💰 5 nõuannet lapsele rahatarkuse õpetamiseks

Bondora uudised

Raha mängib igapäevaelus olulist rolli ning on vajalik nii poes toidu ostmisel kui ka tanklas kütuse eest maksmisel. Kui hakkad lapsele juba varakult rahaga ümberkäimist õpetama, toetab see finantskirjaoskuse arengut ning annab talle suure eelise täiskasvanuikka jõudes! Siin on viis nõuannet lapsele rahatarkuse õpetamiseks.

1. Ole eeskujuks

On ju teada, et lapsed jälgivad ja matkivad vanemaid. Ole oma lapsele positiivseks eeskujuks, demonstreerides arukaid raha kasutamise ja säästmise harjumusi, mida soovid talle õpetada.

2. Loo võimalusi raha teenimiseks

Lapsel peab olema oma raha, et ta saaks õppida otsustama, kuidas seda kasutada. Näiteks võib lapsele maksta taskuraha kodutööde eest, et samaaegselt õpiks ta ka raha väärtust tundma.

3. Kaasa koduse eelarve koostamisse

Laps peaks juba varakult õppima, et „raha ei kasva puu otsas”. Näita talle, kuidas toimub pere igakuise eelarve koostamine, et jääda kulutustega võimaluste piiresse. Laps saab seejärel harjutada oma rahaga ning pidada arvet enda sissetulekute ja väljaminekute üle.

4. Rõhuta säästude tähtsust

Julgusta last raha koguma, kinkides talle hoiupõrsa või -kassa. Aita tal otsustada, kui palju koguda, arutades tema lühiajalisi ja pikaajalisi rahakogumise eesmärke.

5. Ă•peta investeerima

Säästmine võib-olla rahatarkuse ĂĽheks sambaks, kuid see on ainult ĂĽks väike osa rikkuse loomisest. Julgusta last raha kasvatama, õpetades talle investeerimist. Go & Grow’ võimaldab Sul luua oma lapsele kasvukonto ning investeerida tema nimel, kuni ta on piisavalt vana, et ise konto avada.

Kommenteeri allpool, millist nõuannet katsetad esimesena! Kui sellest videost oli Sulle kasu, liitu kindlasti meie kanaliga, et saada Bondoralt veel kasulikke nõuandeid.

Täname vaatamast, jätka investeerimist ja peatse kohtumiseni.