🌌Universumi saladused ja vĂ€ljakutsed ei jÀÀ Bondora 30. superkangelasel kunagi lahendamata

Bondora uudised

On keeruline leida inimest, kes naudib nii palju oma tiimi arendamist ja juhtimist, autos koosolekutel osalemist ja isegi ekskavaatoritega sĂ”itmist kui meie 30. Bondora superkangelane – infotehnoloogiajuht Stefan. Loe lĂ€hemalt, mille pĂ”nevaga Stefan veel tegeleb ja lisaks uutele teadmistele nĂ€ed intervjuu lĂ”pus preemiaks armsat kassipilti.

Stefani elumoto on lihtne: „Muretse ainult asjade pĂ€rast, mida Sul on vĂ”imalik mĂ”jutada. Sinu aeg ja energia on liiga vÀÀrtuslikud, et muretseda asjade ĂŒle, mida Sa niikuinii mĂ”jutada ei saa.“
Stefani elumoto on lihtne: „Muretse ainult asjade pĂ€rast, mida Sul on vĂ”imalik mĂ”jutada. Sinu aeg ja energia on liiga vÀÀrtuslikud, et muretseda asjade ĂŒle, mida Sa niikuinii mĂ”jutada ei saa.“

Bondora superkangelane #30 – Stefan Sarbu

👩 Bondoras alates: mai 2022

đŸ‘šâ€đŸ’» Amet: Infotehnoloogiajuht

🔋 Osakond: Core

Stefani senine kogemus Bondoras

Mina liitusin Bondoraga möödunud kevadel, kui ettevĂ”te oli hoogsalt kasvamas ja kĂ€imas olid suured organisatsioonilised muutused. SeetĂ”ttu polnud mul n-ö luksust, et lihtsalt Bondora kultuuri ja tegemistesse samm-sammult sisse elada, vaid pidin esimesest pĂ€evast alates kĂ€ised ĂŒles kÀÀrima ja fokusseeritult tööle asuma đŸƒâ€â™‚ïž

Stefani tavaline tööpÀev

TĂ€nu 2-aastasele pojale on minu tööpĂ€evad vĂ€ga eriilmelised ja paindlikud. Kuna minu graafik on sĂ€titud vastavalt lapse lasteaias kĂ€ikudele, pean pĂ€ris palju ringi liikuma ja nĂ€iteks 8 tundi jĂ€rjest kontorilaua taga ma istuda ei saa. Kontorisse jĂ”uan ma tavaliselt 3 korda nĂ€dalas ning siis pĂŒĂŒan ma vĂ”imalikult palju inimestega suhelda, koosolekuid pidada jms.

Tegelikult vĂ”ib öelda, et kogu minu töökorraldus on vĂ€ga moderne, sest olen suutnud kĂ”igist kaugtöö mugavustest ja vĂ”imalustest maksimumi pigistada. NĂ€iteks olen ma mitmeid kordi osalenud koosolekutel hoopiski autoroolis olles ja ei möödu pĂ€evagi, kui ma Slackis ei tegutseks. Ühtlasi olen ma pigem ööloom ja naudin töö tegemist Ă”htuti pĂ€rast seda, kui ĂŒlejÀÀnud pereliikmed on juba magama lĂ€inud – siis lĂ€heb töö lausa linnutiivul!

Mis on Sinu töö juures kÔige parem?

See tunne, et ma panustan millegi tĂ”eliselt olulise loomisesse. NĂ€iteks tarkvaraarendajana on mul suurepĂ€rane vĂ”imalus mĂ”ne Ă€geda toote vĂ”i uue funktsiooniga inimeste elud kordades lihtsamaks teha. Ja samas juhina pakub mulle suurimat rÔÔmu see, kui minu loodud tiimid toimivad hĂ€sti ja tulemuslikult ning suudavad kĂ”ikvĂ”imalikud universumi saladused ja vĂ€ljakutsed Ă€ra lahendada. 🌌 Olen siiralt tĂ€nulik, et saan sellesse oma panuse anda.

Mis muudab Bondoras töötamise ĂŒhe arendaja jaoks lahedaks?

See vĂ”ib kĂ”lada kliĆĄeena, kuna kĂ”ik ettevĂ”tted vĂ€idavad seda enda kohta, aga Bondoras on tĂ”esti vĂ€ga Ă€ge töökultuur ja pĂ”nevad vĂ€ljakutsed. Me oleme hetkel eksponentsiaalse kasvukĂ”vera algusjĂ€rgus, mistĂ”ttu on meil omajagu pusimist, kuidas ettevĂ”tet vĂ”imalikult hĂ€sti laiendada 📈 ja ööpĂ€evaringselt kĂ”igile maailmatasemel teenust pakkuda. 🌍 Igal juhul on kĂ€imas pĂ”nevad ajad!

Kuidas Sa leidsid oma tee programmeerimismaailma? Milline on Sinu senine kogemus olnud?

Minu isa tutvustas mulle arvutimaailma ja esimesi programmeerimistĂ”desid juba siis, kui olin alles 6-aastane. Sellest ajast peale on mind saatnud selle maailma osas tohutu pĂ”nevus ja vaimustus, et kuidas on kĂŒll vĂ”imalik, et ĂŒhe n-ö vĂ€ikese kasti abiga saame luau, mida iganes soovime. Ülikooli ajal alustasin ma tööd tarkvaraarendajana, millega tegelesingi pikki aastaid, kuni lĂ”puks 9 aastat tagasi liikusin edasi juba juhtimistasandile tegutsema. Mulle tundus tiimi juhtimine ja kasvatamine pĂ”nev vĂ€ljakutse, sest nii on mul vĂ”imalus anda oma panus kogu IT osakonna arengusse.

Naljakaim pilt, mis vÔtab arendajaks olemise kokku?

