapäevaselt selle eest, et kogu laenuvõtja teekond ja sellega seotud protsessid toimiksid veatult. Loe edasi, et teada saada, kuidas ühe bondoralase elu välja näeb.

Cemil on inspireeriv elumoto: „Tähtis pole sihtkoht, vaid teekond. Seega naudi ringiga sõitmisi. “🙂
Cemil on inspireeriv elumoto: „Tähtis pole sihtkoht, vaid teekond. Seega naudi ringiga sõitmisi. “🙂

Bondoralane rambivalguses #38 – Cem Serin

👦Bondoras alates: oktoober 2022

👨💻 Amet: tarkvarainsener

💸🛠️ Osakond: Tootearendus – Originations

Cemi senine kogemus Bondoras

Tänaseks päevaks olen ma töötanud Bondoras juba üle aasta ning see on olnud seni igati äge teekond! Meie ettevõtte saavutused nii uutele turgudele sisenemisel kui ka uute tehnoloogiate kasutusele võtmisel on olnud väga inspireerivad. 📈

Cemi tavaline tööpäev

Enamasti meeldib mulle töötada kontoris, sest siin on hea ka kolleegidega suhelda. Rääkides oma tavapärasest tööpäevast, siis päeva alguses vaatan ma alati esimese asjana üle meie süsteemide hetkeseisu, et juhuslikult ühtegi kiireloomulist olukorda poleks, mida koheselt lahendama peaks hakkama. Pärast seda suhtlen natuke aega köögis oma kolleegidega ja joon kohvi. Meie viimase aja peamiseks fookuseks on olnud arenduskava kallal töötamine, mis mulle väga meeldib. 😊

Mis on Sinu töö juures kõige parem?

Võimalus tegeleda tehniliselt keerukate väljakutsetega ja neid lahendades näha, kuidas meie süsteem veelgi efektiivsemaks muutub.

Mis muudab Bondoras töötamise ühe arendaja jaoks lahedaks?

Arendajate jaoks on väga motiveeriv, kui ettevõte on pühendunud erinevate kaasaegsete ja tipptasemel tehnoloogiate kasutusele võtmisele. Ja nii Bondoras ka on. Lisaks on ülihea, et inimestega saab vahetult suhelda ja kõik on väga abivalmid. 😊

Kuidas Sa leidsid oma tee programmeerimismaailma? Milline on Sinu senine kogemus olnud?

Mind on juba keskkoolist saati paelunud see, kui saan luua mitte millestki midagi. See on olnud seni päris äge teekond ja ma jätkuvalt naudin igat hetke!

„Ma ei saa alustada programmeerimist, enne kui …“ 

… minu töölaual ei ole värskelt valmistatud kuuma kohvi. Klišee, kuid siiski kõige alus. ☕

Naljakaim pilt, mis võtab arendajaks olemise kokku?

Milline programmeerimiskeel on Sinu lemmik ja miks?

Ma arvan, et selleks on C#. Puhtalt seetõttu, et olen seda kõige rohkem kasutanud ja tunnen end sellega kõige mugavamalt.

Mis on Sinu parim investeerimisnõuanne?

Investeerimine on seade või meedium, mis liigutab raha kannatamatute inimeste käest kannatlike inimeste kätte. Ma ei ole küll ekspert, kuid minu hinnangul võib pikaajaliselt aktsiaturgudele investeerimine päris kasulik olla. 💼

Parim küberturvalisuse/IT nipp?

Kaheastmeline autentimine! Ja võimaluse korral kasuta oma seadmetes ka paroolihaldurit. 🔑

Ja nüüd vaatame, milline on Cem väljaspool tööaega!

Mis on Sinu hobid? Mida meeldib Sulle vabal ajal teha?

Mulle meeldib malet mängida ja õppida. ♟️ Lisaks meeldib mulle ka indie-filme vaadata ja arvutimänge mängida. Kusjuures ma olen mõnda aega ka eesti keelt õppinud, seega seda võib ka täitsa hobina käsitleda.

Milliseid mänge meeldib Sulle mängida?

Alates sellest, kui „Baldur’s Gate 3“ nüüd mõned kuud tagasi välja tuli, olen ma seda ikka päris palju mänginud ja kusjuures see on isegi kujunenud üheks mu lemmikuks! Ma peamiselt mängingi rollimänge, sest nende süžeed on väga põnevad.

Millist mängu oled Steami platvormil kõige rohkem mänginud?

Ma arvan, et aastate jooksul olen mänginud kokku julgelt üle 3000 tunni sellist legendaarset jalgpallimängu nagu „Football Manager“. 🎮

Kas Sul on koduloomi?

Mu Istanbulis elaval perekonnal on kuus kassi, keda ma väga igatsen. Kõige esimesena võtsime endale varjupaigast Petiti, kes on nüüdseks juba 6-aastane. Pärast seda liitus temaga Crunchy. 🐱 Ning nüüd hiljuti võttis mu perekond varjupaigast veel neli väikest tegelast – seltsis on ju segasem! Nende nimedeks on Bihter, Behlul, Firdevs ja Adnan.

Tutvu Cemi perekonna kuue armsa kassiga: Petit, Crunchy, Bihter, Behlul, Firdevs ja Adnan.
Tutvu Cemi perekonna kuue armsa kassiga: Petit, Crunchy, Bihter, Behlul, Firdevs ja Adnan.

Peekon: meeldib või ei meeldi? 

Meeldib! 🥓

Lemmiksaade või -taskuhääling?

Minu üheks läbi aegade lemmikuks on ulmesari „Firefly“. Ja taskuhäälingutest on mu üheks lemmikuks „Stuff You Missed In History Class“.

Milline on Sinu lemmikmuusika (mida tööd tehes kuulata)?

Mulle meeldib päeva jooksul erinevaid žanreid kuulata, sest see hoiab mind erksa ja energilisena. Nii et enamasti alustan ma Cercle’i muusikaga ja siis liigun üle juba death metal’i stiilis laulude juurde. 🤘

Millist supervõimet Sa endale sooviksid ja miks?

Mina valiksin teleporteerumise. Nii saaksin ma vaid mõne hetkega minna suurtele spordiüritustele või muusikafestivalidele üle kogu maailma. Kujuta ette, kui äge oleks, kui saaks samal nädalavahetusel osaleda nii jalgpalli MM-il kui ka näiteks Glastonbury’ ja Primavera festivalidel!

Mida tahaksid teha, kuid kardad?

Wingsuit’i ehk tiibvarjuga lennata!

Aitäh, et võtsid aega meie andeka Cemi teekonnaga tutvumiseks! Loodame, et nautisid seda põgusat sissevaadet tema maailmasse.

Külasta meie blogi kindlasti ka järgmisel kuul, sest siis toome Sinuni meie 39. bondoralase!

PS! Kui ka Sul on huvi saada järgmiseks bondoralaseks, siis külasta Liitu Bondora tiimiga lehte ja tutvu hetkel vabade töökohtadega.