Naljakaim pilt, mis vÔtab arendajaks olemise kokku
Naljakaim pilt, mis vÔtab arendajaks olemise kokku.

„Ma ei saa alustada tööga, enne kui 
“ 


 ma pole vaadanud Slacki. 😊

Milline programmeerimiskeel on Sinu lemmik ja miks?

Kuna ma olen kogu oma karjÀÀri kasutanud Microsofti sĂŒsteeme, siis on minu valik kallutatud ja ĂŒtleksin vastuseks .Net. Samas tĂ€nasel pĂ€eval pole enam vĂ€ga vahet, millist programmeerimiskeelt eelistada vĂ”i kasutada. PĂ”himĂ”tteliselt vĂ”id Sa iga keelega luua pea kĂ”ike, mida soovid. NĂ€iteks Javascript on ĂŒks nĂ€ide heast ja universaalsest programmeerimiskeelest. Siiski isiklikult eelistan ma tĂŒĂŒbikindlaid keeli, nii et oma hÀÀle annaksin ma C#-le ja NodeJS-ile.

Mis on Sinu parim investeerimisnÔuanne?

Iga turg vĂ”ib kĂ€ituda ebaloogiliselt, seega Ă€ra pĂŒĂŒa kĂ”iki liikumisi ette nĂ€ha vĂ”i mĂ”ista. Selle asemel, et pĂŒĂŒda jĂ€rgmist 10-kordse kasvuga â€žĂŒhepĂ€evaliblikat“, keskendu pigem pikaajalistele investeeringutele.

Parim kĂŒberturvalisuse/IT nipp?

Kui vĂ€hegi vĂ”imalik, siis kasuta kindlasti kaheastmelist autentimist ja paroolihaldustarkvara! See ĂŒks ja ainus parool, mida Sa oled kasutanud tĂ”enĂ€oliselt kĂ”ikidele platvormidele kontosid luues, on juba vĂ€hemalt 100 korda internetti lekkinud, seega tee endale teene ja muuda see Ă€ra. ⚠

Ja nĂŒĂŒd vaatame, milline Stefan vĂ€ljaspool tööaega on.

Mis on Sinu hobid? Mida meeldib Sulle vabal ajal teha?

See pole kindlasti vÀga populaarne vastus, kuid ma avastasin hiljuti, et mulle meeldib sÔita ekskavaatori ja muude rasketehnika seadmetega. Kuid siiski kÔige rohkem meeldib mulle vaba aega sisustada videomÀngude ja piljardiga, kÀia matkamas ja mÔnuleda saunas.

Milliseid mÀnge meeldib Sulle mÀngida?

Tuleb tunnistada, et pĂ€rast poja sĂŒndi pole mul mĂ€ngimiseks liiga palju aega olnud, kuid muidu on minu lemmiklauamĂ€nguks „Twilight Struggle“ ja -arvutimĂ€ngudeks erinevad rollimĂ€ngud, nagu nĂ€iteks „The Witcher 3“ ja „Baldur’s Gate 3“.

Millist mÀngu oled Steami platvormil kÔige rohkem mÀnginud?

Seda pole kĂŒll Steam’i platvormil, kuid kĂ”ige rohkem olen ma mĂ€nginud „The Witcher 3“ mĂ€ngu.

Peekon: meeldib vĂ”i ei meeldi? 

Meeldib đŸ„“

Lemmiksaade vÔi -podcast?

Hetkel vaatan ma pĂ”nevusega „The Last of Us“ sarja (see pĂ”hineb kĂŒll videomĂ€ngul ja on vĂ€ikeste erinevustega, kuid siiski vĂ€ga hea). Ent minu lĂ€bi aegade lemmikuteks on siiski „Battlestar Galactica“ ja „Stargate“.

Milline on Sinu lemmikmuusika (mida tööd tehes kuulata)?

See vĂ”ib kĂŒll kĂ”lada veidra kombinatsioonina, kuid minu lemmikuteks on klassikaline rokkmuusika 🎾 ja  tehno. đŸŽ¶

Kas Sul on koduloomi?

Hetkel pole mul koduloomi, kuid ma olen alati olnud pigem kassiinimene 🐈, sest ma olen liiga laisk, et koeraga jalutama minna.

Hetkel pole mul koduloomi, kuid ma olen alati olnud pigem kassiinimene
Hetkel pole mul koduloomi, kuid ma olen alati olnud pigem kassiinimene.

Millist supervÔimet Sa endale sooviksid ja miks?

Ma oleksin vĂ€ga Ă”nnelik selle ĂŒle, kui ma suudaksin olla hommikuinimene. Ma lihtsalt ei suuda funktsioneerida enne kl 9-10, seega minu jaoks on kĂ”ik varakult Ă€rkajad tĂ”elised superkangelased. 🙂

Mida tahaksid teha, kuid kardad?

Ma tahaksin Ôppida eesti keele selgeks. Ma olen siin elanud juba pea 10 aastat, kuid see tundub jÀtkuvalt mulle sama keeruline, kui esimest korda seda kuuldes.

Selleks korraks kÔik! Meil on hea meel, et Stefan kuulub meie superkangelaste tiimi ja saime teda Sulle lÀhemalt tutvustada.

Kui ka Sul on huvi saada ise Bondora superkangelaseks đŸŠžâ€â™€ïž, siis kĂŒlasta Liitu Bondora tiimiga lehte ja tutvu vabade töökohtadega. Ning Ă€ra unusta kĂŒlastada meie blogi ka jĂ€rgmisel kuul, kui avalikustame jĂ€rjekorras juba 31. Bondora superkangelase!

Artiklis avaldatud vaated ja arvamused on seotud vaid selle inimesega ega vÀljenda Bondora ametlikke seisukohti.